Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.02.2012., 12:48   #1
ScheiSSman
Premium

Datum registracije: Apr 2006
Kako saznati identitet ackera u Lan-u

Prvo ako admin misli tema nije apropriate samo neka brise

Nadalje , cjenjeni gospodin nije dobro zastitio AP i neko mu je upao preko wifi-a u mrezu i nabio mu 2000 kn racuna.
jaka stvar sa gerixom probit wep 0987654321
tu je normalno ispo kreten i moruzgva,(zna to ) ali mi kao ljudi smo takvi, da bi owner htio saznat identitet cjenjenog gospodina.

Ovo su moje dvije ideje(znam da nisu neke) pa ako ima netko nesto za nadodat, mozda da doradi moju ideju (kaze koji alat pokrenit , koristit ) ili samo da mi da neki link neki hint u pravom smjeru.

1. Pustit cjenjenog gospodina opet gore na wlan , znaci vratit staro ime AP-a i pass i vidjet preko angry ip scanner , netscan ili nekim drugim prog. jel gosn ima sta share-ano. ako ima onda cemo lagano pogledat podatke i naci nesto o cjenjenom
ako nema onda proucit metsploit ili nesto slicno (knjiga , ne youtube) i probat opet cekat gospodina pa kad naidje probat mui uci u win na ackerski nacin .
problem je najveci sto neznam oce se covjek logirat ili nece ponovno na taj AP
ps. preko nmap-a mogu saznat portove koji su otvoreni i win/*nix verziju

2.
stavit wifi AP i spojit ga na neku kantu od servera, dignit neki debian , lamp win2003 nije bitno i taj server spojit sa drugim ap-om koji je spojen na net. pustit net preko servera da i ovaj na wifi ima net kad se doticni gosn spoji i onda nekako logirat na serveru koje stranice gosn posjecuje, ubacit neki keyloger da vidimo sta tipka i ako imamo malo srece ufatit gosn-a na djelu
ovo je plus sto bi kanta bila upaljena cjelo vrijeme i ja fizicki nebi morao biti prisutan da odreagiram na odredjeni nacin ,

Ako netko ima neku dobru ideju i znanje, bio bi zahvalan za pomoc

pozdrav od seronje
ScheiSSman je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 12:50   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor ScheiSSman Pregled postova
Ako netko ima neku dobru ideju i znanje, bio bi zahvalan za pomoc
Ta ideja se zove flat.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.02.2012., 12:59   #3
ScheiSSman
Premium

da, i mislio sam da ce biti milion ovakvih prijedloga.
jesi ti uopce shvatio o cemu ja pricam ?
super si i najbolji idem sad reci covjeku da ima neki nino koji je rjesio njegov prblem u 7 sekundi

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 15.02.2012. u 14:21.
Staro 15.02.2012., 13:04   #4
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ne znam na kojoj je mreži, ali flat je na t-comu npr. 60/70 kn skuplji od start paketa. Stvarno ne vidim razlog za biti na start paketu i imati wlan. Ili flat+wlan, ili start paket bez wlan-a. Sličan slućaj se dogodio u Belišću, samo što su ljudi uspili dokazati da nisu bili doma, a imaju samo poslovni laptop. Neki komšija je derao promet u vrijeme kada su vlasnici bili na poslu i došlo je do nekakve nagodbe sa t-comom. Ne znam točno kakva (nisu mi rekli), ali nisu platili cijeli račun.
Probaj dokazat da vlasnik to nije mogao koristiti u zadanom vremenu. Ako ima više korisnika interneta u kućanstvu, onda ne možeš baš dokazati. Pogotovo ako ima djece.

EDIT:
Citiraj:
da, i mislio sam da ce biti milion ovakvih prijedloga.
jesi ti uopce shvatio o cemu ja pricam ?
super si i najbolji idem sad reci covjeku da ima neki nino koji je rjesio njegov prblem u 7 sekundi
Nije mi namjera komentirati Nino-v post, ali trebaš hitno priječi na FLAT.
Staro 15.02.2012., 13:04   #5
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
da bi owner htio saznat identitet cjenjenog gospodina.

lagano pogledat podatke i naci nesto o cjenjenom

probat opet cekat gospodina pa kad naidje probat mui uci u win na ackerski nacin.

problem je najveci sto neznam oce se covjek logirat ili nece ponovno na taj AP

ubacit neki keyloger da vidimo sta tipka i ako imamo malo srece ufatit gosn-a na djelu
Ovo sve zahtjeva brdo vremena, zivaca, logiranja = ne isplati se. Sta ce napravit tipu kad sazna ko je? Istuc ga? Tuzit zbog 2000 kuna pa se na sudu natezat godinama? Ukorit ga verbalno? Rajt. Kad ga (vas) pusti pocetni bijes, jedino racionalno rjesenje je da se nagodi sa T-Comom kao sto je vec spomenuto.

Vlasnik DSL linije sa lose zasticenim AP-om:
- je naucio dobru lekciju o securityu
- nece ponovit istu gresku dvaput, osim ako nema viska love (sumnjam)
- ce prec na flatrate 99% jer ga na kraju dana dodje jeftinije i mirno spava

Long story short, igraj se detektiva ako ti se bas igra, ali najbolje rjesenje je buffat security i prec na flatrate, koliko god tebe to nerviralo i slicne "nadurio sam se" spike. Nino je uletio sa onelinerom, ali da ga je raspisao u 10 redova sa obrazlozenjima, shvatio bi da je to valjda najefikasnije rjesenje. BTW. Nisi ni prvi ni zadnji kome se tak nes desilo ili zna nekoga kome se tak nes desilo.
Staro 15.02.2012., 13:14   #6
ScheiSSman
Premium

Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Ne znam na kojoj je mreži, ali flat je na t-comu npr. 60/70 kn skuplji od start paketa. Stvarno ne vidim razlog za biti na start paketu i imati wlan. Ili flat+wlan, ili start paket bez wlan-a. Sličan slućaj se dogodio u Belišću, samo što su ljudi uspili dokazati da nisu bili doma, a imaju samo poslovni laptop. Neki komšija je derao promet u vrijeme kada su vlasnici bili na poslu i došlo je do nekakve nagodbe sa t-comom. Ne znam točno kakva (nisu mi rekli), ali nisu platili cijeli račun.
Probaj dokazat da vlasnik to nije mogao koristiti u zadanom vremenu. Ako ima više korisnika interneta u kućanstvu, onda ne možeš baš dokazati. Pogotovo ako ima djece.

EDIT:

Nije mi namjera komentirati Nino-v post, ali trebaš hitno priječi na FLAT.

vidi to nije moje, ljepo sam napisao u prvom postu da je to od jednog gospodina, koja mu je bila racunica i koja mu je bila ideja, neznam i ne ulazim u to .
sad je situacija takva, kakva je i sad covjeka samo zanima identitet, kao sto sam kazes , susjed u beliscu je nabio dok nisu bili kod kuce, e a ovaj bi volio znati koji susjed .

@zwer

nije mene uhvatio nikakv bjes , nego zelja da naucim nesto novo .
kako ce taj covjek to rjesit sa t comom , to je njegov problem .
sto se tice flat-a

slazem se sa svime sto ste napisali za flat , ja sam na bnetu 3d paket 12mbita . OK ?
Staro 15.02.2012., 13:32   #7
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
ovo napravi sto si napisao i moli boga da lik ima fejs.
Citiraj:
dignit neki debian , lamp win2003 nije bitno i taj server spojit sa drugim ap-om koji je spojen na net. pustit net preko servera da i ovaj na wifi ima net kad se doticni gosn spoji i onda nekako logirat na serveru koje stranice gosn posjecuje

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 15.02.2012. u 14:20.
nino je online   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 13:38   #8
hardflat
Premium
Moj komp

hardflat's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Moja susjeda imala sličan problem, ali ona je imala flat. Pronašao sam tko je lopov sa BORGChatom.
Dok je on koristio njenu mrežu, ja sam mu upao na pc i skinuo par slika i ime pc-a, te mu se malo poigrao sa registrijem.
hardflat je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 13:59   #9
ScheiSSman
Premium

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
ovo napravi sto si napisao i moli boga da lik ima fejs.
tako je nesto i bilo na pameti

@hardflat
evo hvala na konkretnoj info idem odmah proucit o cemu se radi

prva info da je netko sa chatom nesto uspio
kako si mu uspio uci u komp sa chatom ?
moram win instalirat da mogu pokrenit program pa me cist zanima o cemu se radi

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 15.02.2012. u 14:23.
Staro 15.02.2012., 14:05   #10
tskarda
Premium
Moj komp

tskarda's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor hardflat Pregled postova
Moja susjeda imala sličan problem, ali ona je imala flat. Pronašao sam tko je lopov sa BORGChatom.
Dok je on koristio njenu mrežu, ja sam mu upao na pc i skinuo par slika i ime pc-a, te mu se malo poigrao sa registrijem.
Daj objasni kako s borgchatom možeš to učiniti? Taj program ima samo opcju da vidiš računala u mreži, što možeš vidjeti i sa windows explorerom.
tskarda je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.02.2012., 14:07   #11
ScheiSSman
Premium

i mene to zanima, moguce da je covjek imao share-ano nesto a to mozes sa netscan puno bolje otkriti i vidit

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 15.02.2012. u 14:19. Razlog: Netreba quote za post poviše
Staro 15.02.2012., 14:10   #12
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Možeš u borgchatu browsat po šeranim stvarima, a možda i više. Jako ga dugo nisam koristio pa ne znam više.
Staro 15.02.2012., 14:52   #13
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Znači, ti bi htio vratiti istom mjerom. Ono što je urađeno je protuzakonito, jer ti je sused poduzeo zaštitne mjere. Dakle, ovo što što pomišljaš je protuzakonito, i nemoj se čuditi ako ti se obije o glavu.

http://hr.wikisource.org/wiki/Kaznen...obnih_podataka

http://hr.wikisource.org/wiki/Kaznen...ma_ili_sustava

Stavi poštenu zaštitu na router i zatim točku na i.
Staro 15.02.2012., 15:04   #14
ScheiSSman
Premium

hmmm , to mozda vrijedi za ackera , zasto bi za mene vrijedilo ??? on da nije opet provalio mrezu ne bi ga mogao identificirat.
ako ti provaljuju u kucu i imas mogucnost uhvatit ih na djelu , ti ces stavit tocku na i i promjenit bravu ???
Staro 15.02.2012., 15:08   #15
M.U.P.
Premium
Moj komp

M.U.P.'s Avatar

Datum registracije: Feb 2006
ko tebe kamenom, ti njega jos vecim..!
rado bi da uspijes u namjeri i da uhvatite krivca i izbatinate mu cijenu x2..
iako za pretpostavit je da je on smatrao da je veza flat i da no big deal da se sluzi i on..
M.U.P. je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 15:08   #16
Facelessone
Premium
Moj komp

Facelessone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Zaš bi bilo protuzakonito radit bilošta na svojoj mreži u koju je netko provalio?

AMD Ryzen 7 5700X
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
32GB (2x16GB) Fury Beast 3600MHz HX432C18FB2K2/16
MSI RX 6800XT GamingX Trio 16GB
500GB Crucial MX500
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Logitech MX Master 3
Logitech MX Keys
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon 300/100 Mbps

CPU Intel i7-4810MQ
VGA nVidia GT730M 1 GB
RAM DDR3 16 GB 1600 MHz
SSD 500 GB Sandisk Ultra
Display 15.5" 3K HD IPS 2880x1620
LTE Modem
DVD-RW
9 cell battery
Napajanje 135 W
Windows 10 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

AMD Ryzen 5 7640HS
AMD RadeonT 760M
14" 2,8K, 120Hz
16GB RAM
1TB HDD
Windows 11 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

Xpenology DVA1622 @ DSM 7.1.1-42962 Update 4
H110M-DGS
Intel i3-7100
8GB RAM DDR4
WD Red 8TB
WD Purple 4TB
Seagate IronWolf 3TB
Seagate SkyHawk 6TB
Nanoxia Deep Silence 4
Seasonic X650 SS-650KM Gold

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 15:37   #17
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Nisam sada čitao šta piše u zakonu, niti ću čitati jer nemam sada vremena (možda kasnije pročitam). Negdje sam pročitao (sitna slova) da sam ja, kao vlasnik, odgovoran za ono što odlazi od mene na internet, a za dolaz nisam siguran. Ako sam ja odgovoran, onda je moje pravo zaštititi se. Zašto ja ne bih smio staviti bilo kakav software za praćenje na svoju zaključanu mrežu??
Nikome ne štetim jer se ne bi trebali moći spojiti. Ako se nasilno spoje, čak je i moja dužnost otkriti tko je kriv, jer sam u protivnom ja kriv za sve.
Osoba koja provali na tuđu mrežu, samim činom provale lišava sam sebe ikakvih prava. Tako ja gledam na to i tako bi trebalo i biti, a ne da se dešavaju gluposti.
Smiješan i žalostan primjer zakona i prava lopova je jedna provala na vikendicu (nije ekstra vezano ali ilustrira apsurdnost nekih zakona). Provalnik je nagazio na zamku, ozlijedio se i završio u bolnici (vlasnik je zvao hitnu kad ga je našao). Epilog provale je kazna vlasniku i račun za bolničke troškove. Provalnik je prošao kao žrtva u cijeloj priči.

Ako možeš saznat tko je, saznaj i sredi to van zakona jer ćeš inače samo još više popušit.

Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 15.02.2012. u 15:44.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 16:03   #18
lutherus
Premium
Moj komp

lutherus's Avatar

Datum registracije: Sep 2011
Ako ti ga se prati stavi tcpdump, snifaj pakete, čekaj ga, lovi ga, ulovimu isp, idi na bruteforce pa onda ssh login na njegov komp, dobij root i radi kaj hočeš, stavi mu gentoo gore ak te volja
Staro 15.02.2012., 16:11   #19
ScheiSSman
Premium

ma no , samo identitet nisam sadista da covjeku stavim gentoo
probat cemo sa http://www.ipcop.org se poigrat na nekoj kanti , vidio sam da logira posjecene stranice,
ako ode na fejc , moj je ako ima nesto shareano opet je moj tj naci cu ga lako.
probat cu neku kantu sklepat jer nisu veliki zahtjevi za ipcop pa cemo isprobat, da je izasao raspberrypi bilo bi to vec gore ;P
Staro 15.02.2012., 16:23   #20
lutherus
Premium
Moj komp

lutherus's Avatar

Nisam mislil na dotičnog gospodina već na vrlog akera. Vjerojatno čovjek ima podignut Backtrack, Knopix-std, Auditor ili neku sličnu pentesting distru pa se služi youtube filmićima i msili kako je hacker, a gentoo se najlakše i nabrže instalira iz tuđeg live cd-a. Ili pak ( najvjerojatnije) ima xp ili 7 pa se samo ilegalno spajal i koristil tuđim netom a u tom slučaju se itekako možeš pozabaviti sa njime, samo se moraš spojiti ne kao root već kao system.
Staro 15.02.2012., 16:28   #21
ScheiSSman
Premium

i ja sam govorio o ackeru
mislim da je ili bt(gerix) ili vrlo lako moguce http://nickkusters.com/Services/SpeedTouch
i ako ostavis standardno ime (T com) speedtoucha onda si u banani i ako imas wpa3
Staro 15.02.2012., 16:33   #22
lutherus
Premium
Moj komp

lutherus's Avatar

Kako bilo, bilo da je bt ili win xp/7 lako ćeš ga nasamariti jer na sreću nije hacker već wanmabee acker.
Staro 15.02.2012., 16:42   #23
maymun
Premium
Moj komp

maymun's Avatar

Pusti ga da se opet zakači i sa wiresharkom ili etherealom ili čim ti je lakše uhvati sav promet i onda ga analiziraj. To je otprilike ova tvoja točka 2. Najlakše je ako ide na facebook, kako je već netko gore napisao. Nije protuzakonito dok tako pribavljene informacije ne upotrijebiš na bilo koji način, onda je protuzakonito
maymun je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 16:53   #24
lutherus
Premium
Moj komp

lutherus's Avatar

Smatraj to ovako. Provala u privatnu mrežu je kao i provala u tuđu kuću. Moja kuća, moje dvorište = moja pravila.
promet možeš loviti sa aircrack paketom. airodump-ng -c (channel ) -w /path/d/foldera/za/spremanje --bssid (mac adresa od AP) wlan0.
obavezno instaliraj i iostat, gnu netcat i tcpdump.
Staro 15.02.2012., 17:04   #25
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Ovo me podsjeća na igru Spy vs. Spy.

Svima kojima se ne da niš čitati. Prvo moraš odvojiti pojam privatne mreže, infrastrukture, te objekte unutar njih. Objekti koji su pod tvojim vlasništvom možeš koristiti u bilo koju svrhu koja je zakonom dopuštena. Objekti koji nisu pod tvojim vlasništvom, a koriste tvoje mrežne resurse, i dalje ostaju tuđi objekti. Najbanalniji i najjednostavniji primjer : Mreža je otvorena, i ja čak dobijem dopuštenje za korištenje mreže, te se spojim sa mobitelom i koristim mrežu za surfanje po fbooku. Ima li vlasnik mrežnih uređaja (a zapravo je samo najmoprimac, a nikako vlasnik) koji pružaju tu mogućnost, pravo da koristi tehnike u svrhu dobivanja informacija na mom mobitelu, ili ne daj bože praćenja i pokušaj identificiranja zaštićenog prometa koji se odvija između mobitela i nekog drugog objekta? Ne. Priča se dalje lako zakomplicira, ali principi su isti.

To je službena priča, koja je takva kakva je, odgovaralo nekom ili ne. A to što planiraš raditi, tebi na dušu.
Staro 15.02.2012., 17:05   #26
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Citiraj:
Autor lutherus
Kako bilo, bilo da je bt ili win xp/7 lako ćeš ga nasamariti jer na sreću nije hacker već wanmabee acker.
Znaš osobu pa pričaš iz iskustva?

Btw. nemoj kao naš predragi predsjednik uspoređivati kruške i jabuke.

Zadnje izmijenjeno od: m4dm4n. 15.02.2012. u 17:10.
m4dm4n je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2012., 17:16   #27
lutherus
Premium
Moj komp

lutherus's Avatar

Citiraj:
Autor m4dm4n Pregled postova
Znaš osobu pa pričaš iz iskustva?

Btw. nemoj kao naš predragi predsjednik uspoređivati kruške i jabuke.
ne, već pričam iz iskustva i znam zašto se na svakom linux forumu svi upiti vezani uz bt brišu
Staro 15.02.2012., 17:44   #28
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

m4dm4n
Ova mreža nije otvorena i osoba je na svoju odgovornost koristi. Onaj tko je vlasnik mreže, a ne iznajmljuje je, ima pravo radit šta hoće jer je njegova.
Staro 15.02.2012., 17:50   #29
maymun
Premium
Moj komp

maymun's Avatar

Vrlo lako je moguće i da se više od jedne osobe kačilo na takvu mrežu, tako da nikako nemožeš znati da li je osoba koju ćeš "uhvatiti" baš ta koja je nabila račun...
maymun je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2012., 02:03   #30
Hackerivs
Premium

Datum registracije: Aug 2009
puno sreće u lovljenju krivca!!!
Hackerivs je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja