Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.05.2010., 21:51   #1
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Kupnja moba u USA

pošto mi tulkavci s caffe mobila neznaju odgovorit ni na jedno moje postalvjeno pitanbje,obracam se ovdje

Ide frend za USA next week,moj Touch Dual lagano ispušta dušu i ne liči mi na dobro,a neki smartphone s FTP aplikacijom mi je neophodan za posao mislio sam ubost nekaj s newegga(bi ja Phenom al fakin biostar... ) iliti neš skupo(a opet duplo jeftinije neg kodnas).

MIlestone(Drosid) HTC il Nokia 900...odlucicemo kasnije samo me zanima,jel osim punjača ima JOŠ KAKVIH razlika koje bi me sprijecavale da koristim taj fon u HR? (nes su za MIlestone pricali da nemre tu jer pitaj boga kaj....)

Da nebi bila spuštalica iz početne euforije
trouble je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2010., 22:35   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Osim spomenutog punjača i njegovog ac priključka (ovo više nije blem od kad rade po switching principu),
trebaš uzest Tri band model (EU GSM 900/1.800 Mhz, USA GSM 1.900 Mhz).
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.05.2010., 12:46   #3
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Zahvaljujem,a sad preporuke,sveo sam izbor na 3 modela zasad:

WM model

Linux model

Symbian model

Milestone zasad izgleda nema još u slobodnoj prodaji

Kaj mislite?
Staro 09.05.2010., 12:56   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Sva 3 su stari modeli, a ne vidim nigdje modela sa Android OS (ovo je jedan od najboljih modela trenutno - SE Xperia X10). Za WM je HTC HD2 debelo bolji od navedene Omnie.
http://www.gsmarena.com/htc_hd2-2957.php
http://www.newegg.com/Product/Produc...&Tpk=htc%20hd2

Osim navedenih, pojavio se opasan izazivač sa vlastitim OS - Bada OS.
Staro 09.05.2010., 13:13   #5
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
SE Xperia X10 trenutno radi na (pra)starom android 1.6. Najbolji Android trenutno je HTC Desire..
rak21 je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2010., 13:18   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Na jesen X10 dobiva update na Android 2.1. Naravno da je i Desire dobar Android mob.
Zaboravio sam navesti i ajfon koji je preko jeftiniji nego ovdje koji također dobiva ubrzo update za svoj OS na verziju 4.0, ali mislim da će time biti 'zahvaćene' samo 3GS verzije.
Staro 09.05.2010., 13:56   #7
SrKi
Premium
Moj komp

SrKi's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
mobiteli u americi nisu nista jeftiniji nego kod nas preko oglasnika/njuskala, tako da ne vidim isplativost te kupovine.
SrKi je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2010., 14:00   #8
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Neda mi se počinjavat kaznena djela ukoliko me zbog garancija zahebe,a previše mojih "specijalaca" se opeklo preko tih ogalsnika(a bogami i ja jednom,istina bog davno,na kvazi pismenoj garanciji s žigom)). Mobitele i automobile ISKLJUČIVO kupujem u kešu i u dućanu/zastupništvu,nikakvi oglsnici,njuškala,povećala i sl. Uostalom,N900 -> oglasnik: 3800 USA,manje od 2500,teorija ti ne dihta

Od Androida jedino dolazi u obzir Motorila Milestone a za nju moram pričekat da je debrandiraju. Ima na e-bayu za 500usd unlocked al josh bum se strpil malo.

Citiraj:
Autor rak21 Pregled postova
SE Xperia X10 trenutno radi na (pra)starom android 1.6. Najbolji Android trenutno je HTC Desire..
SE nije popularan u USA kolko mogu vidjet

Problem je što se ja držim konja koji pobjeđuje WM sam ubio u dušu i znam mu svaku caku,Android mi je "svijet divljine" a i pratim raspravu u hamdijinom threadu di neki nisu bas odusevljeni sa tim,...

Zadnje izmijenjeno od: trouble. 09.05.2010. u 14:08.
Staro 09.05.2010., 14:08   #9
SrKi
Premium
Moj komp

SrKi's Avatar

Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Neda mi se počinjavat kaznena djela ukoliko me zbog garancija zahebe,a previše mojih "specijalaca" se opeklo preko tih ogalsnika(a bogami i ja jednom,istina bog davno,na kvazi pismenoj garanciji s žigom)). Mobitele i automobile ISKLJUČIVO kupujem u kešu i u dućanu/zastupništvu,nikakvi oglsnici,njuškala,povećala i sl. Uostalom,N900 -> oglasnik: 3800 USA,manje od 2500,teorija ti ne dihta

Od Androida jedino dolazi u obzir Motorila Milestone a za nju moram pričekat da je debrandiraju. Ima na e-bayu za 500usd unlocked al josh bum se strpil malo.

SE nije popularan u USA kolko mogu vidjet
govorim o novim zapakiranim mobitelima koji su kupljeni u ducanu (vecinom ih prodaju ljudi kad uzimaju pretplatu pa ih dobiju jeftino).
recimo, HTC Desire se masovno prodavao za 2800-3000kn, garancija od ducana, radi na sve mreze, sad kad ga je ekipa dobila besplatno od Vipa i ovi sto su uzimali nove tarife.
sumnjam da je u americi ista jeftiniji + nemas garanciju.

EDIT: razlika je izmedu Milestone i Droid, tako da pazi sto radis.

EDIT#2: http://www.njuskalo.hr/motorola-mobi...-oglas-1190150

sad se zapitaj da li ti se da zajebavati radi 200kn.
Staro 09.05.2010., 14:11   #10
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Pobogu,kako garanciju nemam? Na svako sranje koje sam uzeo u USA sam dobio garanciju,DOVRAGA,dobio sam garanciju čak i na kolekciju polo Lacoste majci,di nes na tehniku

Hvala na savjetu za Motorolu,brijo sam da je to isti mob samo razlicitih naziva(USA/EU)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.05.2010., 14:30   #11
Rebbit
Premium
Moj komp

Citiraj:
Pobogu,kako garanciju nemam? Na svako sranje koje sam uzeo u USA sam dobio garanciju,DOVRAGA,dobio sam garanciju čak i na kolekciju polo Lacoste majci,di nes na tehniku

Hvala na savjetu za Motorolu,brijo sam da je to isti mob samo razlicitih naziva(USA/EU)
dobio si garanciju... ali jedno pitanje... kad ti se to nesto pokidalo, gdje si isao reklamirati ???
na avion, preko oblacica vulkanske prasine do velike jabuke pa nek mi poprave il si davao 200-300 i vise mozda za postarinu tamo i nazad...

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2010., 14:35   #12
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Joj gle.....da nemam nekog ko na tjednoj il mjesecnoj bazi ide u Miami/NY/Chicago,da nemam rođake u Minneapolisu di sam možda ono i živio jedno kratko i ratno vrijeme....možda onda nebi ni uzimao mob/komponente u USA. Stoga,molim tebe i ostale,ne preispitujte moju mogućnost reklamiranja preko bare.

Evo ti primjer,frendu crko proc sa newegga,dobio je novi u roku 15 dana.
Staro 09.05.2010., 14:56   #13
Rebbit
Premium
Moj komp

Citiraj:
Joj gle.....da nemam nekog ko na tjednoj il mjesecnoj bazi ide u Miami/NY/Chicago,da nemam rođake u Minneapolisu di sam možda ono i živio jedno kratko i ratno vrijeme....možda onda nebi ni uzimao mob/komponente u USA. Stoga,molim tebe i ostale,ne preispitujte moju mogućnost reklamiranja preko bare.

onda ok ako je tako, tj. super zbog tebe, da sam na tvom mjestu i ja bih tako.
to sam spomenio zbog toga jer 99% forumasa ovdje nema takvih prilika, pa smo mi naucili na ovu nasu normalu i nama je to normalnio, a tebi je to extra (kupnja po oglasnicima ovdje)

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2010., 15:14   #14
SrKi
Premium
Moj komp

SrKi's Avatar

Citiraj:

i svejedno imas 10x vise zajebancije oko reklamacije nego da to napravis u hrv.

ne bitno skroz, radi kako ti mislis da je pametnije. po meni to nema smisla, cijene u iste ili vise u USA sto se tice top modela, problemi sa reklamacijom, furati uz sebe i adapter uz punjac kad nekud idem.

sretno s kupovinom.
Staro 09.05.2010., 16:36   #15
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Kako su pobogu više upravo sam ti dao za Nokiu(i to iz oglasnika lol,u ducanu DUPLO) primjer,probaj Milestone nac po 2500kn u HR. Nemoj mi bogati pricat o oglasnicima i neznam kome,gledaj cijene u dućanu. Ne zanima me oglasnik,njuškalo,povećalo,tražilice,google oglasi nit išta. Ja sam mislio da smo to riješili al očigledno nismo

Molim ljude da se vrate na temu i raspravu o smartphonesima,nemojte gledat mene,moje probleme s garanciijom,cijene u USD i ostale stvari za koje VI mislite da su meni bitne kad nisu. Hvala
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno