|
![]() |
#1 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Industrijski laptop
Tražim nešto što nije u regularnoj ponudi. Ima li tko kakvu informaciju? Treba biti oklopljen, zaštićen od padova i vibracija. Hardver nije bitan, samo da ima serijski port. Končar ne može ponuditi ništa do kraja 1 mjeseca, pa njih ne prekrižite. Tražim nešto ovakvo - Link |
![]() |
![]() |
#2 |
Buying Bitcoin
|
http://www.njuskalo.hr/ostali-prijen...-oglas-9550915 Mi ga uzeli nekidan, ima sve sta trazis, cak i vise ![]() Zasad odlican. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() https://www.youtube.com/watch?v=cJLxZx_3zBc |
|
![]() |
#8 |
Guest
|
Pa koliko znam ovi ih prodaju http://www.se-mark.hr/kategorije.3c3...toughbook.aspx A battery life je za sliniti ![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Može biti ali su cijene navili do boli ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
#13 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Nema. Ako misliš na Lenovo, ThinkPadi jesu robusni, ali za poslovnu upotrebu (stalni rad na terenu u raznim uvjetima). Ako baš tražiš heavy-duty (npr., otežani uvjeti rada što traže vojska, policija, hitne službe i slično) Panasonic nema neku ozbiljniju konkurenciju u RH.
#16 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
Pa ja sam osobno "zaljubljen" u Panasonicova business-rugged prijenosna. Kad bi bio neki IPS gore + bolji touch mislim da nema prijenosnika kojeg bi rađe imao. A zbog čvrstoće (da ne pričam o semi/full-rugged modelima) mi se jako sviđa kaj znaju imati na sebi ugrađenu ručku. A ti business rugged ne samo da nisu teški, nego su lagani i imaju battery life za uživati. |
![]() |
#18 | |
Agent 0
|
Citiraj:
Skupo je, ako koncar nudi slican proizvod po duplo nizoj cijeni. Onda uracunaj SLA i pitaj Boga koliko panasonic trazi para za to. Ovako na prvu mi se cini previse para...javio sam se za ponudu i da vidim imaju li uopce sto na lageru. Koncar u prvom mjesecu izdaje nasljednika "nade" ![]() Jos jedno pitanje....ssd umjesto klasicnog u takvom racunalu? Za i protiv? |
|
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
SSD kao i za sve ostalo - ovisi o potrebama.
![]() |
#20 |
Agent 0
|
Ma dobro, uspoređivao sam jer nam u firmi ne trebaju sve điđe miđe. I končarov lap zadovoljava uvjete, da je oklopljen, podnosi vibracije i ima veliku autonomiju....samo ga se mora čekati dosta. Ugl, kada nabavimo, baciti cu računice da se znate orijentirati, ako će netko ubuduće biti u ovoj nedoumici. SSD je po meni must have, samo se bojim da sam nešto zaboravio, jer ne vidim nikakve mane u ovom planu. Mislio sam neki intelov ubaciti...končar veli da može kaj god. ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Ja sam se osvrnuo samo na cijenu. Mi imamo drugi set problema. Npr: nama "neki" kupci, za "neke" strojeve traže kontrolere i/ili cjelokupnu elektroniku od "nekih" proizvođača. Za ispravno programiranje/testiranje/puštanje-u-pogon takvih strojeva priznaju samo software i računala "određenih" proizvođača. Imena ne smijem navoditi, ali cifre su bijesne. Dimenzije, kapacitet, cijena i broj proizvedenih/prodanih strojeva je velik i to moramo poštivati. U svaku nabavku se uračuna vjerojatnost kvara, minimalni downtime, dijelovi.... i na kraju skupo ispadne jeftinije. Robustno je skupo, ali isplati se. SSD vd HDD: pokazalo se da je SSD izdržljiviji, kod nas barem. Ekstremni uvjeti su u pitanju (vlaga, temperatura i vibracije) i tu HDD ne izdrži dugo. S druge strane, cijena jednog SSD-a je zanemariva nasuprot cijene jednog stroja, koji proizvedemo za "određene" kupce ![]() Znam da to sve baš i nema previše direktne veze sa tvojim pitanjem, ali ne znam čime se baviš pa ne mogu niti dati direktan primjer. |
|
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Evo na tu temu, review, spominju modele: http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=5680 http://www.ruggedpcreview.com/2_notebooks.html dobra usporedba modela za 2014: http://rugged-laptop-review.toptenreviews.com/ uzmite u obzir i ove special Dell - ove, jel se ko sjeća zeca i kompanije ACME, e pa i oni imaju takve laptope ... |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
ACME - American Company that Makes Everything Iako nije točno, kao da je :P |
![]() |
#25 |
Premium
|
#26 |
Agent 0
|
I ako je dobavljivo, pitanje mogu li ponuditi harverski popravak u slučaju kvara, ili zamjenu, u nama primjerenom roku. Nije zgodno kupiti takve uređaje, i onda u slučaju kvara čekati na popravak xy dana. |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
#28 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Sto se Della tice i njihovog NBD jamstva kojim bi ATG i XFR trebali biti pokriveni, na djelove se ceka 4-5 radnih dana i frajer ti dolazi doma dan nakon sto dio do njih dodje i mjenja sto god da je sjebitis. Barem je tak bilo u mom slučaju. Jamstvo na te strojeve niti ne ostvarujes kod Kodeksa nego direktno preko Della, Kodeks, SystemOne i Combis su ti samo "šljakeri" koji ti u slucaju kvara/održavanja dolaze samo promjenit neispravan hardware, oces kod njih u servisu ili kod tebe doma ili u firmi. Djelove šalju preko UPS-a u pravilu iz Nizozemske ![]()
Zadnje izmijenjeno od: darkydark. 10.12.2013. u 11:56. |
![]() |
![]() |
#29 |
Agent 0
|
|
![]() |
![]() |
#30 |
Premium