|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
MaxTv na drugom tv-u preko Homepluga
Ova tema je nadovezivanje na ovu: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=227365 jer me zanima kako bih mogao dobiti internet na PC-u i MaxTv na drugom tv-u u sobi (wireless router mi je u dnevnom boravku, 7-8 metara udaljenosti, a nemam wireless karticu u PC-u). Nisam baš "na ti" s ovim, ali sam pročitao da je to izvedivo pa me zanima: 1. Kako bih mogao dobiti MaxTv na tv-u u sobi pomoću HomePlug (Ethernet over Power Adapter) uređaja (znam da bi bio isti program na oba tv-a)? Što mi još treba? 2. Da li se svi Homeplug uređaji spajaju žično ili postoji i wireless izvedba? 3. Da li bih s ovim HomePlugom s tri LAN ulaza mogli istovremeno biti spojeni PC i MaxTv? Je li uopće moguće da taj drugi MaxTv i internet na PC-u rade istovremeno? Znači nešto ovakvo, ali s još jednim LAN ulazom: ![]() 4. Da li treba uzeti 2 identična Homeplug uređaja? Što ako bih uzeo ovaj sa 3 LAN-a? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Poweline uredjaj spajas u strujnu uticnicu i onda iz njega UTP kabelom u router i u drugoj sobi iz drugog u maxTv/komp/whatever trazi vezu sa ruterom/modemom. Radi preko zica od strujne mreze samo pazi uticnice izmedju kojih trebas vezu moraju biti na istoj Fazi (sto nije problem ako imas monofazni prikljucak u kuci/stanu ali moze biti problem ako imas trofazni prikljucak). Znaci nije bezicno.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zapravo je nevjerojatno šta će sve ljudi napravit pa i potrošit love da nebi probili par rupa po zidovima i provukli par mrežnih kabela al dobro, your choice. Kada imate IpTv uslugu (MaxTv i sl.) uz std. Internet to je kao da imate dvije mreže i ne možete ih jednostavno (jeftino) spajati u jedan Lan kabel. Možete ali to zahtjeva skupe pametne switch - eve (minimalno 2). Pretpostavljam da imaš adsl na "bakru" šta znači da teško možeš imati dva MaxTv prijemnika (moguće je ali rijetko). Znači da jedino možeš na drugi tv "poslati" isti signal kojeg daje postojeći MaxTv set-top box na (nazovimo je tako) glavni tv. Za tu namjenu nećeš koristiti Homeplug nego neki AV Sender - Reciver. Evo primjer: http://www.dacco.hr/shop/item/giga_video_570e_2953/ Obrati pažnju da je namjerno odabran model koji radi na 5.8 GHz za razliku od drugih koji često rade na 2.4 GHz pa je velika vjerojatnost kolizije sa wireless - om ili bežičnim telefonima. Općenito ovakvih uređaja je malo na tržištu i nije ih baš lako naći / nabaviti. Homeplug uređaj koji si poviše stavio je Solwise Vesenet HomePlug 3 x Ethernet Adapter, test: http://www.trustedreviews.com/Solwis...ipheral_review radi se o Homeplug uređaju sa integriranim 3 portnim switch - em, zgodno dođe jer netreba dodatni switch kad imate par klijenata za spojiti na jednoj "strani". |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Freelancer
|
Citiraj:
![]() Jedino sto ja jos uvijek ne razumijem ovdje je sto ce ti drugi maxTV prijemnik ako planiras gledati isti kanal u obje sobe ? Ja trenutno imam maxTV dolje u dnevnoj sobi (router je na drugoj strani kuce u radnoj sobi) a gore na katu sam provukao chicheve na drugi TV i gledam isti maxTV tu i tamo (ionako nisam u dvije sobe odjednom pa mi ne smeta ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Informiraj se malo, već smo x puta govorili, kakva dva routera, to ne može, pogotovo u smislu šta želiš postići. Poviše ti je dano rješenje, uzmi taj navedeni Giga Video 570E i s njim ćeš na 2. tv gledat isti kanal koji je odabran na MaxTv set-top boxu. Stvar riješena. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Sorry ako možda pitam nešto što nema smisla, ali ovo mi je viša matematika trenutno. ![]() Misliš ovo sa 2/4 Homepluga? Pa zar nije dosta jedan u sobi, ovaj sa 3 LAN-a? I iz njega jedan kabel u PC, a jedan u MaxTv? Citiraj:
Ja ću naći ovo s drugog foruma gdje lik objašnjava kako to izvesti pa ću postat ovdje. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Freelancer
|
Citiraj:
![]() ![]() Sve u svemu najbolje ti je prebacit video/audio signal ako ti je maxTV primaran, Ja sam to rjesio zicno (chicnhevima kroz kanalicu) a ti ako neces tako ili nemozes onda trazi ovako nesto sto ti je nikky predlozio za wireless prijenos video/audio signala. ja sam uzeo powerline samo zato sto mi je trebao jos jedan mrezni prikljucak u dnevnoj sobi (za WDTVL) a nisam mogao vise ugurati nijedan kabel u kanalicu (ima ih 5 trenutno unutra).
![]() |
![]() |
#9 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Za njega nisu potrebna nikakva dodatna spajanja (kablovi), jel' tako? A postoji li mogućnost da ja gledam MaxTv u sobi ako je ovaj primarni u dnevnom ugašen? Zadnje izmijenjeno od: bjede. 19.01.2012. u 14:09. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Freelancer
|
Pa moras spojiti video kablele svakako , znaci izlaze i ulaze na doticnom uredjaju moras spojiti u maxTv i u TVprijemnik u drugoj sobi ali sam veza izmedju njih dva je bezicna (osim naravno ako ne racunamo strujni utikac ![]() Nemozes gledati maxTv u drugoj sobi ako je ugasen u prvoj, nesto mora slati signal u uredjaj, to je kao da pita sjel mozes skidati fileove sa kompa preko mreze a da je komp ugasen ![]() Ali sto se tice samog maxTV STBa on ti skoro pa isto struje trosi u standByu i kad je upaljen jer je on vezan na net konstantno tj. to je neka vrsta soft power off systema posto se hard reset jako dugo boota. BTW nema Primarnog i Sekundanrong maxTV STBa u ovom slucaju, samo je JEDAN a onda vidoe transmiterom prebacujes signal u drugu sobu direkt u TV, ne u jos jedan STB.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
I još nešto, kad sam već zaglibio u ovu "višu matematiku" ![]() Ovo je wireless transmitter... On znači preuzima signal od primarnog routera. Mogu li preko njega dobiti internet na PC-u, LAN kabelom ili wirelessom? Zadnje izmijenjeno od: bjede. 19.01.2012. u 15:31. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Freelancer
|
TV moze biti ugasen naravno TV nema veze sa STBom ako gledas u drugoj sobi. Ovaj wireless transmitter je za Video/audio signal znaci nema veze sa internetom. Ti jako brkas neke pojmove oko IPTva i video signala pa ti je to sve nejasno. Ovaj transmiter prenosi sliku/ton sa bilo cega (nevezano za sam maxTV) znaci mozes recimo sliku iz dvd playera pustait u drugoj sobi ili bilo cega sto daje video/audio signal ali nema nikakve veze sa internetom. skini si onaj PDF tamo i pogledaj zadnju stranu sa konektorima i opcijama sto taj uredjaj radi. Znaci internet ti NECE raditi s time ali ti za maxTV na drugom TVu niti netreba jer on prenosi sliku/ton i jos dobijes daljinski pa ces moci saltati kanale na STBu iz druge sobe ![]()
![]() |
#13 |
Premium
|
A kažem, nisam s ovim nikako "na ti", ali sad mi je malo jasnije. Zaključio sam da je ovo jedino rješenje za dobit MaxTv na drugom tv-uwirelessom. ![]() Reci mi molim te još ukratko kako si ti to izveo pomoću kabela (ovo što si pisao na početku). Jer ovaj uređaj nije baš ni jeftin, ja sam mislio da će novi router biti dovoljan. ![]() Dovoljan je samo chinch-to-chinch kabel iz MaxTv prijemnika u drugi tv i ništa drugo? ![]() Može li se umjesto njega spojiti HDMI kablom? Jer postoji HDMI ulaz na prijemniku? I što si rekao nešto za daljinski? To nisam razumio. Zadnje izmijenjeno od: bjede. 19.01.2012. u 21:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Freelancer
|
Da ja sam spojio chinchevima iz STBa (kod mene Atalanta) jer imas koaksijalni kabel u vrlo tankim verzijama (posto sam imao malo mjesta za provlacit isao sam na sto tanje zice). 3 komada, Jedan slika i dva za zvuk i to je to. Moze se spojit HDMIem ali ako ti treba puno metara to ce biti jako skupa opcija (kabel je skup) i moras praviti vece rupe u zidu da provuces i konektor posto su HDMI kabeli vecinom vec spojeni a chicnheve mozes sam rezat/napravit po mjeri i onda na krajeve nalemit konektore. Za dlajinski koristim Logitech Harmony 890/5 model sa RF odasiljacem (radijski valovi tako da ide kroz zidove) ali to ti je dosta skupa stvar rj. nema ispod 200EUR Harmonya sa tom opcijom. Onaj uredjaj ima svoj daljinski koji radi na slicnom principu pa cijena od 5xx kn i nije strasna kako se cini.
![]() |
#15 | ||
Premium
|
Citiraj:
Najbolje bi mi onda bilo uzet duži HDMI, ionako mi treba za spojit Laptop na Tv za gledat filmove. 15 m bi trebalo bit dosta, na nabava.net ima neki u protisa za cca 130 kn. Al onda je taj šugavi daljinski problem. Nikad kraja... ![]() Btw, zašto si spominjao koaksijalni kabel? Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Freelancer
|
Citiraj:
Zato sto se koristi za video signal/chincheve u mom slucaju.
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Freelancer
|
![]() |
#19 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Freelancer
|
Ako nema chicncheve nam ni HDMI tako da bez brige ![]() Na tanki koaksijalni sam nalemio chincheve (prati malo gore sto sam pisao ![]()
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Da, nisam odma pročitao da je tebi debljina kabla bila problem... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Hvala ti Lewis puno na trudu! ![]() Ja sam stvarno ovdje bio na nepoznatom tlu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|