![]() |
HP Pavilion DV7 - QL Buttons problem
Imam navedeni laptop i vec neko vrijeme imam problema sa Quick Launch tipkama (sve su na dodir)... naime nekad mi se pocinje zvuk sam pojacavat i smanjivat, kad gledam film ili slusam muziku tipka PLAY sama od sebe se pokrece (pa moram u postavkama playera iskljucit hotkeys).... Citao sam po forumima (sve strani forumi) i vidio da dosta ljudi sa Pavilionima ima slicne probleme.... Laptop je kupljen u njemackoj tako da mi se neda zezat stim i nosit na servis.... sad dali neko zna kako da rijesim navedeni problem?? ili barem kako da iskljucim QL tipke da ih nikako i ne koristim??? driveri za njih nisu ni instalirani... radi i bez njih (Win 7 je na laptopu).... tako da brisanjem drivera nista ne dobivam... dali postoji mogucnost da iskljucim tipke u biosu ili neznam ni ja gdje.... ???? molim vas ako neko ima nekakav prijedlog kako da sredim to da mi javi... poludit cu vise zbog toga zivcira me....
|
A da probaš instalirat drivere?
Možda se baš i ponaša 'divlje' zato što nema drivera. |
Za sedmicu kaze:
Citiraj:
|
Imam taj laptop i, da pokucam o drvo, nemam tih problema. Pretpostavljam da si ga dobio s instaliranim Win 7? Možeš probati otići u Device Manager i selektivno isključivati/uključivati tipkovnicu s HP QLB ili joj reinstaliraj drivere.
Druga opcija ti je da napraviš image/backup i s recovery particije restoraš sistem pa vidiš dali je problem hardverski ili softverski. |
Drivere sam obriso ja zato sto je ista stvar bila i sa njima, samo sto je se cuo zvuk kad se pojacava/smanjuje zvuk sam od sebe, pa me je zivciralo... sad kad sam drajvere izbriso opet se pojacava i smanjuje ali se ne cuje nista tako da manje iritira.... pokusavo sam backup i restorao windowse i opet ista stvar... a u device manageru nemogu nac di mi je QLB da ga disejblam.... i sta me jos zivcira... zbog toga sto sam pokrece tipku PLAY kad u folderu oznacim pjesmu/film i ne kliknem na nju sam mi je pokrene u playeru...
EDIT: Nasao sam u device manageru 8 stavki pod imenom "Direct Application Launch Button" a tocno 8 tipki ima , pa pretpostavljam da je svaka stavka za jednu tipku... e sad kako da ja tu znam koja je koja tipka??? posto mi samo tipke Volume Control i PLAY/PAUSE prave probleme samo bi njih iskljucio... ostale da rade... |
Pregledaj detaljnije Device Manager, mora biti negdje nekakav HID il nešto slično.
|
Citiraj:
"HID-compliant consumer control device"... pokuso sam izbrisat jedan onaj Control Application Launch Button i cim mi se laptop restarta opet se sami driveri instaliraju... |
Ne uninstall, nego disable.
|
Citiraj:
a HID neznam koji da od ova cetiri disejblam??? da probam jedan po jedan il??? EDIT: Pokusao sam disejblat sve HID-ove i rade opet QL tipke... a kao sto sam reko "Direct App. Launch Button" nemogu disejblat... |
Koji točno model DV7 je to? Ima ih mnogo različitih. Možda je izašao kakav novi BIOS ili nešto slično koji ispravlja tvoje probleme.
|
Citiraj:
IMHO to ne može biti do BIOSA. Ako ti problemi nisu postojali od početka nego su se javili nakon nekog vremena, a ne mogu se ispraviti restoranjem sistema, moraju biti hardverske prirode. I sad je samo pitanje servisirati li to ili naći način da se disablea na neki način i da se te kontrole više ne koriste, ali ni da ne smetaju. |
Model laptopa je HP Pavilion dv7-1017eg , a bios sam flashao na najnoviju verziju....
btw dali neko zna zbog cega je ventilator toliko bucan i skoro citavo vrijeme radi iako su temperature na normali??? vidio sam da dosta ljudi sa HP laptopima ima iste probleme, u biosu iskljucim opciju FAN ALWAYS ON i opet radi isto.... dali neko zna kako iskljucit ga da neradi stalno |
Ajd sad polako. Smanji tipkanje vise upitnika i tockica.
Koliko je star lap? Dali si ga drzao na krevetu ili je stalno na stolu. Definiraj ovo "skoro citavo vrijeme". Znaci nije stalno na full? Postaj nam temperature ovdje. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:21. |