Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.09.2010., 21:17   #1
DejoGH
Premium
Moj komp

DejoGH's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
HP Pavilion DV7 - QL Buttons problem

Imam navedeni laptop i vec neko vrijeme imam problema sa Quick Launch tipkama (sve su na dodir)... naime nekad mi se pocinje zvuk sam pojacavat i smanjivat, kad gledam film ili slusam muziku tipka PLAY sama od sebe se pokrece (pa moram u postavkama playera iskljucit hotkeys).... Citao sam po forumima (sve strani forumi) i vidio da dosta ljudi sa Pavilionima ima slicne probleme.... Laptop je kupljen u njemackoj tako da mi se neda zezat stim i nosit na servis.... sad dali neko zna kako da rijesim navedeni problem?? ili barem kako da iskljucim QL tipke da ih nikako i ne koristim??? driveri za njih nisu ni instalirani... radi i bez njih (Win 7 je na laptopu).... tako da brisanjem drivera nista ne dobivam... dali postoji mogucnost da iskljucim tipke u biosu ili neznam ni ja gdje.... ???? molim vas ako neko ima nekakav prijedlog kako da sredim to da mi javi... poludit cu vise zbog toga zivcira me....
DejoGH je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2010., 21:25   #2
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
A da probaš instalirat drivere?
Možda se baš i ponaša 'divlje' zato što nema drivera.
khm je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.09.2010., 21:31   #3
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Za sedmicu kaze:

Citiraj:
This package contains the software that enables the Quick Launch Buttons, which are special function keys on HP Notebooks, to be programmed for supported notebook models that are running a supported operating system.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2010., 21:49   #4
Gumby
Premium
Moj komp

Gumby's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Imam taj laptop i, da pokucam o drvo, nemam tih problema. Pretpostavljam da si ga dobio s instaliranim Win 7? Možeš probati otići u Device Manager i selektivno isključivati/uključivati tipkovnicu s HP QLB ili joj reinstaliraj drivere.
Druga opcija ti je da napraviš image/backup i s recovery particije restoraš sistem pa vidiš dali je problem hardverski ili softverski.
Gumby je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2010., 21:56   #5
DejoGH
Premium
Moj komp

DejoGH's Avatar

Drivere sam obriso ja zato sto je ista stvar bila i sa njima, samo sto je se cuo zvuk kad se pojacava/smanjuje zvuk sam od sebe, pa me je zivciralo... sad kad sam drajvere izbriso opet se pojacava i smanjuje ali se ne cuje nista tako da manje iritira.... pokusavo sam backup i restorao windowse i opet ista stvar... a u device manageru nemogu nac di mi je QLB da ga disejblam.... i sta me jos zivcira... zbog toga sto sam pokrece tipku PLAY kad u folderu oznacim pjesmu/film i ne kliknem na nju sam mi je pokrene u playeru...

EDIT:
Nasao sam u device manageru 8 stavki pod imenom "Direct Application Launch Button" a tocno 8 tipki ima , pa pretpostavljam da je svaka stavka za jednu tipku... e sad kako da ja tu znam koja je koja tipka??? posto mi samo tipke Volume Control i PLAY/PAUSE prave probleme samo bi njih iskljucio... ostale da rade...

Zadnje izmijenjeno od: DejoGH. 22.09.2010. u 22:05.
Staro 22.09.2010., 22:07   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pregledaj detaljnije Device Manager, mora biti negdje nekakav HID il nešto slično.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2010., 22:47   #7
DejoGH
Premium
Moj komp

DejoGH's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pregledaj detaljnije Device Manager, mora biti negdje nekakav HID il nešto slično.
imam ono sto sam gore naveo i 3 puta "HID-compliant device" i jednom
"HID-compliant consumer control device"... pokuso sam izbrisat jedan onaj Control Application Launch Button i cim mi se laptop restarta opet se sami driveri instaliraju...
Staro 22.09.2010., 22:49   #8
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ne uninstall, nego disable.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je online   Reply With Quote
Staro 22.09.2010., 22:56   #9
DejoGH
Premium
Moj komp

DejoGH's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ne uninstall, nego disable.
Ovaj "Direct App. Launch Button" nemogu disejblat... zatamnjena mi je tipka....
a HID neznam koji da od ova cetiri disejblam??? da probam jedan po jedan il???

EDIT: Pokusao sam disejblat sve HID-ove i rade opet QL tipke... a kao sto sam reko "Direct App. Launch Button" nemogu disejblat...

Zadnje izmijenjeno od: DejoGH. 22.09.2010. u 23:01.
Staro 22.09.2010., 23:53   #10
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Koji točno model DV7 je to? Ima ih mnogo različitih. Možda je izašao kakav novi BIOS ili nešto slično koji ispravlja tvoje probleme.

Zadnje izmijenjeno od: tutix. 22.09.2010. u 23:58.
tutix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.09.2010., 10:19   #11
Gumby
Premium
Moj komp

Gumby's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Koji točno model DV7 je to? Ima ih mnogo različitih. Možda je izašao kakav novi BIOS ili nešto slično koji ispravlja tvoje probleme.

IMHO to ne može biti do BIOSA. Ako ti problemi nisu postojali od početka nego su se javili nakon nekog vremena, a ne mogu se ispraviti restoranjem sistema, moraju biti hardverske prirode. I sad je samo pitanje servisirati li to ili naći način da se disablea na neki način i da se te kontrole više ne koriste, ali ni da ne smetaju.
Gumby je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2010., 16:17   #12
DejoGH
Premium
Moj komp

DejoGH's Avatar

Model laptopa je HP Pavilion dv7-1017eg , a bios sam flashao na najnoviju verziju....
btw dali neko zna zbog cega je ventilator toliko bucan i skoro citavo vrijeme radi iako su temperature na normali??? vidio sam da dosta ljudi sa HP laptopima ima iste probleme, u biosu iskljucim opciju FAN ALWAYS ON i opet radi isto.... dali neko zna kako iskljucit ga da neradi stalno
Staro 23.09.2010., 17:16   #13
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ajd sad polako. Smanji tipkanje vise upitnika i tockica.

Koliko je star lap? Dali si ga drzao na krevetu ili je stalno na stolu. Definiraj ovo "skoro citavo vrijeme". Znaci nije stalno na full?

Postaj nam temperature ovdje.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno