Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Case Modding
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.04.2006., 20:19   #1
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Question Modanje Zalmana VF700

Da li je to moguce? Prvenstveno me zanima da li je moguce ventilator zamijeniti sa nekim ekvivalentnim jednakog promjera ali dubljih i širih lopatica tako da na taj nacin dobijes vecu silu i povecas pritisak zraka na listove hladnjaka? Vidija san u Ferengija Sky-a (sigu) nekakav mod pa me zaintrigiralo da li je i to moguce i kako naravno?

G0RKI je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2006., 20:42   #2
Damarko
Premium

Damarko's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
na listove zaljepiš dodatne limove
Damarko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.04.2006., 20:48   #3
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Citiraj:
na listove zaljepiš dodatne limove
: lol2 : Mozes li to malo pojasnit/nacrtat/uslikat/docarat na koji nacin...
Jesi radio vec nesto takvoga?!
Staro 05.04.2006., 21:02   #4
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Da... i po mogućnosti selotejpom.
nikad nisam imao cooler po rukama ( ) ali sve se da, nekakva logika govori da samo pažljivo razmontiraš vent od coolera, kupiš neki novi tih istog (ili čak većeg promjera, a da opet stane u zalmana) i namontiraš ga kao i starog, samo moraš paziti da ima 3-pin napajanje, i nipošto nemoj uzimati thermaltake ventilatore, ali ono, niti da je zadnji ventilator u gradu!!
Staro 05.04.2006., 23:49   #5
BmwMPower
Premium

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor SniperWolf
i nipošto nemoj uzimati thermaltake ventilatore, ali ono, niti da je zadnji ventilator u gradu!!
Ne pricaj gluposti... : evil :
Kupi ga i baci se na moodanje da bi ga poboljšao
BmwMPower je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2006., 23:51   #6
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Pa lako za to triba mi nekakav sta ima dublje lopatice...ako bi njega moga zabit na cvijetic onda bi to super bilo? Jel imate nekog pojma o tome vi...TT sumljam da bi bas njega stavljao?!
Staro 05.04.2006., 23:58   #7
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
moguce je, odsrafis ovaj vent i od drugog sostvis samo dio s motorom kaj zalijepis na pleh kaj je drzao osiginalni vent.

Ukupno 30-45 posla + monzaza zalmana nazad. Budem posliko jednom kad cu cistiz zalmana.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2006., 01:26   #8
piNheaD
Premium

piNheaD's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Znači GORKI ideš na Zalmana VF700 soluciju.Hmm, i ja san ražmišlja o Zalmanu pošto Accelero X2 grije čipset.Mislim ipak da bi Thermalright V-1 ultra bio najbolje riješenje za naše kartice,pogotovo ako ju mislimo overclockat
http://www.ocia.net/reviews/v1ultra/page1.shtml šteta samo što ovog coolera nema kod nas
Staro 06.04.2006., 08:39   #9
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Moguće je modati bez problema. Istu stvar ima i Fleks (mod by yours truly), umjesto ovog Zalmanovog venta stavljen je srednji dio od Sharkoon Silent Eagle 2k. fora je jednostavna. Odšarafiš Zalmanov vent skupa sa nosačem, skineš nosač, frkneš Zalman vent kroz prozor ( ), izmasakriraš zamjenski vent na način da onaj središnji dio skupa sa one 4 nožice koje ga drže za okvir odrežeš, malo se poigraš sa Zalmanom i vidiš koje dvije nožice viška trebaš odrezati, pomoću nekakve žice (ona plastična sa metalom u sredini s kojom dolaze zavezani razni kablovi je dobra, uglavnom, sigurno je imaš) pričvrstiš vent za Zalman na način da ju provučeš kroz rupice na nosaču pa stegneš za one dvije preostale nožice na ventu ( pazi da ostanu dovoljno duge da uopće možeš pričvrstiti vent). Alternativa je vruće ljepilo. Provučeš žice od venta kroz Zalman i namontiraš ga i uživaj u NoNoise modu Zalmana.
Sky je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2006., 09:52   #10
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Pa ja sam tak promjenio vent na CNPS7000... Ljepilom sam ga učvrstio.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.04.2006., 11:22   #11
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

piNheaD pa eto kad ga vec imam (AGP 6600GT)... pa da mi ne stoji sa strane..inace nemem potrebe OC-at karticu jer zvace sve sta bacin na nju bez iti malo sustezanja pa me interesiralo kao bi moga malo povecat korisnost ovome ventu koji inace sam po sebi ima odlicnu fiziku hladenja... A moram jer kad vidim kako mi ova x1800 lipo podbaciva vruci zrak ispod diska onda mi se digne kosa na glavi... Sva srica da iman velik cooler na CPU-u inace ... ovako sav topao zrak ide gore a kuciste je smece (bez modova CM centurion serija1) jedan 80mm fan puse samo zada prema vani... : flyingey
Sky to je vjerovatno bolja solucija ...ja ga sinoc bas rastavija i napravija slicno kao sta si ti reka..ima san neki vent iz starog napajanja 80mm koji dobro puse na cca3000 đira sa dvi zice (bez bijele senzor zice) pa san njega pripravija na nosac sa Super Attak-om i drzi odlicno isprobao sam ga u onako u zraku koliko je cvrst... Vent je imao samo onaj dvopinski plugin pa sam ga zamijenio sa 3pinskim kojeg sam skinuo sa drugog venta tako da se sad moze ubost bez problema u zalmanov kovertor bijeli ili crni (naravno )
Kakav je taj sharkoon? Jel dobro baca zrak?
P.S Ako koga interesira mogu poslat sliku kako to izgleda...samo neka se baterije od aparata napune?
Staro 06.04.2006., 14:32   #12
Sky
Guest

Ne znam za taj SuperAtak, to je nešto kao Cijanofix? Da mene pitaš, osigurao bi to na neki način za svaki slučaj.
Po meni, najbolje bi bilo uzeti Panaflo vent u Linksu, po meni je najbolji omjer protok/buka od 80 mm ventova.
Sharkoon je dobar, vrti se na 2000 okretaja, praktički se ne čuje, ali nije ništa bolji od Zalmanovog venta što se tiče protoka. Dapače, rekao bi da je lošiji. Ali nečujan je i grafa mi se ne grije puno, tako da nema problema.
Staro 06.04.2006., 14:46   #13
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Ne nije kao cijanofiks to je unverzalno brzosusece ljepilo i vjeruj mi lijepi sve zivo od keramike,metala,gume,plastike sta god hoces..slican je Momentu (reklama sa kamionom prikolicarom ) Treba ga samo pazljivo dozirati u malim kolicinama jer je zbilja pre jako i kad ga ostane po prstima stvori nekakav plticni suhi sloj/mrlju i treba ga strugat sa ruke... ali pravilnom/ravnomjernom primjenom nema problema... Ljepio sam svasta s njim... tubica je plava (3 grama) tekuce pakovanje ima ih vise vrsta dode oko 7-8 kn u tommya! A da cvrsto drzi mogu potvrdit kad sad uhvatija vent (prethodno zalipljen i osusen) i odiga ga sa hladnjakom i poceja njihat u zraku drzeci samo vent rukom! Triba li tome sta dodat?

Edit: Ovaj ARCTIC COOLING Fan 3 kosta cca 26kn u HG-a ima dobar protok i nije bucan...velike lopatice...nedostatak je treca senzor žice....

Zadnje izmijenjeno od: G0RKI. 06.04.2006. u 15:08.
Staro 06.04.2006., 15:15   #14
Sky
Guest

Problem je što puše u "krivom" smjeru, tako da kad bi ga montirao bi umjesto prema grafi puhao od grafe. Misliš da već nisam to gledao?
Staro 06.04.2006., 15:26   #15
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Citiraj:
Misliš da već nisam to gledao?
Ne sumljam u poštenog Ferengija!
Staro 14.04.2006., 19:21   #16
iveumag
zippo61_junior

iveumag's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Vidio sam jedan mod u starom PCPlay-u kako su modali tog Zalmana.Uslikam pa stavim sliku:burn:
iveumag je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2006., 19:59   #17
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Citiraj:
Autor iveumag
Vidio sam jedan mod u starom PCPlay-u kako su modali tog Zalmana.Uslikam pa stavim sliku:burn:
Moze pa zadovolji moj kurjozitet! : roller :
Staro 15.04.2006., 19:27   #18
iveumag
zippo61_junior

iveumag's Avatar

Taj se mod odnosi na Asus 6800Ultra AGP pa ne vjerujem da bi ti koristilo
P.S Kako se ubacuju slike preko Slibe-a ili ImageShack-a(neznam uopće)

EDIT: Ako nekom treba ja ubacim sliku
Staro 15.04.2006., 19:41   #19
Don
je gladan!
Moj komp

Don's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
http://imageshack.us/

uplodaj sliku i kopiraj direktan link za sliku
Staro 15.04.2006., 21:50   #20
iveumag
zippo61_junior

iveumag's Avatar

Evo momci slike
http://img125.imageshack.us/img125/2...relarge7wz.jpg
I thanks Don:clap: : cheers2

Radi se o Asus 6800Ultra kartici koja je modana sa tim Zalmanom i još je dodan taj vodeni blok i na kraju se dodaje 120mm ventilator kojeg nema na slici

Tko to ide radit neka javi rezultate : cheers2
Staro 15.04.2006., 22:43   #21
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Vodeni blok i ventilator?! Nekako to ne mogu slozit u glavi... : stoopid
Staro 15.04.2006., 22:48   #22
iveumag
zippo61_junior

iveumag's Avatar

Napisali su tamo da većina topline ide u vodeni blok,dok ostatak ide na Zalmanove lamele i tada taj vent otpuhuje toplinu sa tih lamela (tako su oni napisali,nisam isprobavao,nemam 6800Ultra)
Staro 15.04.2006., 22:51   #23
iveumag
zippo61_junior

iveumag's Avatar

Još nešto,valja li šta ovaj novi Zalmanov VF-900?
Staro 15.04.2006., 23:07   #24
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
malo bolje hladi od vf-700 cu, ali to ne opravdava visoku razliku u cijeni...
nicko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno