PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Modanje Zalmana VF700 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=37029)

G0RKI 05.04.2006. 20:19

Modanje Zalmana VF700

Da li je to moguce? Prvenstveno me zanima da li je moguce ventilator zamijeniti sa nekim ekvivalentnim jednakog promjera ali dubljih i širih lopatica tako da na taj nacin dobijes vecu silu i povecas pritisak zraka na listove hladnjaka? Vidija san u Ferengija Sky-a (sigu) nekakav mod pa me zaintrigiralo da li je i to moguce i kako naravno?

http://www.zalman.co.kr/images/produ...vf700_cu01.jpg

Damarko 05.04.2006. 20:42

na listove zaljepiš dodatne limove

G0RKI 05.04.2006. 20:48

Citiraj:

na listove zaljepiš dodatne limove
: lol2 : Mozes li to malo pojasnit/nacrtat/uslikat/docarat na koji nacin...
Jesi radio vec nesto takvoga?!

SniperWolf 05.04.2006. 21:02

Da... i po mogućnosti selotejpom. :D:D:D
nikad nisam imao cooler po rukama ( :( ) ali sve se da, nekakva logika govori da samo pažljivo razmontiraš vent od coolera, kupiš neki novi tih istog (ili čak većeg promjera, a da opet stane u zalmana) i namontiraš ga kao i starog, samo moraš paziti da ima 3-pin napajanje, i nipošto nemoj uzimati thermaltake ventilatore, ali ono, niti da je zadnji ventilator u gradu!! :D

BmwMPower 05.04.2006. 23:49

Citiraj:

Autor SniperWolf
i nipošto nemoj uzimati thermaltake ventilatore, ali ono, niti da je zadnji ventilator u gradu!! :D

Ne pricaj gluposti... : evil :
Kupi ga i baci se na moodanje da bi ga poboljšao :D

G0RKI 05.04.2006. 23:51

Pa lako za to triba mi nekakav sta ima dublje lopatice...ako bi njega moga zabit na cvijetic onda bi to super bilo? Jel imate nekog pojma o tome vi...TT sumljam da bi bas njega stavljao?!

Isus 05.04.2006. 23:58

moguce je, odsrafis ovaj vent i od drugog sostvis samo dio s motorom kaj zalijepis na pleh kaj je drzao osiginalni vent.

Ukupno 30-45 posla + monzaza zalmana nazad. Budem posliko jednom kad cu cistiz zalmana.

piNheaD 06.04.2006. 01:26

Znači GORKI ideš na Zalmana VF700 soluciju.Hmm, i ja san ražmišlja o Zalmanu pošto Accelero X2 grije čipset.Mislim ipak da bi Thermalright V-1 ultra bio najbolje riješenje za naše kartice,pogotovo ako ju mislimo overclockat
http://www.ocia.net/reviews/v1ultra/page1.shtml šteta samo što ovog coolera nema kod nas :(

Sky 06.04.2006. 08:39

Moguće je modati bez problema. Istu stvar ima i Fleks (mod by yours truly), umjesto ovog Zalmanovog venta stavljen je srednji dio od Sharkoon Silent Eagle 2k. fora je jednostavna. Odšarafiš Zalmanov vent skupa sa nosačem, skineš nosač, frkneš Zalman vent kroz prozor ( :D ), izmasakriraš zamjenski vent na način da onaj središnji dio skupa sa one 4 nožice koje ga drže za okvir odrežeš, malo se poigraš sa Zalmanom i vidiš koje dvije nožice viška trebaš odrezati, pomoću nekakve žice (ona plastična sa metalom u sredini s kojom dolaze zavezani razni kablovi je dobra, uglavnom, sigurno je imaš) pričvrstiš vent za Zalman na način da ju provučeš kroz rupice na nosaču pa stegneš za one dvije preostale nožice na ventu ( pazi da ostanu dovoljno duge da uopće možeš pričvrstiti vent). Alternativa je vruće ljepilo. Provučeš žice od venta kroz Zalman i namontiraš ga i uživaj u NoNoise modu Zalmana. :) :beer:

domy_os 06.04.2006. 09:52

Pa ja sam tak promjenio vent na CNPS7000... Ljepilom sam ga učvrstio.

G0RKI 06.04.2006. 11:22

piNheaD pa eto kad ga vec imam (AGP 6600GT)... pa da mi ne stoji sa strane..inace nemem potrebe OC-at karticu jer zvace sve sta bacin na nju bez iti malo sustezanja pa me interesiralo kao bi moga malo povecat korisnost ovome ventu koji inace sam po sebi ima odlicnu fiziku hladenja... A moram jer kad vidim kako mi ova x1800 lipo podbaciva vruci zrak ispod diska onda mi se digne kosa na glavi... Sva srica da iman velik cooler na CPU-u inace ... ovako sav topao zrak ide gore a kuciste je smece (bez modova CM centurion serija1) jedan 80mm fan puse samo zada prema vani... : flyingey
Sky to je vjerovatno bolja solucija ...ja ga sinoc bas rastavija i napravija slicno kao sta si ti reka..ima san neki vent iz starog napajanja 80mm koji dobro puse na cca3000 đira sa dvi zice (bez bijele senzor zice) pa san njega pripravija na nosac sa Super Attak-om i drzi odlicno isprobao sam ga u onako u zraku koliko je cvrst... Vent je imao samo onaj dvopinski plugin pa sam ga zamijenio sa 3pinskim kojeg sam skinuo sa drugog venta tako da se sad moze ubost bez problema u zalmanov kovertor bijeli ili crni (naravno :D)
Kakav je taj sharkoon? Jel dobro baca zrak?
P.S Ako koga interesira mogu poslat sliku kako to izgleda...samo neka se baterije od aparata napune?

Sky 06.04.2006. 14:32

Ne znam za taj SuperAtak, to je nešto kao Cijanofix? Da mene pitaš, osigurao bi to na neki način za svaki slučaj.
Po meni, najbolje bi bilo uzeti Panaflo vent u Linksu, po meni je najbolji omjer protok/buka od 80 mm ventova.
Sharkoon je dobar, vrti se na 2000 okretaja, praktički se ne čuje, ali nije ništa bolji od Zalmanovog venta što se tiče protoka. Dapače, rekao bi da je lošiji. Ali nečujan je i grafa mi se ne grije puno, tako da nema problema. :)

G0RKI 06.04.2006. 14:46

Ne nije kao cijanofiks to je unverzalno brzosusece ljepilo i vjeruj mi lijepi sve zivo od keramike,metala,gume,plastike sta god hoces..slican je Momentu (reklama sa kamionom prikolicarom :D) Treba ga samo pazljivo dozirati u malim kolicinama jer je zbilja pre jako i kad ga ostane po prstima stvori nekakav plticni suhi sloj/mrlju i treba ga strugat sa ruke... ali pravilnom/ravnomjernom primjenom nema problema... Ljepio sam svasta s njim... tubica je plava (3 grama) tekuce pakovanje ima ih vise vrsta dode oko 7-8 kn u tommya! A da cvrsto drzi mogu potvrdit kad sad uhvatija vent (prethodno zalipljen i osusen) i odiga ga sa hladnjakom i poceja njihat u zraku drzeci samo vent rukom! Triba li tome sta dodat? :D

Edit: Ovaj ARCTIC COOLING Fan 3 kosta cca 26kn u HG-a ima dobar protok i nije bucan...velike lopatice...nedostatak je treca senzor žice.... :rolleyes:

Sky 06.04.2006. 15:15

Problem je što puše u "krivom" smjeru, tako da kad bi ga montirao bi umjesto prema grafi puhao od grafe. Misliš da već nisam to gledao? ;)

G0RKI 06.04.2006. 15:26

Citiraj:

Misliš da već nisam to gledao? ;)
Ne sumljam u poštenog Ferengija! :D
;)

iveumag 14.04.2006. 19:21

Vidio sam jedan mod u starom PCPlay-u kako su modali tog Zalmana.Uslikam pa stavim sliku:burn:

G0RKI 14.04.2006. 19:59

Citiraj:

Autor iveumag
Vidio sam jedan mod u starom PCPlay-u kako su modali tog Zalmana.Uslikam pa stavim sliku:burn:

Moze pa zadovolji moj kurjozitet! :D : roller :

iveumag 15.04.2006. 19:27

Taj se mod odnosi na Asus 6800Ultra AGP pa ne vjerujem da bi ti koristilo
P.S Kako se ubacuju slike preko Slibe-a ili ImageShack-a(neznam uopće)

EDIT: Ako nekom treba ja ubacim sliku

Don 15.04.2006. 19:41

http://imageshack.us/

uplodaj sliku i kopiraj direktan link za sliku

iveumag 15.04.2006. 21:50

Evo momci slike
http://img125.imageshack.us/img125/2...relarge7wz.jpg
I thanks Don:clap: : cheers2 :beer:

Radi se o Asus 6800Ultra kartici koja je modana sa tim Zalmanom i još je dodan taj vodeni blok i na kraju se dodaje 120mm ventilator kojeg nema na slici

Tko to ide radit neka javi rezultate:beer: : cheers2

G0RKI 15.04.2006. 22:43

Vodeni blok i ventilator?! Nekako to ne mogu slozit u glavi... : stoopid

iveumag 15.04.2006. 22:48

Napisali su tamo da većina topline ide u vodeni blok,dok ostatak ide na Zalmanove lamele i tada taj vent otpuhuje toplinu sa tih lamela (tako su oni napisali,nisam isprobavao,nemam 6800Ultra)

iveumag 15.04.2006. 22:51

Još nešto,valja li šta ovaj novi Zalmanov VF-900?

nicko 15.04.2006. 23:07

malo bolje hladi od vf-700 cu, ali to ne opravdava visoku razliku u cijeni...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:34.