![]() |
Wireless mreža
Pozdrav svima,
E ovako želim da napravim Wlan mrezu kojoj ce imati svi pristup bez ikakvi zastita i bilo cega u jednom malom podruciju kojeg posjedujem... Vec imam jedan WRT54 access point i preko njega su ljudi pristupali internetu ..ali zelim da ljudi mogu pristupati i internetu i na udaljenojim lokacijama, kako je signal slab mislio sam da nabavim jos dva ovakva access pointa i da ih podesim(mogu ih skroz jeftino nabavit za razliku od antena koje bi bile zgodnije mozda)... e sada kako podesiti to me zanima ...citao sam o tome nesto ima ona opcija WDS ali nisam u potpunosti shvatio .... Novi sam u ovome, neznam ovo sto sam napisao da li ima bas smisla ali želim da to nekako sam uradim ako se ikako moze..Zahavljujem unaprijed! |
Sinko, mislim da si zagrizao preveliki zalogaj. Ako želiš pokriti veće područje signalom, treba ti dodatnih antena i uređaja, a to košta. Dodaj tome i svoj manjak iskustva po pitanju mreža i imaš idealnu kombinaciju za propast. Pohvalno je da imaš volje, ali ona nije dovoljna u tvom slučaju.
|
Hvala na nicemu...nije toliko veliko podrucije ali je dovoljno da jedan AP ne moze pokriti ..volio bih kada bi lijepo procitao post a ne pametovao ...ako itko zna kako to uradit neka napise ili posalje par linkova... hvala
|
Bolje ti je onda da kupiš neku jaku mnicu i spojiš na postojeći AP
|
WDS u praksi ne radi baš najbolje, pogotovo kada se routeri zaguše prometom.
Preporučio bih ti da uzmeš bolje routere koji imaju dva radija. Radio A konfiguriraš za međusobnu interkonekciju, a radio B na svakome za hotspot. To je dosta skuplja varijanta, ali to će raditi. |
Ja doma imam WDS i radi skroz OK za moje potrebe ali da ga je jednostavno podesiti, pa baš i nije.
Nisi napisao koji točno model WRT54 AP-a imaš ali valjalo bi provjeriti dali podržava DD-WRT. S obzirom da možeš jeftino nabaviti te AP-ove, vjerujem da te neće puno koštati isprobati podesiti WDS. Ovdje su ti upute. Postoje i drugi firmwareovi za ove AP-ove (Tomato i sl.) ali s njima nemam iskustva pa te neću ni navoditi. Možda možeš sam istražiti. Ova dva linka koja sam ti dao bi ti trebala biti dobar početak. Sretno! |
WRT54GS mislim da podrzava...Pokusat cu ovo podesit preko WDS-a, a ako mi ne uspije nabavit cu omnicu jednu, nema mi druge.... Hvala na odgovorima.. Javim jel mi uspijelo
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:24. |