PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Žuti uskličnici u device manageru (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=214744)

pape48 11.05.2011. 16:20

Žuti uskličnici u device manageru

U device manageru imam dosta žutih uskličnika što ukazuje da mi fale neki driveri,
Evo ovo mi prikazuje:
??? ethernet controller
??? unknown device
??? unknown device
??? unknown device

Pa bi molio da mi neko objasni slijedeće, i kako to riješiti.
1- Šta je to ethernet controller, čemu služi
2- kako da doznam šta se krije pod unknown device

Laptop HP 6715B, Win XP

tripl3 11.05.2011. 16:24

Citiraj:

Autor pape48 (Post 1906461)
U device manageru imam dosta žutih uskličnika što ukazuje da mi fale neki driveri,
Evo ovo mi prikazuje:
??? ethernet controller
??? unknown device
??? unknown device
??? unknown device

Pa bi molio da mi neko objasni slijedeće, i kako to riješiti.
1- Šta je to ethernet controller, čemu služi
2- kako da doznam šta se krije pod unknown device

Laptop HP 6715B, Win XP

Ethernet controller je mrežna kartica.
Unknown device možeš pronaći Googlanjem Hardware ID-a.
Ili jednostavno skini sve drivere koji HP daje na download a da nisu instalirani na računalo (drivere za sve uređaje, ne SVE drivere, jer često imaju drivere za nekoliko proizvođača istog komada hardwarea).

Halos 11.05.2011. 16:25

Pa sad, ethernet ti je LAN vjerojatno. Skineš driver i instaliraš(bilo manualno browsanje drivera, ili odmah primi;driveri su ti na HP stranici...)

Neznam HPejce, tako da moze biti da su ti unknown nekakvi šorkat ( :D ) gumbići i sl., naravno ako ti je grafa/zvuk instalirano.

tripl3 11.05.2011. 16:32

HP 6715b Drivers

Imaš, kako sam rekao, drivere za nekoliko proizvođača.
Odi na Device Manager > Properties uređaja, Details tab > Hardware ID property. Google bi ti trebao u većini slučajeva reći o kojem se proizvođaču i uređaju radi.

pape48 11.05.2011. 16:33

Ali zašto su mi ti žuti uskličnici nije mi jasno, s obzirom da mi sve radi OK.
Spajam se na internet preko wireles routera.
Da li da idem u rješavanje tog problema ili da ostavim ovako kako je

tripl3 11.05.2011. 16:36

Wireless controller je često odvojen od ethernet controllera (tj. bežična i žična mreža ne idu preko istog komada hardwarea).
Drivere je uvijek preporučljivo instalirati, ali ako ti sve vitalne funkcije rade kako treba i nemaš volje/znanja, onda se ne trudi. Vjerojatno se radi o nekim Media Tipkama tipkovnice / Bluetooth/IR uređaju i slično...

EDIT:

Ipak postaj Hardware ID da vidimo o čemu se radi točno...

goc_mails 11.05.2011. 16:42

ne kužim kaj se svi j... s tim googlanjem hardwareskih ID. pukneš aidu/everest pogledaš u devices kaj je pod kojim upitnikom i skineš s hp-ove stranice. upravo dovršio instalaciju na hp nc8000. sve zajedno trajalo 15-20min

tripl3 11.05.2011. 16:46

Jel Googlanje traje kraće od downloada i instalacije i ne uključuje instalaciju programa koji, bar ja to tako gledam, zauzima diskovni prostor, ostavlja registrye koje poslije moram čistit itd...

goc_mails 11.05.2011. 16:48

Citiraj:

Autor tripl3 (Post 1906475)
Jel Googlanje traje kraće od downloada i instalacije i ne uključuje instalaciju programa koji, bar ja to tako gledam, zauzima diskovni prostor, ostavlja registrye koje poslije moram čistit itd...

sve pet...ja kad radim frišku instalaciju, sve ide s usb-a. Bootabini winsi, programi i ostače điđe i everest koji se pokreće drito s usba (ne zahtjeva instalaciju).

tor 11.05.2011. 17:21

Bar na lapu imaš serijski broj, prema kojem trežiš točan model i hardver u njemu. Osim ako je u pitanju acer i slični :D

coconut 11.05.2011. 18:14

HP 67xx serija u većini slučajeva ima Broadcom lan.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:08.