|
![]() |
#1 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
SSD - naglasak na pouzdanosti
Citam vec neko vrijeme, a i blizi se napokon kupovina nekog SSDa pocetkom 2012 , pa imam neka pitanja po pitanju meni najbitnijeg faktora a to je pouzdanost.. Ne brijem na bencheve, ali eto brijem na tu pouzdanost i zato otvaram ovu temu Prvo pitanje je ocito malo skakljivo , jer se radi o novitetima, dakle ima tko kakvu insider informaciju o OCZ Indilinx everest kontrolerima, tehnologiju su nazvali ndurance i po imenu ![]() Tu mislim na najavljene petrol diskove (eventualno octane).. Pitanje je sta ce uopce doci kod nas i po kojoj cijeni.. S druge strane "neki ljudi" kazu da ne gledam ništa sa sandforce kontrolerima, ako mi je pouzdanost imperativ.. Intel i samsung su dosta hvaljeni.. I trenutno se cine kao najbolji izbor? Mervell ? Dobavljiv mi je recimo Crucial m4 .. sta je s time? Uglavnom, sta je danas dobavljivo od SSDova, po normalnoj cijeni, a da se generalno moze reci da ce biti ok bar, recimo 5 godina (ne pada mi na pamet neki drugi uvjet postaviti za pouzdanost) ? ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
#2 |
Outer Space
Datum registracije: Jul 2007
|
Intel 320 serija.5 godina garancije. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Samsung 470/830, Intel 320, Crucial M4, koji god da uzmes bit ces vrlo zadovoljan i svi bi trebali biti vrlo pouzdani. Osobno imam samsunga 830, cekam m4 da dode. 830 je brzi u sekvencijalnom segmentu, m4 u random kod malih fajlova, pa ovisi sto ti treba. Do trenutka kada ces kupovati cu stavit mali osvrt tu na forum na usporedbu ta 2 diska, pa pogledaj. Oba su iznimno pouzdani, ako rade prilikom dostave, vjerojatnost da se pokvare je minimalna. Nedostatak 830 je relativno losi samostalni garbage collection i velika potrosnja energije zbog vrste memorije koju koristi + 3 jezgreni kontroler u odnosu na 2 jezgreni kod 470. Za ostale je nepoznata tocno arhitektura kontrolera, ali ovo je i naglaseno samo iz perspektive potrosnje, nista vise. Intel s druge strane je dobar ali zastario proizvod, u rangu pouzdanosti s ovima. Ima jednu veliku prednost doduse, a to je rezervna memorija za kad pojedini blokovi pocnu odumirat. No u praksi obicni korisnici nemaju nikakve koristi od toga obzirom da je jos uvijek kolicina ciklusa pisanja prevelika za normalnu potrosnju diskova. Moj izbor je M4, problem je s potencijalnom reklamacijom kod nas jedino.. Jer svugdje ima skarta koji se provuce, koliko god dobar QC bio.
#5 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
s obzirom da radim u chipoteki, crucial mi je najlakse dobavljiv i ne brinem se za reklamacije ![]() posto mi performanse nisu bitne, ipak bi mozda radije intela320 ..iskustvo mi kaze da ne petljam i da je intel zicer ![]() u biti najvise su me zbunili sad ovi iz OCZa sa tim ndurance marketingom ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ma pusti to, novi indilinxi nisu jos ni na trzistu, treba proci makar malo da se vidi kako ce se ponasati, sto hardware, sto firmware. A ni OCZ se nije bas iskazao pretjerano po kontroli kvalitete proizvoda zadnjih godina, od problema s ram-om do sad havarija sa svim tipovima diskova. Ako imaju problema s isporukama neispravnih vertex plus diskova koji su na starom indilinx kontroleru bazirani, pa bi tu sve djecje bolesti morale bit otklonjene, tko kaze da nece biti i s novom serijom... Treba sacekat i vidjet. Ja sam takoder naginjao intelu, al je ispao preskup jednostavno u odnosu na samsunga i cruciala..
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |