|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2010
|
internet probem
stavio sam novi modem u comp, planet enw-9504 i instalirao sam odgovarajuće drivere...kad sam sve spojio svijetlile su lampice(power,ethernet,broadband,internet) na modemu od interneta (thompson tg782)...i kad sam u postavkama mrežnih veza stisnuo da omogući vezu pokaže obavijest da nije moguće povezivanje kao da mrežni kabel nije spojen, i nije svijetlila lampica od modema u compu, a na modemu od interneta je svijetlila lampica enthernet...u cemu je problem?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
To, što si kupio, nije modem, nego mrežna kartica. Probaj sa drugim kablom spojit. Ne bi bilo prvi put da nekog kabel zeza. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
probao sam sa crvenim kabelom od maxtv-a li opet neće |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Jer se mozes spojiti na router? Tipa ukuzati njegovu IP adresu (192.168.1.254). Tako da iskljucis problem u spajanju s ruterom ili mrezne kartice? Router je neki postojeci i spajajo si se vec prije na njega s tvog kompa s drugom mreznom karticom? Znaci postavke na routeru i na kompu nisi mjenjao?
"Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in one pretty and well preserved piece, but to skid across the line broadside, thoroughly used up, worn out, leaking oil, shouting GERONIMO!" |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
prije je bila realtek mrezna kartica na njemu i ona je crkla...sad sam promjenio ovu i instalirao je i to je to..nisam nikakve postavke mjenjao |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
I, jer se mozes povezati s routerom?
"Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in one pretty and well preserved piece, but to skid across the line broadside, thoroughly used up, worn out, leaking oil, shouting GERONIMO!" |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
neznam, kako to mogu vidjeti?? Zadnje izmijenjeno od: jledenko. 01.01.2012. u 21:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
ukuzas u svoj browser 192.168.1.254, ili otvoris command prompt i ukuzas ping 192.168.1.254
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ili 192.168.1.1 ili 192.168.0.1, zavisi kako je podešen. Btw, ako imaš neki drugi uređaj (npr. komp s kojeg postaš sad na forumu), provjeri u statusu mreže koje su IP adrese uređaja, koji je gateway i koji je dns, pa onda pingaj dok ne spingaš nešto. Ja sam imao jedan Siemens, kojem je riknuo lan switch, a radio je wlan, tako da ni ta mogućnost nije isključena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Ledenko jesi li ti šta prčkao po biosu ili vadio bateriju. U biosu je defaultna postavka da očitava mrežnu koja je integrirana na ploči pa ako je tako i imaš integriranu mrežnu na ploči odi je diseblati. Ako nemaš mrežnu na ploči onda ovo preskoči. Ako imaš laptop spoji ga na komp mrežnim kablom i vidi da li tada svijetli lampica od mreže i da li si na modemu probao uštekati na drugi port. To se meni desilo kod jednog modema da je samo port riknuo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
D1viry - znači trebam uci u postavke rutera?? jel to ono kad trebas upisat username i password?? esad - nisam prčkao po biosu, a ja milslim da nema intergriranu karticu zato sta kompu ima preko 6-7 godina...na modemu svijetle sve lampice a na kartici nece svijetle i karticu prepoznava i instalirao sam je.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Nije bitno koliko je komp star a dali ima integriranu mrežnu vidi se na zadnjoj strani kompa da li ima port za mrežni kabel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
nema |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Da. Pogledaj jel uopće aktivan koji port na ruteru. Koliko lampica svijetli za lan portove? Dovoljno je da ima kontakt i lampica svijetli, a mreža uopće ne mora bit aktivna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
svijetli lampica od porta na routeru, ali ne svijetle lampice na mrežnoj kartici itko?? Zadnje izmijenjeno od: jledenko. 03.01.2012. u 12:58. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|