PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Undervolting prijenosnici :) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=20769)

Beren 15.05.2005. 18:58

Undervolting prijenosnici :)

Elem...samo sam se malo htio pohvaliti drugarima. Dakle ja kupio IBM Thinkpad R51 (nije sad bitno koji je točno mode) sa 1,6 GHz Dothanom. Kako sam kao i većina ljudi ovdje malo opaljen po pitanju prčkanja po novim igračkama, palo mi je na pamet malo optimizirati Pentiumčić koji se nalazi u srcu moje zvjerčice.

Daklem...dok CPU radi po speedstepu, mijenja frekvu od 600 do 1600 MHz. Istovremeno mu napon varira između 0,988 i 1,340 volti. Zapitah se ja može li to niže kad nakon malo prčkanja vidim - može. Kombinacijom Primea 95, S&M utilitya i predivnog RightMark CPU Clock utilitya, napon mog malog Dothančića sad oscilira između 0,7 i 1,02 volti, uz pripadajuću redukciju zagrijavanja, buke od ventilatora (a nije da je inače bučio, ali sad ga rijetko kad čujem) te potrošnje energije.

Pa ono...ako još netko ima prijenosnik i da mu se par sati zajebavat... :D

Baš me zanima što ostali mogu napravit sa svojim mobilcima. :)

nodavilp 15.05.2005. 20:10

Re: Undervolting prijenosnici :)

Citiraj:

Originally posted by Beren

mi svoje mobilce držimo u desktop matičnjačama i nije nam baš važno kolko troši:p

Veki-os 15.05.2005. 23:43

Re: Undervolting prijenosnici :)

Citiraj:

Originally posted by Beren

Ne znam što mogu sa mobilcima ali ja mogu ovo s mojim:D

Srky 15.05.2005. 23:55

Re: Re: Undervolting prijenosnici :)

Citiraj:

Originally posted by Veki-os
Ne znam što mogu sa mobilcima ali ja mogu ovo s mojim:D
Hvalite me usta moja :D

Vuco 16.05.2005. 02:16

cek, pa kaj si delao s S&M-om? S njim mozes samo provjeriti stabilnost i max. temp proca...dapace, za stabilnost kolko tolko jer se meni znao prime rusiti nakon par minuta a S&M uredno proci (onaj test na long i na 100%)...
Ili taj utility ima neku skrivenu funkciju za koju ja neznam?:D

Inace, naponi su super, a temp. su ti vjerojatno takve da ce te prijenosnik po ljeti hladiti noge (da ne velim nes drugo, ako ga mislis drzati na bedrima:D :D)

Beren 16.05.2005. 07:39

Ma uglavnom sam testirao stabilnost sa Primeom, S&M je bio pomoćni alat. :D

nishoba 17.05.2005. 22:58

hej, zanimljiva stvar
ja imam laptop p4 prescottom na 3ghz, sranje od proca ali sto ja mogu(jeeftino pao ;) nego, meni nije potrebna tolika snaga(snasao bih se i s 1.8ghz) pa me interesira jer u biosu nemogu nista mjenjati dali postoji neki program kojim bi mogao spustit takt and/or napon te time ga malo utisat(to se cudo uzasno grije pa vent skoro non-stop radi, a to zivcira)

hvala

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:50.