![]() |
Laptop se nikako ne može spojiti na DSL router
Ovako.. Jucer mi se laptop iznenada poceo blesirat i nikako se ne zeli spojit na net preko siemensa se555.. Probao sam kablom, wireless i nista... Net radi, komp koji je spojen kablom moze online, iphone moze online preko wirelessa..
Probao sam pingat s laptopa 192.168.1.1 i ne moze ostvarit konekciju.. Kada pokrenem ipconfig/all javlja mi za mrezne kartice( imam belkin wireless karticu) i wireless karticu od lapa "Media disconnected".. Radio sam dosta toga s neta i nista ne radi.. Pomagajte! eh da.. XP je na lapu! |
A da prvo probaš lap spojit preko žice (Lan) ?
|
Citiraj:
znaci i preko zice ne zeli.. u ipconfigu pise da su svi mediji disconectani.. (lan kartica, wireless...) |
Lan kartica na enable ?
Pregledao lap kontra virusa, crviju i ostalog smeća sa x programa ? Pregledao šta sve (programi i procesi) radi u pozadini i pobio nepotrebno ? |
napravi uninstall lan i wlan kartice na lapu pa ponovo instaliraj
|
Citiraj:
budem probao s reinstallom pa javim! |
provjeri firewall na laptopu!
|
|
napravio reinstall drivera, probao winsock fix
nista.. ne zeli pingat router, u cmd u javlja media disconnected.. poludit cu |
Imas ti kakav dodatni firewall instaliran ili sto?
|
Da li Ti pokazuje prozor sa opcijom View Available Wireless Networks, kada kliknes desnim klikom na ikonicu konekcije? Trebalo bi da se pojavi spisak konekcija, ako ih ima, a pogotovo Tvoja Wireless konekcija.
P |
Zašto odmah svi pretpostavljaju da im je gateway 192.168.1.1?
Na kompu koji može na net: Start ->RUN -> upiši "cmd" -> enter -> upiši "ipconfig" -> enter. Pročitaj šta piše pod "default gateway". Drugo, jesi probao s kakvim drugim laptopom? Možda ti je uključen MAC Filter, ili nešto drugo..? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:57. |