|
![]() |
#1 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ln2
Danas smo u školi imali predavanje iz fizike na temu magnetizma. Bio je jedan fora pokus sa supravodljivim materijalima. Ima jedan materijala, koji kada ga se zalije u LN2 postaje supravodljiv a ponaša se ko magnet. i onda sve iznad njega lebdi.... E sad, meni je zanimljiv bio sam LN2. Da podijelim sa vama par informacija. 1. Za prenošenje i čuvanje LN2 dovoljna je i obična termosica, najbolje bi bile ako uspijete naći da imaju stiropor iznutra.... 2. Cijena je veoma mala, i trebao bi biti dobavljiv u svim onim firmama koje pune industrijske plinove. Brodogradilišta (3.maj npr.) isto imaju toga u zalihama. 3. LN2 skladišten u termosici može jako dugo držat... 4. Opasan je samo prilikom prelijevanja, jer vi njega ne vidite nego samo vidite kako se kondenzira zrak (vodena para u zraku) oko njega. 5. Hladi na oko -193C Mislim da je ovo korisno za znat. Pogotovo za Masnog koji je sad u tom điru ![]() Ja isto mislim nešto skombinirat za ljeto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Zanimljivo bi bilo kada bi se mogao nekako napraviti zatvoreni sustav sa ln2 hladjenjem ![]() Druga stvar bi bila kada bi se to moglo nekako "drzati" bez opasnosti da se nes nesjebe.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Ln2
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
hm ... da i ja čuvam flornu kiselinu u staklenoj boci ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Je*alo vas mučenje. Ja mutim samo pivu i žesticu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
|
A jebiga, termosica od litre ista ko šta ja imam doma sa stiroporom iznutra. pa kvragu vidio sam svojim očima, a i pitao sam tipa i kaže da je. oni su ln2 furali iz zagreba... ![]() Oni su za potrebe pokusa LN2 lijevali u stiropor koji je bio pogodnog oblika (imao je rupu ko petrijeva ona posudica). I napomenuo je da se ne zajebavamo s tim, ali jebiga stari i ja budemo valjda neš skemijali.... Profesor je došao sa instituta za fiziku u Zagrebu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
čitao sam malo o LN2 hlađenju i isto je neko imao zamisao o zatvorenom sustavu, ali to nije pametno, naime, LN2 sluzi samo za testiranje, a ne za 24/7 uporabu... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
ja sam skoro pa odlučio ovo ljeto napraviti LN2 cooling svog proca... ![]() kako sad stvari stoje, gotovo sve sto mi je potrebno moze se nabaviti, a koliko je opasno, ne treba ponavljati...iako mi se cini da to nece biti neki preveliki problem... spremnik za LN2, zastitno odjelo i naravno sam LN2...e sad, ako je vjerovati bubbi, onda ce jedini problem biti prenjeti LN2 od mjesta A do mjesta B, ali kao sto je i sam rekao, termosica drzi max jedan dan, a meni treba par sati tak da... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Faraon
|
vjerujem da sam jedini na forumu koji posjeduje hazmat sertifikat. prenio sam takvih i slicnih sranja preko pacifika preko 10 puta, samo cu ti reci ovo ne zajebavaj se s time.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Kada bi htio imati halđenje sa dušikom trebala bi ti ''malo'' bolja boca od termosice. Nešto ovakvoga........ P.S. Ne misliš valjda da bi ga hladio sa radijatorom preko kojeg bi puhao zrak ????????
![]() |
#13 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Racunala hladjenja tekucim plinovima se koriste za smanjivanje temperature procesora na sobnu temperaturu (IBM S/390 G4, recimo).
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ex-Gastarbajter
|
Pa termosica drži par sati, meni ko ni masnom ne treba više ![]() Budem se ja još informirao, imam ja susjeda koji barata isto time, isto kaže da se pustim toga, al s njim bi se dalo neš.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
IMHO - sama ideja zajebavati se s takovim stvarima je užasno glupa do mjere debilizma. Obzirom da su šanse da se ostane bez kojeg uda ( da možda baš i tog uda ) u cilju drkanja po procu užasno visoke ne treba niti raspravljati .... Dakako i fatalne greške su moguće, pa će starcu pokapati komadiće koji se nisu razbili kod padanja na pod ( previše filmova ![]() Osim toga - di bi ga nabavili i kak. Nije baš da se LN2 prodaje u apoteci ![]() cccc - na kakve sve ideje djeca dolaze. Isto kad im veliš da ne stavljaju prste u utičnicu, a mali trk po vilicu - prst mu ne stane unutra ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Bumo nažicali koji hamper ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
Dečki - nama treba tekučeg dušika cca 1 litra. Dajte samo ubacite u termosicu i bok ![]() Kak to mislite dali smo ludi - pa mi idemo clockat comp jebote ![]() ![]() ROTFLAMO |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Pa nismo valjda ekološki neosvješteni da ko naši stari ljevamo naftu na korjen:confused: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Faraon
|
ako i uspijete hladiti na ovaj nacin procesor nebi mogao startati pri tako niskoj temperaturi
![]() |
#22 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Strgo sam se... Kak si lijepo spustio dečke na Zemlju... Welcome on Earth, guys! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
Inace sto se tice tekuceg dusika, da je opasan-je i to jakooo. Dal se moze drzat u obicnoj termosici kratko vrijeme (10-20h)-moze. Vidio, drzao...
![]() |
![]() |
#24 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Tekuči kiski -->
![]() Ja sam za malo suptilniji pristup ---> Tekuči kiski
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
što se tiče nabavke LN2, imam ja jednog čovjeka koji se bavi odvozom opasnog otpada i ima LN2 i sličnih "stvari" koliko treba, a za moje potrebe drage volje če ustupiti par litara ili koliko je vec potrebno... gle, slijedeća stepenica hlađenja nakon egzibicije sa ledom i antifrizom je definitivno vapochill, a nakon toga slijedi LN2 i suhi led...e, sad vi meni recite od kud meni 700€ za vapochill...??? a LN2 hlađenje bi se dalo srediti za 10 puta manje love... zaboravite sad na pitanja tipa - a zasto bas moras kemijati, pa kaj ti nije dosta leda i antifriza, pa imas vec vodeno i sl... ja BI TO BAŠ HTIO PROBATI i gotovo...i znam da nisam jedini... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
da se vratimo na početak, mene zanima, gdje ti iz onoga što je jadni renesis natipkao si uočio kretenizam dotične osobe...probajmo ostaviti sa strane narcisoidnost, umišljenost i ostale boljke koje ponekad dolaze sa viškom inteligencije |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Guest
|
Bubba, ovdje se govori o otvorenom sustavu sa tekućim dušikom, ne zatvorenom kao što misliš. Masni je u pravu kad kaže da bi se vrlo jeftino to moglo srediti, jer se tu radi o bakrenom cilindru zapremine nekih 5 litara otvorenom sa gornje strane, izoliranom po bočnoj stranici sa spužvom, u koji se dolijeva dušik. Samo za upaliti komp, uzeti screenshot, eventualno izvrtiti kakav kratki testić i to je to. Fleks mi je pokazao filmić kako je to ekipa radila, moram ga pitati za link. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
|