![]() |
internet probem
stavio sam novi modem u comp, planet enw-9504 i instalirao sam odgovarajuće drivere...kad sam sve spojio svijetlile su lampice(power,ethernet,broadband,internet) na modemu od interneta (thompson tg782)...i kad sam u postavkama mrežnih veza stisnuo da omogući vezu pokaže obavijest da nije moguće povezivanje kao da mrežni kabel nije spojen, i nije svijetlila lampica od modema u compu, a na modemu od interneta je svijetlila lampica enthernet...u cemu je problem??
|
To, što si kupio, nije modem, nego mrežna kartica. Probaj sa drugim kablom spojit. Ne bi bilo prvi put da nekog kabel zeza.
|
probao sam sa crvenim kabelom od maxtv-a li opet neće
|
Jer se mozes spojiti na router? Tipa ukuzati njegovu IP adresu (192.168.1.254). Tako da iskljucis problem u spajanju s ruterom ili mrezne kartice?
Router je neki postojeci i spajajo si se vec prije na njega s tvog kompa s drugom mreznom karticom? Znaci postavke na routeru i na kompu nisi mjenjao? |
prije je bila realtek mrezna kartica na njemu i ona je crkla...sad sam promjenio ovu i instalirao je i to je to..nisam nikakve postavke mjenjao
|
I, jer se mozes povezati s routerom?
|
neznam, kako to mogu vidjeti??
|
ukuzas u svoj browser 192.168.1.254, ili otvoris command prompt i ukuzas ping 192.168.1.254
|
Ili 192.168.1.1 ili 192.168.0.1, zavisi kako je podešen. Btw, ako imaš neki drugi uređaj (npr. komp s kojeg postaš sad na forumu), provjeri u statusu mreže koje su IP adrese uređaja, koji je gateway i koji je dns, pa onda pingaj dok ne spingaš nešto.
Ja sam imao jedan Siemens, kojem je riknuo lan switch, a radio je wlan, tako da ni ta mogućnost nije isključena. |
Ledenko jesi li ti šta prčkao po biosu ili vadio bateriju. U biosu je defaultna postavka da očitava mrežnu koja je integrirana na ploči pa ako je tako i imaš integriranu mrežnu na ploči odi je diseblati. Ako nemaš mrežnu na ploči onda ovo preskoči.
Ako imaš laptop spoji ga na komp mrežnim kablom i vidi da li tada svijetli lampica od mreže i da li si na modemu probao uštekati na drugi port. To se meni desilo kod jednog modema da je samo port riknuo |
D1viry - znači trebam uci u postavke rutera?? jel to ono kad trebas upisat username i password??
esad - nisam prčkao po biosu, a ja milslim da nema intergriranu karticu zato sta kompu ima preko 6-7 godina...na modemu svijetle sve lampice a na kartici nece svijetle i karticu prepoznava i instalirao sam je.... |
Nije bitno koliko je komp star a dali ima integriranu mrežnu vidi se na zadnjoj strani kompa da li ima port za mrežni kabel.
|
nema
|
Da. Pogledaj jel uopće aktivan koji port na ruteru. Koliko lampica svijetli za lan portove? Dovoljno je da ima kontakt i lampica svijetli, a mreža uopće ne mora bit aktivna.
|
svijetli lampica od porta na routeru, ali ne svijetle lampice na mrežnoj kartici
itko?? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:48. |