PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Kako saznati identitet ackera u Lan-u (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=229196)

ScheiSSman 15.02.2012. 12:48

Kako saznati identitet ackera u Lan-u

Prvo ako admin misli tema nije apropriate samo neka brise

Nadalje , cjenjeni gospodin nije dobro zastitio AP i neko mu je upao preko wifi-a u mrezu i nabio mu 2000 kn racuna.
jaka stvar sa gerixom probit wep 0987654321 :lol2:
tu je normalno ispo kreten i moruzgva,(zna to ) ali mi kao ljudi smo takvi, da bi owner htio saznat identitet cjenjenog gospodina.

Ovo su moje dvije ideje(znam da nisu neke) pa ako ima netko nesto za nadodat, mozda da doradi moju ideju (kaze koji alat pokrenit , koristit ) ili samo da mi da neki link neki hint u pravom smjeru.

1. Pustit cjenjenog gospodina opet gore na wlan , znaci vratit staro ime AP-a i pass i vidjet preko angry ip scanner , netscan ili nekim drugim prog. jel gosn ima sta share-ano. ako ima onda cemo lagano pogledat podatke i naci nesto o cjenjenom
ako nema onda proucit metsploit ili nesto slicno (knjiga , ne youtube) i probat opet cekat gospodina pa kad naidje probat mui uci u win na ackerski nacin .
problem je najveci sto neznam oce se covjek logirat ili nece ponovno na taj AP
ps. preko nmap-a mogu saznat portove koji su otvoreni i win/*nix verziju

2.
stavit wifi AP i spojit ga na neku kantu od servera, dignit neki debian , lamp win2003 nije bitno i taj server spojit sa drugim ap-om koji je spojen na net. pustit net preko servera da i ovaj na wifi ima net kad se doticni gosn spoji i onda nekako logirat na serveru koje stranice gosn posjecuje, ubacit neki keyloger da vidimo sta tipka i ako imamo malo srece ufatit gosn-a na djelu
ovo je plus sto bi kanta bila upaljena cjelo vrijeme i ja fizicki nebi morao biti prisutan da odreagiram na odredjeni nacin ,

Ako netko ima neku dobru ideju i znanje, bio bi zahvalan za pomoc

pozdrav od seronje :beer::fala:

nino 15.02.2012. 12:50

Citiraj:

Autor ScheiSSman (Post 2101382)
Ako netko ima neku dobru ideju i znanje, bio bi zahvalan za pomoc

Ta ideja se zove flat. :D

ScheiSSman 15.02.2012. 12:59

da, i mislio sam da ce biti milion ovakvih prijedloga.
jesi ti uopce shvatio o cemu ja pricam ? :fuming::fuming::fuming:
super si i najbolji idem sad reci covjeku da ima neki nino koji je rjesio njegov prblem u 7 sekundi :hitthewal:

D1viry 15.02.2012. 13:04

Ne znam na kojoj je mreži, ali flat je na t-comu npr. 60/70 kn skuplji od start paketa. Stvarno ne vidim razlog za biti na start paketu i imati wlan. Ili flat+wlan, ili start paket bez wlan-a. Sličan slućaj se dogodio u Belišću, samo što su ljudi uspili dokazati da nisu bili doma, a imaju samo poslovni laptop. Neki komšija je derao promet u vrijeme kada su vlasnici bili na poslu i došlo je do nekakve nagodbe sa t-comom. Ne znam točno kakva (nisu mi rekli), ali nisu platili cijeli račun.
Probaj dokazat da vlasnik to nije mogao koristiti u zadanom vremenu. Ako ima više korisnika interneta u kućanstvu, onda ne možeš baš dokazati. Pogotovo ako ima djece.

EDIT:
Citiraj:

Autor ScheiSSman (Post 2101391)
da, i mislio sam da ce biti milion ovakvih prijedloga.
jesi ti uopce shvatio o cemu ja pricam ? :fuming::fuming::fuming:
super si i najbolji idem sad reci covjeku da ima neki nino koji je rjesio njegov prblem u 7 sekundi :hitthewal:

Nije mi namjera komentirati Nino-v post, ali trebaš hitno priječi na FLAT.

zwer 15.02.2012. 13:04

Citiraj:

Autor ScheiSSman (Post 2101382)
da bi owner htio saznat identitet cjenjenog gospodina.

lagano pogledat podatke i naci nesto o cjenjenom

probat opet cekat gospodina pa kad naidje probat mui uci u win na ackerski nacin.

problem je najveci sto neznam oce se covjek logirat ili nece ponovno na taj AP

ubacit neki keyloger da vidimo sta tipka i ako imamo malo srece ufatit gosn-a na djelu

Ovo sve zahtjeva brdo vremena, zivaca, logiranja = ne isplati se. Sta ce napravit tipu kad sazna ko je? Istuc ga? Tuzit zbog 2000 kuna pa se na sudu natezat godinama? Ukorit ga verbalno? Rajt. Kad ga (vas) pusti pocetni bijes, jedino racionalno rjesenje je da se nagodi sa T-Comom kao sto je vec spomenuto.

Vlasnik DSL linije sa lose zasticenim AP-om:
- je naucio dobru lekciju o securityu
- nece ponovit istu gresku dvaput, osim ako nema viska love (sumnjam)
- ce prec na flatrate 99% jer ga na kraju dana dodje jeftinije i mirno spava

Long story short, igraj se detektiva ako ti se bas igra, ali najbolje rjesenje je buffat security i prec na flatrate, koliko god tebe to nerviralo i slicne "nadurio sam se" spike. Nino je uletio sa onelinerom, ali da ga je raspisao u 10 redova sa obrazlozenjima, shvatio bi da je to valjda najefikasnije rjesenje. BTW. Nisi ni prvi ni zadnji kome se tak nes desilo ili zna nekoga kome se tak nes desilo.

ScheiSSman 15.02.2012. 13:14

Citiraj:

Autor D1viry (Post 2101395)
Ne znam na kojoj je mreži, ali flat je na t-comu npr. 60/70 kn skuplji od start paketa. Stvarno ne vidim razlog za biti na start paketu i imati wlan. Ili flat+wlan, ili start paket bez wlan-a. Sličan slućaj se dogodio u Belišću, samo što su ljudi uspili dokazati da nisu bili doma, a imaju samo poslovni laptop. Neki komšija je derao promet u vrijeme kada su vlasnici bili na poslu i došlo je do nekakve nagodbe sa t-comom. Ne znam točno kakva (nisu mi rekli), ali nisu platili cijeli račun.
Probaj dokazat da vlasnik to nije mogao koristiti u zadanom vremenu. Ako ima više korisnika interneta u kućanstvu, onda ne možeš baš dokazati. Pogotovo ako ima djece.

EDIT:

Nije mi namjera komentirati Nino-v post, ali trebaš hitno priječi na FLAT.

vidi to nije moje, ljepo sam napisao u prvom postu da je to od jednog gospodina, koja mu je bila racunica i koja mu je bila ideja, neznam i ne ulazim u to .
sad je situacija takva, kakva je i sad covjeka samo zanima identitet, kao sto sam kazes , susjed u beliscu je nabio dok nisu bili kod kuce, e a ovaj bi volio znati koji susjed .

@zwer

nije mene uhvatio nikakv bjes , nego zelja da naucim nesto novo .
kako ce taj covjek to rjesit sa t comom , to je njegov problem .
sto se tice flat-a

slazem se sa svime sto ste napisali za flat , ja sam na bnetu 3d paket 12mbita . OK ?

nino 15.02.2012. 13:32

ovo napravi sto si napisao i moli boga da lik ima fejs. :)
Citiraj:

dignit neki debian , lamp win2003 nije bitno i taj server spojit sa drugim ap-om koji je spojen na net. pustit net preko servera da i ovaj na wifi ima net kad se doticni gosn spoji i onda nekako logirat na serveru koje stranice gosn posjecuje

hardflat 15.02.2012. 13:38

Moja susjeda imala sličan problem, ali ona je imala flat. Pronašao sam tko je lopov sa BORGChatom.
Dok je on koristio njenu mrežu, ja sam mu upao na pc i skinuo par slika i ime pc-a, te mu se malo poigrao sa registrijem.

ScheiSSman 15.02.2012. 13:59

Citiraj:

Autor nino (Post 2101421)
ovo napravi sto si napisao i moli boga da lik ima fejs. :)

tako je nesto i bilo na pameti :chears:

@hardflat
evo hvala na konkretnoj info idem odmah proucit o cemu se radi
:fala:

prva info da je netko sa chatom nesto uspio :)
kako si mu uspio uci u komp sa chatom ?
moram win instalirat da mogu pokrenit program pa me cist zanima o cemu se radi

tskarda 15.02.2012. 14:05

Citiraj:

Autor hardflat (Post 2101426)
Moja susjeda imala sličan problem, ali ona je imala flat. Pronašao sam tko je lopov sa BORGChatom.
Dok je on koristio njenu mrežu, ja sam mu upao na pc i skinuo par slika i ime pc-a, te mu se malo poigrao sa registrijem.

Daj objasni kako s borgchatom možeš to učiniti? Taj program ima samo opcju da vidiš računala u mreži, što možeš vidjeti i sa windows explorerom.

ScheiSSman 15.02.2012. 14:07

i mene to zanima, moguce da je covjek imao share-ano nesto a to mozes sa netscan puno bolje otkriti i vidit

D1viry 15.02.2012. 14:10

Možeš u borgchatu browsat po šeranim stvarima, a možda i više. Jako ga dugo nisam koristio pa ne znam više.

m4dm4n 15.02.2012. 14:52

Znači, ti bi htio vratiti istom mjerom. Ono što je urađeno je protuzakonito, jer ti je sused poduzeo zaštitne mjere. Dakle, ovo što što pomišljaš je protuzakonito, i nemoj se čuditi ako ti se obije o glavu.

http://hr.wikisource.org/wiki/Kaznen...obnih_podataka

http://hr.wikisource.org/wiki/Kaznen...ma_ili_sustava

Stavi poštenu zaštitu na router i zatim točku na i.

ScheiSSman 15.02.2012. 15:04

hmmm , to mozda vrijedi za ackera , zasto bi za mene vrijedilo ??? on da nije opet provalio mrezu ne bi ga mogao identificirat.
ako ti provaljuju u kucu i imas mogucnost uhvatit ih na djelu , ti ces stavit tocku na i i promjenit bravu ???

M.U.P. 15.02.2012. 15:08

ko tebe kamenom, ti njega jos vecim..!
rado bi da uspijes u namjeri i da uhvatite krivca i izbatinate mu cijenu x2..
iako za pretpostavit je da je on smatrao da je veza flat i da no big deal da se sluzi i on..

Facelessone 15.02.2012. 15:08

Zaš bi bilo protuzakonito radit bilošta na svojoj mreži u koju je netko provalio?

D1viry 15.02.2012. 15:37

Nisam sada čitao šta piše u zakonu, niti ću čitati jer nemam sada vremena (možda kasnije pročitam). Negdje sam pročitao (sitna slova) da sam ja, kao vlasnik, odgovoran za ono što odlazi od mene na internet, a za dolaz nisam siguran. Ako sam ja odgovoran, onda je moje pravo zaštititi se. Zašto ja ne bih smio staviti bilo kakav software za praćenje na svoju zaključanu mrežu??
Nikome ne štetim jer se ne bi trebali moći spojiti. Ako se nasilno spoje, čak je i moja dužnost otkriti tko je kriv, jer sam u protivnom ja kriv za sve.
Osoba koja provali na tuđu mrežu, samim činom provale lišava sam sebe ikakvih prava. Tako ja gledam na to i tako bi trebalo i biti, a ne da se dešavaju gluposti.
Smiješan i žalostan primjer zakona i prava lopova je jedna provala na vikendicu (nije ekstra vezano ali ilustrira apsurdnost nekih zakona). Provalnik je nagazio na zamku, ozlijedio se i završio u bolnici (vlasnik je zvao hitnu kad ga je našao). Epilog provale je kazna vlasniku i račun za bolničke troškove. Provalnik je prošao kao žrtva u cijeloj priči.

Ako možeš saznat tko je, saznaj i sredi to van zakona jer ćeš inače samo još više popušit.

lutherus 15.02.2012. 16:03

Ako ti ga se prati stavi tcpdump, snifaj pakete, čekaj ga, lovi ga, ulovimu isp, idi na bruteforce pa onda ssh login na njegov komp, dobij root i radi kaj hočeš, stavi mu gentoo gore ak te volja

ScheiSSman 15.02.2012. 16:11

ma no , samo identitet nisam sadista da covjeku stavim gentoo
probat cemo sa http://www.ipcop.org se poigrat na nekoj kanti , vidio sam da logira posjecene stranice,
ako ode na fejc , moj je :) ako ima nesto shareano opet je moj :) tj naci cu ga lako.
probat cu neku kantu sklepat jer nisu veliki zahtjevi za ipcop pa cemo isprobat, da je izasao raspberrypi bilo bi to vec gore ;P

lutherus 15.02.2012. 16:23

Nisam mislil na dotičnog gospodina već na vrlog akera. Vjerojatno čovjek ima podignut Backtrack, Knopix-std, Auditor ili neku sličnu pentesting distru pa se služi youtube filmićima i msili kako je hacker, a gentoo se najlakše i nabrže instalira iz tuđeg live cd-a. Ili pak ( najvjerojatnije) ima xp ili 7 pa se samo ilegalno spajal i koristil tuđim netom a u tom slučaju se itekako možeš pozabaviti sa njime, samo se moraš spojiti ne kao root već kao system.

ScheiSSman 15.02.2012. 16:28

i ja sam govorio o ackeru :lol2:
mislim da je ili bt(gerix) ili vrlo lako moguce http://nickkusters.com/Services/SpeedTouch
i ako ostavis standardno ime (T com) speedtoucha onda si u banani i ako imas wpa3 :hitthewal:

lutherus 15.02.2012. 16:33

Kako bilo, bilo da je bt ili win xp/7 lako ćeš ga nasamariti jer na sreću nije hacker već wanmabee acker.

maymun 15.02.2012. 16:42

Pusti ga da se opet zakači i sa wiresharkom ili etherealom ili čim ti je lakše uhvati sav promet i onda ga analiziraj. To je otprilike ova tvoja točka 2. Najlakše je ako ide na facebook, kako je već netko gore napisao. Nije protuzakonito dok tako pribavljene informacije ne upotrijebiš na bilo koji način, onda je protuzakonito :)

lutherus 15.02.2012. 16:53

Smatraj to ovako. Provala u privatnu mrežu je kao i provala u tuđu kuću. Moja kuća, moje dvorište = moja pravila.
promet možeš loviti sa aircrack paketom. airodump-ng -c (channel ) -w /path/d/foldera/za/spremanje --bssid (mac adresa od AP) wlan0.
obavezno instaliraj i iostat, gnu netcat i tcpdump.

m4dm4n 15.02.2012. 17:04

Ovo me podsjeća na igru Spy vs. Spy.
http://www.lemon64.com/games/screens..._vs_spy_02.gif

Svima kojima se ne da niš čitati. Prvo moraš odvojiti pojam privatne mreže, infrastrukture, te objekte unutar njih. Objekti koji su pod tvojim vlasništvom možeš koristiti u bilo koju svrhu koja je zakonom dopuštena. Objekti koji nisu pod tvojim vlasništvom, a koriste tvoje mrežne resurse, i dalje ostaju tuđi objekti. Najbanalniji i najjednostavniji primjer : Mreža je otvorena, i ja čak dobijem dopuštenje za korištenje mreže, te se spojim sa mobitelom i koristim mrežu za surfanje po fbooku. Ima li vlasnik mrežnih uređaja (a zapravo je samo najmoprimac, a nikako vlasnik) koji pružaju tu mogućnost, pravo da koristi tehnike u svrhu dobivanja informacija na mom mobitelu, ili ne daj bože praćenja i pokušaj identificiranja zaštićenog prometa koji se odvija između mobitela i nekog drugog objekta? Ne. Priča se dalje lako zakomplicira, ali principi su isti.

To je službena priča, koja je takva kakva je, odgovaralo nekom ili ne. A to što planiraš raditi, tebi na dušu.

m4dm4n 15.02.2012. 17:05

Citiraj:

Autor lutherus
Kako bilo, bilo da je bt ili win xp/7 lako ćeš ga nasamariti jer na sreću nije hacker već wanmabee acker.

Znaš osobu pa pričaš iz iskustva?

Btw. nemoj kao naš predragi predsjednik uspoređivati kruške i jabuke.

lutherus 15.02.2012. 17:16

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 2101613)
Znaš osobu pa pričaš iz iskustva?

Btw. nemoj kao naš predragi predsjednik uspoređivati kruške i jabuke.

ne, već pričam iz iskustva i znam zašto se na svakom linux forumu svi upiti vezani uz bt brišu

D1viry 15.02.2012. 17:44

m4dm4n
Ova mreža nije otvorena i osoba je na svoju odgovornost koristi. Onaj tko je vlasnik mreže, a ne iznajmljuje je, ima pravo radit šta hoće jer je njegova.

maymun 15.02.2012. 17:50

Vrlo lako je moguće i da se više od jedne osobe kačilo na takvu mrežu, tako da nikako nemožeš znati da li je osoba koju ćeš "uhvatiti" baš ta koja je nabila račun...

Hackerivs 16.02.2012. 02:03

puno sreće u lovljenju krivca!!!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:31.