|
![]() |
#1 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Prfavel tzv. stručnjaka za HW
Čitam ja danas PC Play (oduzeh ga svojoj gurtni, da ne pređe na tamnu stranu, jelte) i nakon recenzija igara pređem na recenzije hardvera iz pera ubersturmfuhrera, direktora svemira, pilota svih mogućih prometala (uključujući B-2 taktičke bombardere) T(h)ea Valic(h)a. Sve u svemu...tema - recenzija Maxtor DiamondMaxa 10 300 GB, 16 MB cachea. Inkriminirajući dio teksta: "Performanse su poboljšane u odnosu na prošle modele, što je gotovo isključivo zasluga fenomenalnih Samsungovih TCCD čipova, koji se koriste za cache memoriju." Arghhh, kak to netko može napisat? Kao, lukavi Maxtorovi inženjeri koriste uber-oc-ninja čipove da bi digli performanse svoje nove serije diskova na novu razinu. Ziher im je bilo bed što se BH5-ice više ne proizvode. Koje izdrkavanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
nemoj tako... cache na 2-2-2-6 daje odlične rezultate ![]() teško mi je stvarno povjerovati u to. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ma ne, mora da je do AS paste. Garant su namazali između ploča pa se brže vrte&bolje hlade u isto vrijeme. EIDT: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Feldwebel
|
Pojma nemate. Na performanse hardova najviše utjeće naljepnica na kojoj su TT podaci i Šarafi kojim je zašarafljena gornja ploča. Memorijski chip je jedino bitan kada prebacuješ vrlo male podatke sa Harda na CD ili DVD medij uz konstatnu prisutnost Windows updatea te rezistentnu Operu. Tada je to full dobro. Posebni Maxtorovi zlatni konektori su ono što hard čini hardom.
![]() |
#5 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Samo mala napomena, najbolji rezultati daju oni šarafi sa sa zvjezdastim utorima za odvijače, a najslabije oni pravokutni. To je vjerojatno vezano uz površinske struje koje znaju raditi nepotrebne fluktacije u magnetnom polju koje stvaraju ploče dok se vrte. Dokazano je da zvijezdasti oblici najbolje utječu na površinsku struju, pravilno je raspršujući prema suprotnim polovima, pa se dobije konstantna brzina bez suvišnog rasipanja energije. Pravokutni oblici uzrokuju uzdužno gibanje koje je potpuno neprihvatljivo u uređajima kao HDD, dok su, recimo u tipkovnicama takva gibanja i više nego prihvatljiva ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Feldwebel
|
Valja napomenuti da postoje i zvjezdasti šarafi koji imaju još i male utore za koje se misli da su ukrasni ali objašnjenje tih utora je dao Tor. To imaju samo skuplji hardovi koji daju izuzetne rezultate.
![]() |
#7 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Prfavel tzv. stručnjaka za HW
Citiraj:
Scan, MOLIM TE! Makar i fotoaparatom!!!
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
meni je okrugli.... jel to znaci da moran zamjenit, jer vise ne valja?
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Re: Re: Prfavel tzv. stručnjaka za HW
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Re: Re: Re: Prfavel tzv. stručnjaka za HW
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Prfavel tzv. stručnjaka za HW
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
OMG lol daj oce netko sendati mejl ovima iz pcplaya da vidimo sto ce reci ![]()
![]() |
#13 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
![]() |
#14 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Inace, iskrena preporuka, procitajte dno impressuma Vidija (a vjerujem da je isto i za PcP). Mogli bi ste se neugodno iznenaditi ako vas mail prodje. Da, naravno, news:hr.mag.pcplay... Eto, ja vec postah, jedva cekam odgovore... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Jel a koji su to diskovi imali radnu temp. od 83C??? A TCCD neću ni komentirat :clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
To nisu gafovi, to je T(h)eo Valic(h) - the (ne)stručnjak. To je isti čovjek koji je nakon Intelove telekonferencije o high-k materijalima (high-k - dijelektrik visokog kapaciteta) tvrdio da je dotični materijal zasigurno zlato. Pola sata prije te izjave bila je i ona o diplomi sa Dresdenskog tehničkog sveučilišta. The list goes on...and on...and on... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
al ono jedno... znaš ono... waferi... strava (sori ruljo ne bih znao jel to smijem zlajat...)
![]() |
![]() |
#22 | |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
zlato....: roller : i bez brige...nece ti gurtna preci na "mracnu " stranu... ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
gh, gh, davim se gh, gh... BLJUV Uf, bolje je sad ![]() Teo does it again...ponovo na sebi moram isprobavati Heimlichov (jel se tako piše?) zahvat...jednog dana će me doći glave, kažem vam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Moja greška - u pitanju je visoka konstanta (sam kapacitet, u pojednostavljeno slučaju, ovisi o još dva faktora). Provale? Svojedobno je (mislim prošle godine na ljeto) meni tvrdio kako se cache memorija na procesore dodaje naknadno. U smislu - zaleme nekakvom super-finom metodom (mislim da bi on sad upotrijebio riječ laser) kako kad treba. U istom je razgovoru rekao da grafički procesori ne mogu dostići jednak takt kao klasični procesori zato što nVidia i ATI nemaju pristup jednakim proizvodnim tehnologijama kao AMD i Intel. Ima još, ali ne mogu se sad sjetit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Ajde, ajde...što se čudite. PC play je još super. Neki dan iz dosade čitam najnoviji, ni manje ni više, nego, HAKER, tzv. gejmerski časopis, a za najbolje izazivanje mučnina pročitati helpdesk G. Polajca... Doktore, doktore, koju ploču i proc da uzmem za 2000Kn. Doktor odgovara (podsjećam vas da se radi o ovogodišnjem travanjskom broju kad su A64 i ploče jako pristupačne): Uzmi maleni Athlon XP 3000+ na 333MHz FSBu i Asusovu NF2 ploču... Doktore, doktore, koji najjači procesor ide na moju ploču, VIA KT266 čipset? Doktor odgovara: piše da idu 2600+ (sad valjda lik ne zna da postoje 2600+ na 266 FSBu), pa naravno na isti čipset preporuča bartona 2500+. Doktore, doktore: koju grafu da stavim na svoju ploču, AGP 8X je podržan. Pa stavi 6600GT. ali ti je u PCI-X verziji jeftinija, a nije ništa sporija... Članke o hardveru bolje ne čitati jer izazivaju pojačano lučenje žučnih kiselina, jer se 6600GT poistovjećuje sa 6800GT, a razlike su stvarno minorne. uzimajte bežične miševe za gejmanje (tako da vas na serverima možemo drapat ko kokice iza štaglja), sve tipkovnice su smeće, jedino će "...Vam ruke biti zahvalne na microsoftovim..."... Dalje nisam mogao...morao sam trčat po soda-bikarbonu u ljekarnu jer me stvarno hvatala opaka žgaravica... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
pa di si baš haker našao... to sam prestao čitat kad je tema broja bila super street fajter 2. inače mišljenje ekipe o pcčipu i bugu? inače ne kupujem nikaj od toga, ali eto frendu maznem svaki mjesec čip jer je pretplaćen i nije toliko loš. makar hardver recenzije se više-manje redovno mogu preskočiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
P4 512 Ram Radeon 6800 pro I tako već par brojeva. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
oke, mozda pc play ima propusta u recenzijama hardvera i slicnog...ali barem pisu na razumljiv nacin...za razliku od nekih drugih casopisa gdje ljudi koji nisu informaticki strucnjaci (npr gurtne ![]() ...i uvijek dobijes poster ![]() ![]() ![]() ...i da ne bi bilo zabune...ja ne "navijam" za pc play...decko mi radi za konkurentsku firmu.... ![]()
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
flare sreco... imas ondak i enter... ak ti treba razumljivo stivo... heck even drvo znanja zna bit odlicno po pitanju IT tema... no da ne pretjerujem sad... najbolje covjek nauci sam iz gomile howto-a i sveg ostalog... nego da... pce je imho jedno od boljih mjesta za pronalazenje info-a... ekipa je tu sarolika sa raznim afinitetima pa je najlakse doci do trazenih odgovora... plus ke u svastaru ima svega & svakoga vraga za smijat se... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|