|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
HP Pavilion DV7 - QL Buttons problem
Imam navedeni laptop i vec neko vrijeme imam problema sa Quick Launch tipkama (sve su na dodir)... naime nekad mi se pocinje zvuk sam pojacavat i smanjivat, kad gledam film ili slusam muziku tipka PLAY sama od sebe se pokrece (pa moram u postavkama playera iskljucit hotkeys).... Citao sam po forumima (sve strani forumi) i vidio da dosta ljudi sa Pavilionima ima slicne probleme.... Laptop je kupljen u njemackoj tako da mi se neda zezat stim i nosit na servis.... sad dali neko zna kako da rijesim navedeni problem?? ili barem kako da iskljucim QL tipke da ih nikako i ne koristim??? driveri za njih nisu ni instalirani... radi i bez njih (Win 7 je na laptopu).... tako da brisanjem drivera nista ne dobivam... dali postoji mogucnost da iskljucim tipke u biosu ili neznam ni ja gdje.... ???? molim vas ako neko ima nekakav prijedlog kako da sredim to da mi javi... poludit cu vise zbog toga zivcira me.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
A da probaš instalirat drivere? Možda se baš i ponaša 'divlje' zato što nema drivera. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Za sedmicu kaze: Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Imam taj laptop i, da pokucam o drvo, nemam tih problema. Pretpostavljam da si ga dobio s instaliranim Win 7? Možeš probati otići u Device Manager i selektivno isključivati/uključivati tipkovnicu s HP QLB ili joj reinstaliraj drivere. Druga opcija ti je da napraviš image/backup i s recovery particije restoraš sistem pa vidiš dali je problem hardverski ili softverski.
![]() |
#5 |
Premium
|
Drivere sam obriso ja zato sto je ista stvar bila i sa njima, samo sto je se cuo zvuk kad se pojacava/smanjuje zvuk sam od sebe, pa me je zivciralo... sad kad sam drajvere izbriso opet se pojacava i smanjuje ali se ne cuje nista tako da manje iritira.... pokusavo sam backup i restorao windowse i opet ista stvar... a u device manageru nemogu nac di mi je QLB da ga disejblam.... i sta me jos zivcira... zbog toga sto sam pokrece tipku PLAY kad u folderu oznacim pjesmu/film i ne kliknem na nju sam mi je pokrene u playeru... EDIT: Nasao sam u device manageru 8 stavki pod imenom "Direct Application Launch Button" a tocno 8 tipki ima , pa pretpostavljam da je svaka stavka za jednu tipku... e sad kako da ja tu znam koja je koja tipka??? posto mi samo tipke Volume Control i PLAY/PAUSE prave probleme samo bi njih iskljucio... ostale da rade... Zadnje izmijenjeno od: DejoGH. 22.09.2010. u 22:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pregledaj detaljnije Device Manager, mora biti negdje nekakav HID il nešto slično. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
"HID-compliant consumer control device"... pokuso sam izbrisat jedan onaj Control Application Launch Button i cim mi se laptop restarta opet se sami driveri instaliraju... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ovaj "Direct App. Launch Button" nemogu disejblat... zatamnjena mi je tipka.... a HID neznam koji da od ova cetiri disejblam??? da probam jedan po jedan il??? EDIT: Pokusao sam disejblat sve HID-ove i rade opet QL tipke... a kao sto sam reko "Direct App. Launch Button" nemogu disejblat... Zadnje izmijenjeno od: DejoGH. 22.09.2010. u 23:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Koji točno model DV7 je to? Ima ih mnogo različitih. Možda je izašao kakav novi BIOS ili nešto slično koji ispravlja tvoje probleme. Zadnje izmijenjeno od: tutix. 22.09.2010. u 23:58. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
IMHO to ne može biti do BIOSA. Ako ti problemi nisu postojali od početka nego su se javili nakon nekog vremena, a ne mogu se ispraviti restoranjem sistema, moraju biti hardverske prirode. I sad je samo pitanje servisirati li to ili naći način da se disablea na neki način i da se te kontrole više ne koriste, ali ni da ne smetaju.
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Model laptopa je HP Pavilion dv7-1017eg , a bios sam flashao na najnoviju verziju.... btw dali neko zna zbog cega je ventilator toliko bucan i skoro citavo vrijeme radi iako su temperature na normali??? vidio sam da dosta ljudi sa HP laptopima ima iste probleme, u biosu iskljucim opciju FAN ALWAYS ON i opet radi isto.... dali neko zna kako iskljucit ga da neradi stalno |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ajd sad polako. Smanji tipkanje vise upitnika i tockica. Koliko je star lap? Dali si ga drzao na krevetu ili je stalno na stolu. Definiraj ovo "skoro citavo vrijeme". Znaci nije stalno na full? Postaj nam temperature ovdje.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|