|
![]() |
#1 |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
(riješeno) No audio devices
instalirao sam windowse XP(SP2) na novi laptop, Free Dos, skinuo drivere sa ibm-ove stranice,,,,,,sad mi se pojavljuje : OVO Sad,,,,,,,,dali nisam sve drivere skinuo,dali je prilikom instalacije XP-a došlo no nekog kiksa..... jer sistemski je zvuk ok,ali kad pokušam slušat nešto preko WMP-a kaže da fali audio device.!!!??????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Vjerojatno driveri. Ajd stavi screenshot od device managera. Ima li u njemu kakvih uskličnika?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
E pa to ti je to ! Ti other su nešto od zvuka što se nije kako spada instaliralo. 99% |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Kod mene na laptopu (HP, Realtek HD zvučni čip) mora se prvo instalirati taj MS UAA... (nisu mogli kraće ime smisliti!), pa tek onda za zvučnu (i modem) drivere. I još je 35MB teško (s HP-ove stranice), ali sam našao nešto puno manje, a isto radi (hint: kb888111xpsp2.exe), pa ako ti se ne skida probaj prvo s ovim.
![]() |
#10 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Od nonine sestre kunjado
|
Riješio sam , dečki hvala puno .Na kraju je bila takva glupost da mi je uopče bed to reči.......Sram me ,poslije bi me netko pljuvao po forumu,,.. No..problem je riješen, a ja sam nešto i naučio,,,.......THANKS |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Reci u čemu je bio problem, ne smije te nitko pljuvat... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Od nonine sestre kunjado
|
Skinuo sam drivere sa IBM-ove stranice na desktop , i dobim OVO Kad ga kliknem on se ne instalira nego samo premjesti u C:,,,j***ga nisam znao, . I tako ja pomislio da sam sve te shortcut-e "instalirao" , dok ih nisam prije sat vremena vidio u C: i odande instalirao. Domy,,da se nisi smijao -- obečao si.......... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Učimo dok smo živi. Kad pomislimo da više nemamo što naučiti... ne znam kako dalje ide. Nek je problem riješen. Ako te tko bude zafrkavao, Domy će mu opaliti infrekšn ![]() A ja ću poduplati ![]() ![]() šala mala
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nije mi uopće čudno da ti se to dogodilo jer je ista stvar bila i kod mene s instalacijom HP-a iz siga, ali sam ja u odnosu na tebe tijekom instalacije uočio da će nešto smjestit u root C particije pa odmah pogledao šta ima tamo i instalirao. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
crveni križ na zvučniku i piše no audio output device is instaled i tako po tjedan dana nema zvuka, onda se desi da jedan dan ima, pa opet nema.. zna li itko u čemu je stvar? gledao sam u dev.menageru uopće nemam nikakvih žutih upitnika, svaki dan deinstaliram, pa instaliram ovi realek i opet ništa, dođe mi da deinstaliram vistu |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
evo nakon dužeg vremena bez audia danas imam zvuk i sad sam pogledao u device menageru ispod modems - imam žuti uskličnik i piše sljedeće HDAUDIO Soft Data Fax Modem with Smartcp, a pod Sound,video and game controllers (napokon!) instaliran i radi Realtek High Definition Audio Je li to znači da bih treba zauvjek onesposobiti ovaj HDAUDIO Soft Data..pa ionako mi ne triba |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
N00B
|
Citiraj:
Inace prvo stavis sound driver, pa izad njega od modema. O kojoj se konfiguraciji radi, je li to laptop pod "Moj komp"? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Registered User
|
Citiraj:
Evo sa Driver Chekerom sam provjerio i on mi veli da imam samo dva outdated drivera i to: NVidia nForce Serial ATA controller i USB Mass Storage Device a imaju li oni kakve veze sa audio ne znam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
N00B
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Registered User
|
Citiraj:
Nego, naveo sam gore da kad nemam zvuka u d.manageru uopće nemam sound,video and games conrollers, ali sinoć sam na jednoj stranici naša kako da mi prikaže skrivene uređaje u d.manageru pa sad nemam zvuk(još uvjek) ali imam sound,video and game controllers u d.m. i šest stavki ispod tih controllers: Microsoft Kernel DRM Audio Descrambler, Microsoft Streaming....zadnji je Realtek High Definition Audio ali u properities piše sljedeće ''Currently, this hardware device is not connected to the computer. (Code 45)'' |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
N00B
|
Je li imas kakvih errora u event vieweru pod system? Start -> Run -> eventvwr.exe -> ok.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Registered User
|
Citiraj:
zadnji sat 6 zadnjih 24 sata 107 zadnjih 7 dana 617 ali ne znam koji od njih imaju veze sa audiom, ima ih i previše poput: AERTFilters- ACPI Kernel-WHEA cdrom... MsiInstaler... i tako slični btw. ni dvd drive mi ne očitava dvd-e |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
N00B
|
Citiraj:
Jer koliko vidim naveo si i jedan od errora iz event viewera je cdrom.. Ja bi na tvom mjestu zgazio sadasnju instalaciju (odnosno dignuo sve nanovo) -> citaj formatirao, i sve drajvere instalirao rucno jedan po jedan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
N00B
|
|
![]() |
![]() |
|