|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Windows 7 was unable to start... system repair
Donedavno mi se znalo dogoditi (recimo čak 3x mjesečno i češće) da Vista ne želi bootati i da ide beskonačni system repair... Koji prekinem nakon 2 sata... Od kad sam stavio Win 7 64bit prije tjedan dana (od kad mi printer HP Laserjet 1018 normalno radi, a Vista nije htjela prepoznati???, a da bude čudnije ni Ubuntu???), nisam imao takvih problema do danas. Nakon što sam ugasio računalo i izvukao iz struje, pričekao 2 min, normalno se dižu win i sve radi odlično. Ne znam zbog čega se to događa. Tune up check disk nije našao problema (preko 2h check disk) HDD ima 2 particije. C: 64GB (slobodno preko pola) na kojoj su Win i D: od 500GB koja je puna (ima 2 GB slobodno) defragmentiarano je normalno... Kak da provjerim što bi mogao biti problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Sto kaze event viewer -> system? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Event Viewer Pod error sam našao ovo "ULCDRHlp.sys has been blocked from loading due to incompatibility with this system. Please contact your software vendor for a compatible version of the driver." I ovo "The driver \Driver\ULCDRHlp failed to load for the device IDE\CdRomPIONEER_DVD-RW__DVR-216D________________1.09____\4&5ecf4f&0&0.1.0." |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
|
Jesi probao prebacit na neki drugi sata konektor cd-rom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Kod Windows 7 na mom stolnom kompu se jako često znalo dešavati unable to start i sl. sheme. Koliko sam ja skužio kod mene je to možda zbog TV kartice no nisam još isprobao testirati dok na prijenosnom računalu taj isti Windows radi bez ikakvih greškica i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Meni se isto desilo kad sam slao sliku preko HDMI, pa su mi se driveri očito zblesali, a u isto vrijeme sam ugradio još 2 gb rama, pa nisam bio siguran. Uglavnom, nakon što sam probao sve i svašta i stalno me vraćalo na repair, "use last good known configuration" mi je riješilo problem. To mi je zadnje palo na pamet ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Da nije možda kakav banalizam u pitanju? Nedavno je frend imao silnih problema s dizanjem Windowsa, sirotinja raskopala cijeli komp, čačkao cijeli dan - a na kraju ispalo da sata kabel klimata na jacku na matičnoj. Valjda je kako se prenosi vibracija od hard-a i ventova po kućištu to treslo kabel pa je gubio kontakt. Malo ga je pričvrstio vezicom i sve šljaka. Blažena P-Ata... Morao si maltene nogom uprt u drive da ga otpojiš, ali nije bilo cimanja. Probaj vidit, ništa te ne košta.
![]() |
#9 |
N00B
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Imam tu Tv karticu... ko zna. Iako nijednom se još to nije dogodilo od kad sam spomenuo (da kucnem od drvo)... Tako da ne znam. Možda je ono prečesto bilo zbog Viste koju preko pola godine nisam reinstalirao (a bome sam natrpao igara preko 20). Od kad sam počistio particiju i stavio Win 7 čini mi se sve bolje... Bumo vidli! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|