PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Industrijski laptop (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=254481)

Gilbert5 09.12.2013. 12:48

Industrijski laptop

Tražim nešto što nije u regularnoj ponudi. Ima li tko kakvu informaciju? Treba biti oklopljen, zaštićen od padova i vibracija. Hardver nije bitan, samo da ima serijski port.

Končar ne može ponuditi ništa do kraja 1 mjeseca, pa njih ne prekrižite.

Tražim nešto ovakvo - Link

Neo-ST 09.12.2013. 12:51

http://www.njuskalo.hr/ostali-prijen...-oglas-9550915

Mi ga uzeli nekidan, ima sve sta trazis, cak i vise ;)
Zasad odlican.

Gilbert5 09.12.2013. 13:05

Vidio sam to, ali ne znam hoće li moji to u tehnologiji prihvatiti. :)

Trebao bi nov proizvod.

Marko_mk 09.12.2013. 13:10

Šta ne možeš iz vana naručiti novi?

Mad_Duke 09.12.2013. 13:15

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 2508666)
Vidio sam to, ali ne znam hoće li moji to u tehnologiji prihvatiti. :)

Trebao bi nov proizvod.

Naruči izvana. Mislim da je to no brainer. Baš slinio neki dan za novom haswell konfiguracijom. Predobar stroj. Kad se sjetim super reklame za "tablet" :D
https://www.youtube.com/watch?v=cJLxZx_3zBc

Gilbert5 09.12.2013. 13:17

Za potrebe firme je, pa izvana nije zgodno za naručiti. Jedino da ide preko neke naše trgovine.

domis 09.12.2013. 13:20

uzi shop? :D

Mad_Duke 09.12.2013. 13:22

Pa koliko znam ovi ih prodaju
http://www.se-mark.hr/kategorije.3c3...toughbook.aspx

A battery life je za sliniti :)

Gilbert5 09.12.2013. 14:51

Fala Duke, raspitati ću se malo oko tih Panasonica u se-marku.

Old Iggy 09.12.2013. 14:54

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 2508753)
Fala Duke, raspitati ću se malo oko tih Panasonica u se-marku.

Panasonici su "jedini ozbiljni" modeli tog tipa već godinama.

Nikky 09.12.2013. 15:25

Može biti ali su cijene navili do boli :stoopid:

Old Iggy 09.12.2013. 15:28

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2508783)

I to je tako već godinama. :D

nino 09.12.2013. 15:31

Citiraj:

Autor domis (Post 2508683)
uzi shop? :D

Pogledao vani, nemaju nijednog na stanju. :(

Gilbert5 09.12.2013. 15:32

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2508759)
Panasonici su "jedini ozbiljni" modeli tog tipa već godinama.

Ibm nema nista slicno u ponudi?

Old Iggy 09.12.2013. 15:45

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 2508788)
Ibm nema nista slicno u ponudi?

Nema. Ako misliš na Lenovo, ThinkPadi jesu robusni, ali za poslovnu upotrebu (stalni rad na terenu u raznim uvjetima).
Ako baš tražiš heavy-duty (npr., otežani uvjeti rada što traže vojska, policija, hitne službe i slično) Panasonic nema neku ozbiljniju konkurenciju u RH.

D1viry 09.12.2013. 16:00

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2508783)

Nama je i po toj cijeni ok. Licence za razni sw su višestruko skuplje.
U odnosu sa software, računala su (skoro) gratis :D.

Mad_Duke 09.12.2013. 16:06

Pa ja sam osobno "zaljubljen" u Panasonicova business-rugged prijenosna. Kad bi bio neki IPS gore + bolji touch mislim da nema prijenosnika kojeg bi rađe imao. A zbog čvrstoće (da ne pričam o semi/full-rugged modelima) mi se jako sviđa kaj znaju imati na sebi ugrađenu ručku. A ti business rugged ne samo da nisu teški, nego su lagani i imaju battery life za uživati.

Gilbert5 09.12.2013. 16:28

Citiraj:

Autor D1viry (Post 2508802)
Nama je i po toj cijeni ok. Licence za razni sw su višestruko skuplje.
U odnosu sa software, računala su (skoro) gratis :D.

Vec ste kupili nesto takvo?
Skupo je, ako koncar nudi slican proizvod po duplo nizoj cijeni. Onda uracunaj SLA i pitaj Boga koliko panasonic trazi para za to. Ovako na prvu mi se cini previse para...javio sam se za ponudu i da vidim imaju li uopce sto na lageru. Koncar u prvom mjesecu izdaje nasljednika "nade" :D pa cemo vidjeti kaj tocno nude.

Jos jedno pitanje....ssd umjesto klasicnog u takvom racunalu? Za i protiv?

Old Iggy 09.12.2013. 16:58

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 2508820)
Skupo je, ako koncar nudi slican proizvod po duplo nizoj cijeni. Onda uracunaj SLA i pitaj Boga koliko panasonic trazi para za to. Ovako na prvu mi se cini previse para...javio sam se za ponudu i da vidim imaju li uopce sto na lageru. Koncar u prvom mjesecu izdaje nasljednika "nade" :D pa cemo vidjeti kaj tocno nude.

Panasonic je "svijet za sebe". U Afganistanu je to jedini standardni model na terenu, recimo. Uspoređivati tu Končar kojem to netko drugi radi - ne bih.

SSD kao i za sve ostalo - ovisi o potrebama.

Gilbert5 09.12.2013. 17:39

Ma dobro, uspoređivao sam jer nam u firmi ne trebaju sve điđe miđe. I končarov lap zadovoljava uvjete, da je oklopljen, podnosi vibracije i ima veliku autonomiju....samo ga se mora čekati dosta.

Ugl, kada nabavimo, baciti cu računice da se znate orijentirati, ako će netko ubuduće biti u ovoj nedoumici.

SSD je po meni must have, samo se bojim da sam nešto zaboravio, jer ne vidim nikakve mane u ovom planu. Mislio sam neki intelov ubaciti...končar veli da može kaj god. :D

D1viry 09.12.2013. 18:53

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 2508820)
Skupo je, ako koncar nudi slican proizvod po duplo nizoj cijeni. Onda uracunaj SLA i pitaj Boga koliko panasonic trazi para za to.

Nismo takvo, barem ne mi u proizvodnji. Terenci imaju svakakva čuda.
Ja sam se osvrnuo samo na cijenu. Mi imamo drugi set problema. Npr: nama "neki" kupci, za "neke" strojeve traže kontrolere i/ili cjelokupnu elektroniku od "nekih" proizvođača. Za ispravno programiranje/testiranje/puštanje-u-pogon takvih strojeva priznaju samo software i računala "određenih" proizvođača. Imena ne smijem navoditi, ali cifre su bijesne.
Dimenzije, kapacitet, cijena i broj proizvedenih/prodanih strojeva je velik i to moramo poštivati.
U svaku nabavku se uračuna vjerojatnost kvara, minimalni downtime, dijelovi.... i na kraju skupo ispadne jeftinije.
Robustno je skupo, ali isplati se.

SSD vd HDD: pokazalo se da je SSD izdržljiviji, kod nas barem. Ekstremni uvjeti su u pitanju (vlaga, temperatura i vibracije) i tu HDD ne izdrži dugo.
S druge strane, cijena jednog SSD-a je zanemariva nasuprot cijene jednog stroja, koji proizvedemo za "određene" kupce :D.

Znam da to sve baš i nema previše direktne veze sa tvojim pitanjem, ali ne znam čime se baviš pa ne mogu niti dati direktan primjer.

Nikky 09.12.2013. 19:09

Evo na tu temu, review, spominju modele:
http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=5680
http://www.ruggedpcreview.com/2_notebooks.html
dobra usporedba modela za 2014:
http://rugged-laptop-review.toptenreviews.com/
uzmite u obzir i ove special Dell - ove,
jel se ko sjeća zeca i kompanije ACME, e pa i oni imaju takve laptope
...

Mad_Duke 09.12.2013. 20:28

ACME - American Company that Makes Everything Iako nije točno, kao da je :P

darkydark 10.12.2013. 08:34

Baci oko na ova dva Della: Latitude e6430 ATG i Latitude e6420 XFR.

Old Iggy 10.12.2013. 09:49

Citiraj:

Autor darkydark (Post 2509130)
Baci oko na ova dva Della: Latitude e6430 ATG i Latitude e6420 XFR.

Pitanje je što je dobavljivo ovdje. Dosta modela koji se prodaju vani nema zastupnike ovdje ili ih zastupnici pojedinih vendora ne prodaju radi male količine.

Gilbert5 10.12.2013. 09:55

I ako je dobavljivo, pitanje mogu li ponuditi harverski popravak u slučaju kvara, ili zamjenu, u nama primjerenom roku.

Nije zgodno kupiti takve uređaje, i onda u slučaju kvara čekati na popravak xy dana.

Old Iggy 10.12.2013. 11:12

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 2509154)
I ako je dobavljivo, pitanje mogu li ponuditi harverski popravak u slučaju kvara, ili zamjenu, u nama primjerenom roku.

Nije zgodno kupiti takve uređaje, i onda u slučaju kvara čekati na popravak xy dana.

Kod mnogih nemaš "klasičnog jamstva".

darkydark 10.12.2013. 11:43

Sto se Della tice i njihovog NBD jamstva kojim bi ATG i XFR trebali biti pokriveni, na djelove se ceka 4-5 radnih dana i frajer ti dolazi doma dan nakon sto dio do njih dodje i mjenja sto god da je sjebitis. Barem je tak bilo u mom slučaju.

Jamstvo na te strojeve niti ne ostvarujes kod Kodeksa nego direktno preko Della, Kodeks, SystemOne i Combis su ti samo "šljakeri" koji ti u slucaju kvara/održavanja dolaze samo promjenit neispravan hardware, oces kod njih u servisu ili kod tebe doma ili u firmi. Djelove šalju preko UPS-a u pravilu iz Nizozemske :)

Gilbert5 10.12.2013. 11:45

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2509200)
Kod mnogih nemaš "klasičnog jamstva".

Kako god, moramo biti na čisto sa jamstvom/održavanjem.

Panasonic vele da nemaju distribuciju u Hrvatskoj, tako da to otpada. Preko se-mark-a ne mogu naručiti jer trebamo održavanje u Zagrebu.

Čekam odgovor Kodeksa za Dell...

Old Iggy 10.12.2013. 11:47

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 2509230)
Kako god, moramo biti na čisto sa jamstvom/održavanjem.

Panasonic vele da nemaju distribuciju u Hrvatskoj, tako da to otpada. Preko se-mark-a ne mogu naručiti jer trebamo održavanje u Zagrebu.

Čekam odgovor Kodeksa za Dell...

Panasonic ide preko MSana, Dell preko dosta njih.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:03.