![]() |
Komp se zavrti slike nema
Dakle,
frend me je zamolio da pogledam sto ne valja s kompom i kako se je komp palio, ali nije prikazivao sliku posumnjao sam na napajanje jer je mijenjao graficku koja treba struju. Kad sam spojio svoje napajanje komp je proradio normalno i vratio sam mu ga neka kupi novo napajanje. Kupio je novo napajanje i sam ga spajao te me nazvao da ne radi. Dok smo razgovarali komp je proradio, no kad ga je zgasio i upalio vise nije (kao i prije). Radi se o abitovoj ploci za socket 939 i AMD procesoru... Znam da nemam dosta podataka o kompu, ali jednostavno tada nisam gledao a on mi ne zna reci. Dakle imate li nekakvu ideju sto se dogada? |
Koje napajanje? koja grafa? Možda nije uštekao dodatni kabel s napajanja na grafu.
|
Citiraj:
edit: za napajanje znam de je coolermaster 460W |
A je li spojio oba kabela napajanja na ploču?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ako i nije uštekao drugi kabel u napajanje, onda mu se nebi komp povremeno budio i radio normalno, nego se nebi nikada mogao podići u OS.
Nešto je drugo tu u pitanju, a to drugo bi mogla biti memorija, u vidu toga da povremeno gubi kontakt u prašnjavim utorima, ili sama matična, nekakva mikrofraktura pa kad se komp malo zdrma i uzburka i taman dobije dovoljno kontakta da se sve pokrene. Naletio sam na slučaj gdje je matična radila u redu van kućišta, a čim ju utrpaš unutra i pritegneš šerafe više neće. Slučajno sam se sjetio otpustiti šerafe ali ne skroz da ih izvadim nego samo onako za 1 krug da ih otpustim i komp opet proradio. Vjerojatno bi tu isto trebala jedna kura pečenja, ali nije mi se dalo sa time zezat. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:19. |