|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Rezanje djelova slike sa filma
Kako izrezat crne djelove sa filma. One na vrhu i na dnu. Znate li nekakav tutorial ili program koji to radi. Živcira me gledat film i ovako na malom "ekrančiću" i još mi onaj zakine gornji i donji dio. Govorim o DivX filmovima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Ne mozes izrezati bez reenkodiranja sto ce ti poprilicno smanjiti kvalitetu slike. Pretpostavljam da te to zanima samo za gledanje pa eto postoje programi koji to vrlo jednostavno rade. U Media Player Classicu samo stisces (na numerickom djelu tipkovnice, numpad ukljucen) 1 ili 9 za zumiranje, 2, 8, 4 ili 6 za rastezanje. 5 je reset.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||||
Premium
|
u bsplayeru zoomiras sa + i -
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
ma jebe mi se za zumiranje. to i ja znam. iman još dvd rip na kompjuteru, pa mi nije problem ponovo enkodirat. I znam da se gubi kvaliteta kad se ponovno enkodira, samo san krivo postavija pitanje, pa me niste razumili. Zanima me samo kako se rješit onoga crnoga. I skoro san zaboravija - je li vam bolji GK ili Dr. DivX. Meni se čini bolji Dr. DivX jer ima puno više opcija. Šta vi moslite |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||||
Premium
|
i sam divix pro 5 i noviji ti ima crop opciju otvori film u vdubu npr. odaberi divx kao codec za kompresiju upisi bitrate koji oces te 1-pass ili kodiranje s vise prolaza prebaci se na video tab, ukljuci Enable crop te upisi koliko zelis cropat s koje strane ps koliko ces kropat mozes odredit u npr photoshopu u vdubu se pozicioniraj negdi unutar filma di se jasno razlikuje slika od rubova pritisni ctrl-1 odi u photoshop-new, edit-paste i dobijes sliku u photoshopu di koordinate slike mozes bez problema saznat i sirina filmica kodiranog divx-om mora bit djeliva s 4, a visina s 2
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
evo baš ću večeras stavit da mi se radi divx sa Dr. DivXom, pa ću sutra usporedit sa onim šta mi ga je napravija GK. A zašto kažeš da san se zajeba ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
Citiraj:
Avisynth: Crop(clip, int left, int top, int width, int height, bool align)
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ma nisan mislija ništa nekulturno nego onako...znaš. Zajebancija Hvala na odgovoru. (HVALA LIJEPA ) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Dr.Divx je totalno smeće...desinkronizacija je moto tog programa... |
![]() |
![]() |
|
|