Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.08.2010., 18:58   #1
alex1980
Registered User

Datum registracije: Aug 2010
Wireless mreža

Pozdrav svima,
E ovako želim da napravim Wlan mrezu kojoj ce imati svi pristup bez ikakvi zastita i bilo cega u jednom malom podruciju kojeg posjedujem... Vec imam jedan WRT54 access point i preko njega su ljudi pristupali internetu ..ali zelim da ljudi mogu pristupati i internetu i na udaljenojim lokacijama, kako je signal slab mislio sam da nabavim jos dva ovakva access pointa i da ih podesim(mogu ih skroz jeftino nabavit za razliku od antena koje bi bile zgodnije mozda)... e sada kako podesiti to me zanima ...citao sam o tome nesto ima ona opcija WDS ali nisam u potpunosti shvatio ....
Novi sam u ovome, neznam ovo sto sam napisao da li ima bas smisla ali želim da to nekako sam uradim ako se ikako moze..Zahavljujem unaprijed!
alex1980 je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2010., 19:28   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Sinko, mislim da si zagrizao preveliki zalogaj. Ako želiš pokriti veće područje signalom, treba ti dodatnih antena i uređaja, a to košta. Dodaj tome i svoj manjak iskustva po pitanju mreža i imaš idealnu kombinaciju za propast. Pohvalno je da imaš volje, ali ona nije dovoljna u tvom slučaju.
Oglas

Oglas
Staro 18.08.2010., 13:42   #3
alex1980
Registered User

Hvala na nicemu...nije toliko veliko podrucije ali je dovoljno da jedan AP ne moze pokriti ..volio bih kada bi lijepo procitao post a ne pametovao ...ako itko zna kako to uradit neka napise ili posalje par linkova... hvala
Staro 18.08.2010., 14:42   #4
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Bolje ti je onda da kupiš neku jaku mnicu i spojiš na postojeći AP

pinkskin je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2010., 15:24   #5
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
WDS u praksi ne radi baš najbolje, pogotovo kada se routeri zaguše prometom.

Preporučio bih ti da uzmeš bolje routere koji imaju dva radija. Radio A konfiguriraš za međusobnu interkonekciju, a radio B na svakome za hotspot. To je dosta skuplja varijanta, ali to će raditi.
Staro 19.08.2010., 09:26   #6
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ja doma imam WDS i radi skroz OK za moje potrebe ali da ga je jednostavno podesiti, pa baš i nije.
Nisi napisao koji točno model WRT54 AP-a imaš ali valjalo bi provjeriti dali podržava DD-WRT. S obzirom da možeš jeftino nabaviti te AP-ove, vjerujem da te neće puno koštati isprobati podesiti WDS. Ovdje su ti upute. Postoje i drugi firmwareovi za ove AP-ove (Tomato i sl.) ali s njima nemam iskustva pa te neću ni navoditi. Možda možeš sam istražiti. Ova dva linka koja sam ti dao bi ti trebala biti dobar početak. Sretno!
Staro 19.08.2010., 12:10   #7
alex1980
Registered User

WRT54GS mislim da podrzava...Pokusat cu ovo podesit preko WDS-a, a ako mi ne uspije nabavit cu omnicu jednu, nema mi druge.... Hvala na odgovorima.. Javim jel mi uspijelo
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno