|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Koji software za prepoznati codec unutar AVI fajle
Dakle problem je što imam AVI fajlu ( snimljena neka emisija sa TV-a ) u nekom "pitajbogakojem" formatu. E sad fajla ima extenziju AVI. Probao sam sa GSpotom i sa AVI codec programima i oni je ne mogu raspoznati - prikazati u kojem je codecu napravljena. Dakle ako netko ima ideju kako da vidim unutar fajle codec kojim je napravljena ili ako imate neku ideju u kojem je codecu takva fajla vjerovatno napravljena - napišite mi. Znam da bi sve proradilo da instaliram neki od onih mega - turbo - giga codec packova, ali to ne dolazi u obzir. Sad imam samo DivX - Xvid - ffdshow - Matroska -AC3 i sa time vidim sve živo osim ovog sada. Pozdrav i hvala na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Mozes probati s beta verzijom Gspota: http://fileforum.betanews.com/detail/GSpot/1088774248/1 Ako ne upali otvori file s nekim HEX editorom ili Listerom (F3 u Total Commanderu) pa pogledaj sto pise na pocetku.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
OK, rješeno je
Na tvoju preporuku otvorio sam fajl u Hexa editoru i unutra su bile same nule, otvorio sam i slijedeći fajl i u njemu su bile same nule, kad sam otvorio treći fajl dobio sam normalnu situaciju. Uglavnom prva dva AVI fajla izgleda da su neispravna, krivo ripana - ispržena?, a ja sam upravo na prva dva pokušavao sve i svašta, ostalih sedam je OK, normalan DivX 5.0 format. Eto, kad nešto ne radi treba probati prvi peti i osmi i onda se uvjeriti da nešto na DVD-u ne radi, a ne kao ja prvi i drugi. Pozdrav |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|