|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
kako muziku u lossless formatu sprziti na cd
kada ripam cde , ripam samo u lossless formatima (flac,wma lossless,wav)tako da zvuk bude potpuno jednak originalu sada me zanima kako tu muziku u lossless formatima sprziti na cd, tako da mi na sprzenom cdu bude isti zvuk ko na originalu (ima mi linija i usb ali taj usb podrzava samo mp3 koji je lossy format pa ne dobijem istu kvalitetu ko na orginalnom cdu ako ga ripam u mp3 formatu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ili ces sprzit opet AudioCD, ili ces naci liniju koja podrzava flac (ako ima takve) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
na googlu pise da se wav format prvo mora KONVERTIRATI U MP3 format pa onda se sprzi kao audio cd ,znaci samim time sto se konvertira u mp3 format se gubi na kvaliteti posto je mp3 lossy format tako da muzika na sprzenom cdeu nece biti ko na wav formatu odnosno ko na originalu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Da, trebaš izbjeći konvertiranje u lossy format, ne bi me iznenadilo da puno rješenja upravo to rade. Burrrn AutoFLAC (potreban EAC) Preporučujem prvi program za bezbolno prženje, dok sa AutoFLAC-om koja je zapravo skripta za Exact Audio Copy možeš dobiti 1:1 kopiju originala naravno za to ti je potreban kvalitetan rip sa .cue, potom u EAC logu vidiš šta je osoba koja je ripala AudioCD koristila, gapovi, range ili tracks itd. Pomalo ulazimo u sivu zonu, za najbolji vodič te vrste -> EAC Guides |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa noviji nero to radi out-of-the-box, a postoje i plugin-ovi za starije verzije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|