![]() |
Kupnja moba u USA
pošto mi tulkavci s caffe mobila neznaju odgovorit ni na jedno moje postalvjeno pitanbje,obracam se ovdje :)
Ide frend za USA next week,moj Touch Dual lagano ispušta dušu i ne liči mi na dobro,a neki smartphone s FTP aplikacijom mi je neophodan za posao mislio sam ubost nekaj s newegga(bi ja Phenom al fakin biostar... :D) iliti neš skupo(a opet duplo jeftinije neg kodnas). MIlestone(Drosid) HTC il Nokia 900...odlucicemo kasnije samo me zanima,jel osim punjača ima JOŠ KAKVIH razlika koje bi me sprijecavale da koristim taj fon u HR? (nes su za MIlestone pricali da nemre tu jer pitaj boga kaj....) Da nebi bila spuštalica iz početne euforije :no2drug: |
Osim spomenutog punjača i njegovog ac priključka (ovo više nije blem od kad rade po switching principu),
trebaš uzest Tri band model (EU GSM 900/1.800 Mhz, USA GSM 1.900 Mhz). |
Zahvaljujem,a sad preporuke,sveo sam izbor na 3 modela zasad:
WM model Linux model Symbian model Milestone zasad izgleda nema još u slobodnoj prodaji :( Kaj mislite? |
Sva 3 su stari modeli, a ne vidim nigdje modela sa Android OS (ovo je jedan od najboljih modela trenutno - SE Xperia X10). Za WM je HTC HD2 debelo bolji od navedene Omnie.
http://www.gsmarena.com/htc_hd2-2957.php http://www.newegg.com/Product/Produc...&Tpk=htc%20hd2 Osim navedenih, pojavio se opasan izazivač sa vlastitim OS - Bada OS. |
SE Xperia X10 trenutno radi na (pra)starom android 1.6. Najbolji Android trenutno je HTC Desire..
|
Na jesen X10 dobiva update na Android 2.1. Naravno da je i Desire dobar Android mob.
Zaboravio sam navesti i ajfon koji je preko jeftiniji nego ovdje koji također dobiva ubrzo update za svoj OS na verziju 4.0, ali mislim da će time biti 'zahvaćene' samo 3GS verzije. |
mobiteli u americi nisu nista jeftiniji nego kod nas preko oglasnika/njuskala, tako da ne vidim isplativost te kupovine.
|
Neda mi se počinjavat kaznena djela ukoliko me zbog garancija zahebe,a previše mojih "specijalaca" se opeklo preko tih ogalsnika(a bogami i ja jednom,istina bog davno,na kvazi pismenoj garanciji s žigom)). Mobitele i automobile ISKLJUČIVO kupujem u kešu i u dućanu/zastupništvu,nikakvi oglsnici,njuškala,povećala i sl. Uostalom,N900 -> oglasnik: 3800 USA,manje od 2500,teorija ti ne dihta
Od Androida jedino dolazi u obzir Motorila Milestone a za nju moram pričekat da je debrandiraju. Ima na e-bayu za 500usd unlocked al josh bum se strpil malo. Citiraj:
Problem je što se ja držim konja koji pobjeđuje :) WM sam ubio u dušu i znam mu svaku caku,Android mi je "svijet divljine" a i pratim raspravu u hamdijinom threadu di neki nisu bas odusevljeni sa tim,... |
Citiraj:
recimo, HTC Desire se masovno prodavao za 2800-3000kn, garancija od ducana, radi na sve mreze, sad kad ga je ekipa dobila besplatno od Vipa i ovi sto su uzimali nove tarife. sumnjam da je u americi ista jeftiniji + nemas garanciju. EDIT: razlika je izmedu Milestone i Droid, tako da pazi sto radis. EDIT#2: http://www.njuskalo.hr/motorola-mobi...-oglas-1190150 sad se zapitaj da li ti se da zajebavati radi 200kn. |
Pobogu,kako garanciju nemam? :D Na svako sranje koje sam uzeo u USA sam dobio garanciju,DOVRAGA,dobio sam garanciju čak i na kolekciju polo Lacoste majci,di nes na tehniku :D
Hvala na savjetu za Motorolu,brijo sam da je to isti mob samo razlicitih naziva(USA/EU) |
Citiraj:
na avion, preko oblacica vulkanske prasine do velike jabuke pa nek mi poprave :) il si davao 200-300 i vise mozda za postarinu tamo i nazad... |
Joj gle.....da nemam nekog ko na tjednoj il mjesecnoj bazi ide u Miami/NY/Chicago,da nemam rođake u Minneapolisu di sam možda ono i živio jedno kratko i ratno vrijeme....možda onda nebi ni uzimao mob/komponente u USA. Stoga,molim tebe i ostale,ne preispitujte moju mogućnost reklamiranja preko bare.
Evo ti primjer,frendu crko proc sa newegga,dobio je novi u roku 15 dana. :) |
Citiraj:
to sam spomenio zbog toga jer 99% forumasa ovdje nema takvih prilika, pa smo mi naucili na ovu nasu normalu i nama je to normalnio, a tebi je to extra (kupnja po oglasnicima ovdje) :) |
Citiraj:
ne bitno skroz, radi kako ti mislis da je pametnije. po meni to nema smisla, cijene u iste ili vise u USA sto se tice top modela, problemi sa reklamacijom, furati uz sebe i adapter uz punjac kad nekud idem. sretno s kupovinom. |
Kako su pobogu više upravo sam ti dao za Nokiu(i to iz oglasnika lol,u ducanu DUPLO) primjer,probaj Milestone nac po 2500kn u HR. Nemoj mi bogati pricat o oglasnicima i neznam kome,gledaj cijene u dućanu. Ne zanima me oglasnik,njuškalo,povećalo,tražilice,google oglasi nit išta. Ja sam mislio da smo to riješili al očigledno nismo :)
Molim ljude da se vrate na temu i raspravu o smartphonesima,nemojte gledat mene,moje probleme s garanciijom,cijene u USD i ostale stvari za koje VI mislite da su meni bitne kad nisu. :) Hvala |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:58. |