|
![]() |
#1 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Pioneer DVR-108
Stvar se nalazi u kanti u sigu. Sve je pogonjeno sa 520W. Problem je u tome da katastrofalno snima. Broj izgubljenih medija je otprilike jedank broju snimljenih. Često se zaustavlja usred snimanja i izbaci grešku. Što je najčudnije izgubi se u device manageru. Jedini način da se popravi je restart. Naravno, DMA je uključen, driveri su tu, WinOnCD 6 sa updateom (Nero me ne bi interesirao). Jučer je bio clean install Windowsa (zbog sveopće sporosti), novi driveri, programi, sve radi savršeno. Baš kao i Pioneer prije. Sumnjam na firmware. Stavio sam 118. Na 114 je radio prilično dobro. Ima li tko ideju kako ga ponovno ugurati unutra? I naravno drugi prijedlozi.
![]() |
#2 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Pričekaš jedan dan pa se sve vrati u normalu. ![]()
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Imam isti model prze i radi prekrasno sa zadnjim firmwareom. Ak si hoces vratiti stariji onda mozes s ovim programom: http://pioneerdvd.rpc1.org/DVRFlash_v2.0.zip
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Inače koji imaš frimwere? Inace, i ja imam tu pržu. Usput jedno pitanjce. Sve fino pece te do tada nisam imao niti jeden baceni dvd, ali... uvijek postoji 1. put. Naime kopirao sam frendu neke filmice domace proizvodnje s kamere u dvd formatu na princove 4x - (minus) dvd-je i od 10 kom. (cake box) niti jedan ne radi !!! Ni na kanti, ni na dvd playeru !! Koma!! jel to moguce?? Na ostalima i dalje normalno radi bez greske. ideje.... bokac svima, ma gdje bili
Silverston Temjin TJ05 silver+Corsair vx550w ASRock Z77 Extreme4+i5 3570K Lg M227WD,Corsair Vengeance 2*4gb / HDD:OCZ Vertex3 128gb, Samsung 1.5TB, Samsung 750gb, WDC 2TB Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad[/SIZE] |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
pustimo 1. april na stranu juce 31.03 ti je izasao novi firmware za Pioneera DVR-108 pa probaj sa njim probaj preko nekog drugog ide kontrolera (ako imas nesto u stilu Promise-a koji ide na PCI pa vidi da li radi) mozda te zeza kontroler na ploci, mozda zeza UDMA... one step @ a time
![]() |
#6 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Feldwebel
|
Imao sam firmware .118. Sada sam stavio .119. Nadam se da će to pomoći. Na žalost, sada nemam sa čim isprobati jer sam si sve snimio što je bilo potrebno. Bezveze neću snimati. Koristim medije Verbatim Advanced AZO 8x Minus. Razlog je jednostavan. Do sada je bilo sve savršeno snimljeno i nisam imao problema. No u utorak ili srijedu dobijam program koji mi može zamijeniti WinOnCD pa ću probati i s njim. Tada ću raditi i neke BackUpove, pa će se pokazati da li radi. U međuvremenu sam promijenio firmware, IDE drivere, isprobao programe i stvarno bi mogao biti IDE kontroler kao greška. Čudno se ponaša s tim programima. Promise ne mogu probati jer je u g.serveru. I to ne ide van osim u slučaju nuklearne katastrofe. Radije čekam utorak pa ide u drugi komp. Opet ću biti optužen za kopanje po kanti a obečao sam da neće toga više biti. Antec je zatvoren već duže vrijeme a tako i planiram ostaviti. Inače CD-e snima bez problema, ali to ionako ništa ne znači ako je jadnik prdnuo. Tada će samnom u šetnju do Linksa. Nadam se da imaju taj model jer nema teorije da plačam više za 109.
![]() |
#8 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
probaj. al čini mi se da ce bit pravi put put u links... Kak ti izgledaju sknovi uspjesno sprzenih DVD-a u nero DVD speed-u? Crta ravna?
__________________ |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
109 je bio jeftini kad je izišao od 108 ![]() osobno sumnjam više na kontroler nego na pioneer-a.... bar bi trebao imati ploča za istestirati ga ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Feldwebel
|
Zahvaljujem na odgovorima. Red je i da objasnim kako sam riješio stvar. Ni manje ni više, pržilica je bila prljava. I to tako da je to riješio CD za čišćenje. Dakle beznačajno. Valjda je malo prašine bilo na krivom mjestu. Nisam nikako to moga riješiti jer CD-a nisam imao a stvar je pod garancijom i nisam htio otvarati. Banalno, ali me koštalo podosta vremena, truda i nekoliko spaljenih medija. Imaće sa novim firmwareom radi perfektno. Naravoučenje: Problem je jednostavniji nego si možete zamisliti. Zato pitajte druge jer će imati više ideja.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Kojim CD-om za ciscenje? Onim kaj ima kefice na sebi?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Feldwebel
|
Za Brunu: Da i da. Nisma odgovorio zbog sveopćeg oduševljenja što stvar radi. Sada se stvar promijenila. Pioneer je blago preminuo od posljedica srčane kapi. Odjednom je jednostavno prestao raditi. I to usred prženja. Zagasila se lampica i stvar je crkla. Još mi je više žao kada znam kako sam ga mazio i pazio. Kako sam ga čuvao. Koliko je malo radio. Kako je fine CD-e i DVD-e dobijao. Samo Verbatim AdvancedAZO i tu i tamo neki malo lošili. Princo nije upoznao. Čak ni Trexdatu. Samo finjaci. Ispračaj dragog mi pokojnika održati će se u Linksu. Nitko ne treba doći na ispračaj jer govno nije zaslužilo. JMPM! Nije radio ni 5 mjeseci. A i u tom vremenu nije radio ništa. Kada bi mogao mijenjati, sada bi uzeo BENQ, Taj ne rikava kada ništa ne radi.
![]() |
#13 |
do you speak it?
|
hej Rak... mislim da si naletio na sjeban model ali opet ko zna... kada sam kupovao jednom davno Yamaha SCSI przilicu od pirata, tip mi je rekao sljedece... da ga NIKAD ne cistim sa tim sugavim CD-ima sa cetkicama, oni samo razjebu stvar... da ga NIKADA necistim alkoholom, jer ostavlja tanak (vidljiv) film na povrsini lece i nagriza lecu - vremenom sjebe recorder ciscenje lece na bilo kojim optickim uredjajima se radi uz pomoc: 1. stapica za usi (na kojem je vata a ne brusni papir ![]() 2. destilirana voda 3. nekoliko pazljivih poteza (NE upotrebljavati silu) 4. ostaviti da se osusi i to je to kada god sam imao problema sa citanjem nekog medija usljed toga sto je na leci bilo sve i svasta, gore navedenim postupkom sam stvar doveo u red! drugi put pokusaj ovako pozdrav
![]() |
#14 |
Feldwebel
|
I svaki puta kada je to moguće. Taj je Pioneer to vidio samo jednom i to bez ikakve tekučine. Znam da to nije rješenje i štapić preporučam svakome tko se pojavi s tim problemom. Ove četkice su opasne i beskorisne. Problem je uređaj pod garancijom. Nisam ga htio otvarati. Eto. A i samo je prestao raditi. Nikakvi znakovi života. To nisu učinile četkice pa barem znam da ga ja nisam zaklao. Sada je u Linksu pa neka ga rješavaju oni. Hvala na savjetu.
![]() |
#15 |
do you speak it?
|
u r welcome, do sljedeceg susreta i realnog piva, imas virtualno pivo ![]()
![]() |
#16 | ||
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Re: Pioneer DVR-108
Citiraj:
Nikako nije preporucljivo nikakav likvid stavljati na lecu. Ciscenje sa "MX stapicem za usi ![]() Ono sto se cisti i smeta leci nije vidljiva prljavstina, vec bas naprotiv nevidljiva, ili kako je servisno zovu : nevidljiva suspenzija laserske prasine (zvuci space ali tako je zovu) Ovo je posebo potrebno za CD/DVD playere koji gutaju previse posudjenog/videoclub materijala. Citiraj:
Ako imas dodatni CDR, koliko najmanje moze snimati? (1x?) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Feldwebel
|
Re: Re: Pioneer DVR-108
Citiraj:
![]() |
![]() |
#18 | |
8-bit Gen.
|
Re: Re: Re: Pioneer DVR-108
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Feldwebel
|
Ne treba držati fige. Ne radi ništa i siguran sam da ga ne mogu popraviti. Ne bi htio biti neskroman ali ono što izađe iz njihovog servisa kao totalka, ja mogu izvuči barem 70%. Možda bi ga ja znao osposobiti ali garancija je garancija.
![]() |
#20 |
Feldwebel
|
Samo za tebe sam uštekao CD/RW i uvidio da je najmanja brzina 4x. Razočaravajuće ali tako je. Ali kako mi se čini, to je u firmwareu uređaja a ne u programu.
![]() |
#21 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() Hvala na trudu. Nisam dugo stavio 6-icu pa sam vec zaboravio. Stara 3.7 Pro verzija moze dan danas (probao sam nedavno) kod vecine izvuci 1x snimanje, sad jel to neko varanje ili lose citanje firmware-a, ne znam, ali radi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
BTW-na kraju svega, preporucas pioneer ili nesto drugo? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
partibrejker
|
Mislim da garanciju ne gubiš ako flashaš sa službenim firmwareom! ![]() A ako neuspješno flashaš (pa makar i sa službenim firmwareom) gubiš garanciju! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|