![]() |
ubunt i hp nx6125
Skinuo sam najnoviji ubunt i sa dvda sam htio bootat međutim neda mi da udjem u sustav, kao trazi nekakvu lozinku, a na desktop kompu bez problema ulazi, pa me zanima da li lap ima neku zastitu da ne koristi drugi OS ili sto? kako to rijesit ako moze pomoc, hvala
|
Nisi naj jasnije naveo šta si i kako radio.
Jesi uspio boot - at sa tog DVD - a ? Preko boot menu (ako se ne varam F12) odabrao optiku ? Odakle si dl. ubuntu dvd, službeni mirror ili neki livi ? Po bootu bi trebao dobit Sliku1 sa ovog linka. |
Citiraj:
pise automatic login i other, kliknem na automatic i nista se ne desi, kliknem na other i onda me trazi user i pass... kao da lap ima neku zastitu, jer live cd ubunt normalno ulazi i radi na stolnom pc-u. |
Gramatika 1, sjedni.
Probaj polako ispočetka jer te ovako nitko ne kuži. - Da li je to isti live cd koji radi i na tom drugom računalu? - Da li tvoj lap ima zadnju verziju bios-a? - O kojoj se verziji Ubuntua radi i odakle si ju skinuo? - Da li ti je aktivirana ikakva blokada OS/2 u biosu? - Da li ti je aktivan ikakav boot password? |
Citiraj:
- je isti je live cd - e nemam zadnju verziju biosa, mozda je u tome problem - skinuo sam zadnju verziju 10.04 sa stranice ubunt.com - koliko sam vidio nije aktvivirana nikakva blokada, ali budem jos provjerio - za to nisam isto siguran, moram vidit |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:07. |