|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
(riješeno) Gigabyte EP43-DS3 ne boota iz prve
Pozdrav, imam sljedeci problem, naime, kad palim komp (stisnem power gumb :P ) komp se upali, znaci zavrte se ventovi svi, itd, ali se ne prikazuje slika na ekranu, onda cekam par sek. i kad se cuje neki zvuk, stisnem restart gumb i onda se komp normalno upali, dodje slika i bootaju se windowsi i tako mogu raditi na kompu X dana bez da ga gasim. Radi se o sljedecoj konfiguraciji: Intel Q8200 (yorkfield m1) Gigabyte EP43-DS3 2gb OCZ XTC ddr800 ATi hd4850 512mb Napajanje je 500W OCZ. Probao sam i updateati BIOS na noviji (stavio sam F9 koji je trenutno najnoviji a da nije beta, postoji jos samo F10b koji je beta, pa se nisam htio s njim igrati). Sta sam sve radio : probao dizati voltazu procesora (defoltna je 1.235V, ja sam je dizao do 1.25V) - nije upalilo diza voltazu na memoriji - do 2.0v sam isao, ni to nije upalilo. resetira bios na fail-safe i optimised values 10 puta - ni to nije upalilo, znaci ni na default postavkama komp jednostavno iz prve nece bootati. Sta bi moga biti problem?
Bila je toliko lijepa da sam poželio da nikad ne otvori usta. A onda mi je nekako objasnila da je nijema. Oženio sam ju Las Vegasu, tjedan dana kasnije. I sad napokon živim sa ženom koju razumijem. Moj PC - https://www.twitch.tv/flegmoar |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Moguce coldbug na odredenom fsb-u i djeliteljima memorije, postavke memorije, napon mch-a? Koliki je naponom mch-a, te postavke memorije? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Isto se i meni događa s konfom pod 'moj komp'. Dugo vremena je komp bio u kutiji i samo se selio pa mislim da negdjegubi kontakt/ploča dodiruje stranicu. Mislim da će se riješiti problem ako raskopam i ponovno sastavim sve (ali sam lijen). Monitor se digne iz stand-byja, ali samo da ispiše da ne prima signal. Čini mi se da je pri paljenju onaj beep malo duži od uobičajenog. Je li kod tebe normalni (kratki) beep? edit: Sad sam pažljivije poslušao beepove i kod mene je jedan duži i dva ili tri kratka, tj. vjerojatno mi grafička ne leži dobro u slotu. Zadnje izmijenjeno od: generic. 21.08.2010. u 20:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Njavjerojatnije ti ploca crkava. Imao sam 2 asus ploce sa istim problemom, nakon nekog vremena nisu se htjele upaliti nakon reseta nego samo poslije ccmos-a, poslije nekoliko mjeseci se uopce nisu htjele upaliti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Pogledaj dali ti je konektor od napajanja za graficku (onaj 6pinski) oksidirao il slicno. Ja sam uspio rijesiti problem tako sto vise ne koristim onaj 6pinski iz napajanja vec sam sa onim adapterom sta 4pinski molex za hdd prebaci u 6pinski za graficku. Vjerojatno znas o cemu se radi ali evo i slika - ![]() Sad bi normalno boota sve, proc se moze OCat normalno kao i prije.
Bila je toliko lijepa da sam poželio da nikad ne otvori usta. A onda mi je nekako objasnila da je nijema. Oženio sam ju Las Vegasu, tjedan dana kasnije. I sad napokon živim sa ženom koju razumijem. Moj PC - https://www.twitch.tv/flegmoar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |