|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
ubunt i hp nx6125
Skinuo sam najnoviji ubunt i sa dvda sam htio bootat međutim neda mi da udjem u sustav, kao trazi nekakvu lozinku, a na desktop kompu bez problema ulazi, pa me zanima da li lap ima neku zastitu da ne koristi drugi OS ili sto? kako to rijesit ako moze pomoc, hvala
Podaci na Internetu zauzimaju 487 milijardi gigabajta Ako bi se to pretvorilo u knjige - bio bi to niz knjiga koji bi se protezao od Zemlje do Plutona i to 10 puta (a to je udaljenost od 2562 svjetlosne minute) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisi naj jasnije naveo šta si i kako radio. Jesi uspio boot - at sa tog DVD - a ? Preko boot menu (ako se ne varam F12) odabrao optiku ? Odakle si dl. ubuntu dvd, službeni mirror ili neki livi ? Po bootu bi trebao dobit Sliku1 sa ovog linka. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
pise automatic login i other, kliknem na automatic i nista se ne desi, kliknem na other i onda me trazi user i pass... kao da lap ima neku zastitu, jer live cd ubunt normalno ulazi i radi na stolnom pc-u.
Podaci na Internetu zauzimaju 487 milijardi gigabajta Ako bi se to pretvorilo u knjige - bio bi to niz knjiga koji bi se protezao od Zemlje do Plutona i to 10 puta (a to je udaljenost od 2562 svjetlosne minute) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Gramatika 1, sjedni. Probaj polako ispočetka jer te ovako nitko ne kuži. - Da li je to isti live cd koji radi i na tom drugom računalu? - Da li tvoj lap ima zadnju verziju bios-a? - O kojoj se verziji Ubuntua radi i odakle si ju skinuo? - Da li ti je aktivirana ikakva blokada OS/2 u biosu? - Da li ti je aktivan ikakav boot password?
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
- je isti je live cd - e nemam zadnju verziju biosa, mozda je u tome problem - skinuo sam zadnju verziju 10.04 sa stranice ubunt.com - koliko sam vidio nije aktvivirana nikakva blokada, ali budem jos provjerio - za to nisam isto siguran, moram vidit
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|