|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: May 2011
|
Žuti uskličnici u device manageru
U device manageru imam dosta žutih uskličnika što ukazuje da mi fale neki driveri, Evo ovo mi prikazuje: ??? ethernet controller ??? unknown device ??? unknown device ??? unknown device Pa bi molio da mi neko objasni slijedeće, i kako to riješiti. 1- Šta je to ethernet controller, čemu služi 2- kako da doznam šta se krije pod unknown device Laptop HP 6715B, Win XP |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
1337
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Unknown device možeš pronaći Googlanjem Hardware ID-a. Ili jednostavno skini sve drivere koji HP daje na download a da nisu instalirani na računalo (drivere za sve uređaje, ne SVE drivere, jer često imaju drivere za nekoliko proizvođača istog komada hardwarea). |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Pa sad, ethernet ti je LAN vjerojatno. Skineš driver i instaliraš(bilo manualno browsanje drivera, ili odmah primi;driveri su ti na HP stranici...) Neznam HPejce, tako da moze biti da su ti unknown nekakvi šorkat ( ![]()
![]() |
#4 |
1337
|
HP 6715b Drivers Imaš, kako sam rekao, drivere za nekoliko proizvođača. Odi na Device Manager > Properties uređaja, Details tab > Hardware ID property. Google bi ti trebao u većini slučajeva reći o kojem se proizvođaču i uređaju radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
1337
|
Wireless controller je često odvojen od ethernet controllera (tj. bežična i žična mreža ne idu preko istog komada hardwarea). Drivere je uvijek preporučljivo instalirati, ali ako ti sve vitalne funkcije rade kako treba i nemaš volje/znanja, onda se ne trudi. Vjerojatno se radi o nekim Media Tipkama tipkovnice / Bluetooth/IR uređaju i slično... EDIT: Ipak postaj Hardware ID da vidimo o čemu se radi točno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
low_rider
Datum registracije: Mar 2007
|
ne kužim kaj se svi j... s tim googlanjem hardwareskih ID. pukneš aidu/everest pogledaš u devices kaj je pod kojim upitnikom i skineš s hp-ove stranice. upravo dovršio instalaciju na hp nc8000. sve zajedno trajalo 15-20min
![]() |
#9 |
low_rider
Datum registracije: Mar 2007
|
sve pet...ja kad radim frišku instalaciju, sve ide s usb-a. Bootabini winsi, programi i ostače điđe i everest koji se pokreće drito s usba (ne zahtjeva instalaciju).
![]() |
#10 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Bar na lapu imaš serijski broj, prema kojem trežiš točan model i hardver u njemu. Osim ako je u pitanju acer i slični ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
HP 67xx serija u većini slučajeva ima Broadcom lan.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|