|
![]() |
#1 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
![]() Elem...samo sam se malo htio pohvaliti drugarima. Dakle ja kupio IBM Thinkpad R51 (nije sad bitno koji je točno mode) sa 1,6 GHz Dothanom. Kako sam kao i većina ljudi ovdje malo opaljen po pitanju prčkanja po novim igračkama, palo mi je na pamet malo optimizirati Pentiumčić koji se nalazi u srcu moje zvjerčice. Daklem...dok CPU radi po speedstepu, mijenja frekvu od 600 do 1600 MHz. Istovremeno mu napon varira između 0,988 i 1,340 volti. Zapitah se ja može li to niže kad nakon malo prčkanja vidim - može. Kombinacijom Primea 95, S&M utilitya i predivnog RightMark CPU Clock utilitya, napon mog malog Dothančića sad oscilira između 0,7 i 1,02 volti, uz pripadajuću redukciju zagrijavanja, buke od ventilatora (a nije da je inače bučio, ali sad ga rijetko kad čujem) te potrošnje energije. Pa ono...ako još netko ima prijenosnik i da mu se par sati zajebavat... ![]() Baš me zanima što ostali mogu napravit sa svojim mobilcima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
pUtNiK
Datum registracije: Feb 2004
|
Re: Undervolting prijenosnici :)
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#4 | |||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Re: Re: Undervolting prijenosnici :)
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
cek, pa kaj si delao s S&M-om? S njim mozes samo provjeriti stabilnost i max. temp proca...dapace, za stabilnost kolko tolko jer se meni znao prime rusiti nakon par minuta a S&M uredno proci (onaj test na long i na 100%)... Ili taj utility ima neku skrivenu funkciju za koju ja neznam? ![]() Inace, naponi su super, a temp. su ti vjerojatno takve da ce te prijenosnik po ljeti hladiti noge (da ne velim nes drugo, ako ga mislis drzati na bedrima ![]() ![]()
![]() |
#7 |
0/0
Datum registracije: Dec 2004
|
hej, zanimljiva stvar ja imam laptop p4 prescottom na 3ghz, sranje od proca ali sto ja mogu(jeeftino pao ![]() hvala |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|