|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Laptop se nikako ne može spojiti na DSL router
Ovako.. Jucer mi se laptop iznenada poceo blesirat i nikako se ne zeli spojit na net preko siemensa se555.. Probao sam kablom, wireless i nista... Net radi, komp koji je spojen kablom moze online, iphone moze online preko wirelessa.. Probao sam pingat s laptopa 192.168.1.1 i ne moze ostvarit konekciju.. Kada pokrenem ipconfig/all javlja mi za mrezne kartice( imam belkin wireless karticu) i wireless karticu od lapa "Media disconnected".. Radio sam dosta toga s neta i nista ne radi.. Pomagajte! eh da.. XP je na lapu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A da prvo probaš lap spojit preko žice (Lan) ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Lan kartica na enable ? Pregledao lap kontra virusa, crviju i ostalog smeća sa x programa ? Pregledao šta sve (programi i procesi) radi u pozadini i pobio nepotrebno ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
kernel panic
Datum registracije: Jun 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Imas ti kakav dodatni firewall instaliran ili sto? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Da li Ti pokazuje prozor sa opcijom View Available Wireless Networks, kada kliknes desnim klikom na ikonicu konekcije? Trebalo bi da se pojavi spisak konekcija, ako ih ima, a pogotovo Tvoja Wireless konekcija. P |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Zašto odmah svi pretpostavljaju da im je gateway 192.168.1.1? Na kompu koji može na net: Start ->RUN -> upiši "cmd" -> enter -> upiši "ipconfig" -> enter. Pročitaj šta piše pod "default gateway". Drugo, jesi probao s kakvim drugim laptopom? Možda ti je uključen MAC Filter, ili nešto drugo..?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|