Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.05.2005., 11:55   #1
rprivrat
Premium

Datum registracije: Nov 2001
Koji software za prepoznati codec unutar AVI fajle

Dakle problem je što imam AVI fajlu ( snimljena neka emisija sa TV-a ) u nekom "pitajbogakojem" formatu. E sad fajla ima extenziju AVI. Probao sam sa GSpotom i sa AVI codec programima i oni je ne mogu raspoznati - prikazati u kojem je codecu napravljena. Dakle ako netko ima ideju kako da vidim unutar fajle codec kojim je napravljena ili ako imate neku ideju u kojem je codecu takva fajla vjerovatno napravljena - napišite mi.

Znam da bi sve proradilo da instaliram neki od onih mega - turbo - giga codec packova, ali to ne dolazi u obzir. Sad imam samo DivX - Xvid - ffdshow - Matroska -AC3 i sa time vidim sve živo osim ovog sada.

Pozdrav i hvala na odgovorima
rprivrat je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2005., 12:18   #2
Costa
Moderator

Costa's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Mozes probati s beta verzijom Gspota:
http://fileforum.betanews.com/detail/GSpot/1088774248/1

Ako ne upali otvori file s nekim HEX editorom ili Listerom (F3 u Total Commanderu) pa pogledaj sto pise na pocetku.
Costa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.05.2005., 15:26   #3
rprivrat
Premium

Datum registracije: Nov 2001
OK, rješeno je

Na tvoju preporuku otvorio sam fajl u Hexa editoru i unutra su bile same nule, otvorio sam i slijedeći fajl i u njemu su bile same nule, kad sam otvorio treći fajl dobio sam normalnu situaciju. Uglavnom prva dva AVI fajla izgleda da su neispravna, krivo ripana - ispržena?, a ja sam upravo na prva dva pokušavao sve i svašta, ostalih sedam je OK, normalan DivX 5.0 format. Eto, kad nešto ne radi treba probati prvi peti i osmi i onda se uvjeriti da nešto na DVD-u ne radi, a ne kao ja prvi i drugi.

Pozdrav
rprivrat je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno