Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.09.2011., 12:08   #1
kasper_sky
Drive. vruummm,shatatataa
Moj komp

kasper_sky's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
(riješeno) Mrežni problem ili router

problem je sljedeći
imam thompson ruter 2 kompa su spojena na njega mrežno s kablom i normalno se spajaju na net. svaki put za spajanje na net trebam pokrenut my conenction sa user i pass. i pošto ima ruter i wireless opciju spojio sam treći komp bežićno. komp ima asus pci wlan karticu koju. kad se upali taj treći komp spaa se automatski na wlan ruter prolazi običnu wap zaštitu i nakon toga treba pokrenut my connection za pristup netu.
problem slijedi, svaki put kad iskljućim net na trećem kompu ili sami komp. internet pukne na ostala dva i odma se nakon par sekundi reconnecta.
zašto? šta da radim.gledao sam neke osnovne postavke u win xp wlan opcijama i nema ništa posebno iskljućit ili ukljućit.
naime ta asus kartica nudi svoj program za spajanje na wlan koji je bezveze pa koristim kao glavni od windovsa.

mrežni genijalci?itko?
kasper_sky je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2011., 12:19   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Netreba biti genijalac za ovo. Mogao si i malo jednostavnije sve to napisat, a i koristit velika slova nakon tocke da bude preglednije.

Sve ti pise u sticky adsl biblija. Router postavit u "router" mod, a ne bridge mod kako je sada vjerojatno.

Ajd na citanje. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.09.2011., 13:18   #3
kasper_sky
Moj komp

kasper_sky's Avatar

imam iskon speedtouch-wlan thompson-780 i mogu uć u ruter ali u set up postavke gdje se namješta jeli ruter mode ili bridge mod nemogu traži me user i pass koji znaju iskon serviseri. jel? dali vi ili ti znate/znaš taj user i pass?
Staro 13.09.2011., 13:27   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nisi rekao najvažnije, jel koristiš Carnet accaunt ili std. od Iskona ?
Da sad ne tražim, pogledaj temu o Iskon - u, vjerojatno negdje piše.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2011., 13:31   #5
kasper_sky
Moj komp

kasper_sky's Avatar

carnet acc

edit: malo se rapito doma.... iz iskona su nadogradili frimewire za taj ruter prije mjesec dva, a od tada nisam koristio wlan. Imam lapop koji se prije spajao pa nje bilo tog problema.
Spojio sam sada i taj latop i diskonekto se i opet je pukla veza na kompu. znaći da neke postavke u tom modemu su namještene a ja do njih nemogu jer setup opcija je zakljućana od iskona. user pass??
imam iskon.duo.carnet paket

Zadnje izmijenjeno od: kasper_sky. 13.09.2011. u 13:48.
Staro 13.09.2011., 14:27   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Kad je Carnet acc onda se možeš "slikat", zbog njega je namjerno Router podešen u Bridge mode šta znači samo jedan komp može istovremeno na net preko Dial-Up konekcije.
Kad ti treba na drugom kompu onda na prvom zatvoriš konekciju pa je startaš na drugom.
Za lap koji se bežično spaja na router prvo osposobi da se međusobno spoje a potom napravi Dial-Up konekciju koja će koristit bežičnu lapa i tako se spojit na net.

Za Carnet i istovremeno spajanje više kompova je manje - više već sve rečeno, potraži na forumu, nabavi router koji ok radi sa Carnet konekcijom (samo neki rade ok).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2011., 14:39   #7
kasper_sky
Moj komp

kasper_sky's Avatar

e ja imam malo sreće i nesreće moje modem je podešen tako da može biti više kompova spojeno na taj modem preko dajlupa ali ako se od trećeg pa nadalje netko diskonekta onda svima se diskonekta net. a problem sam riješio da se automatksi dileup sam opet spoji nakon 1 sec a ne nakon 30sec. Jbg sada neki programi neće se spojit brzo ko ostali, budem nešto skemijo imam par ideja
THX na odgovorima
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno