|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Komp se zavrti slike nema
Dakle, frend me je zamolio da pogledam sto ne valja s kompom i kako se je komp palio, ali nije prikazivao sliku posumnjao sam na napajanje jer je mijenjao graficku koja treba struju. Kad sam spojio svoje napajanje komp je proradio normalno i vratio sam mu ga neka kupi novo napajanje. Kupio je novo napajanje i sam ga spajao te me nazvao da ne radi. Dok smo razgovarali komp je proradio, no kad ga je zgasio i upalio vise nije (kao i prije). Radi se o abitovoj ploci za socket 939 i AMD procesoru... Znam da nemam dosta podataka o kompu, ali jednostavno tada nisam gledao a on mi ne zna reci. Dakle imate li nekakvu ideju sto se dogada? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Koje napajanje? koja grafa? Možda nije uštekao dodatni kabel s napajanja na grafu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bannija :D
|
Ako i nije uštekao drugi kabel u napajanje, onda mu se nebi komp povremeno budio i radio normalno, nego se nebi nikada mogao podići u OS. Nešto je drugo tu u pitanju, a to drugo bi mogla biti memorija, u vidu toga da povremeno gubi kontakt u prašnjavim utorima, ili sama matična, nekakva mikrofraktura pa kad se komp malo zdrma i uzburka i taman dobije dovoljno kontakta da se sve pokrene. Naletio sam na slučaj gdje je matična radila u redu van kućišta, a čim ju utrpaš unutra i pritegneš šerafe više neće. Slučajno sam se sjetio otpustiti šerafe ali ne skroz da ih izvadim nego samo onako za 1 krug da ih otpustim i komp opet proradio. Vjerojatno bi tu isto trebala jedna kura pečenja, ali nije mi se dalo sa time zezat. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|