PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) No audio devices (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=60646)

greenfly 16.02.2007. 09:50

(riješeno) No audio devices

instalirao sam windowse XP(SP2) na novi laptop, Free Dos, skinuo drivere sa ibm-ove stranice,,,,,,sad mi se pojavljuje : OVO

Sad,,,,,,,,dali nisam sve drivere skinuo,dali je prilikom instalacije XP-a došlo no nekog kiksa..... jer sistemski je zvuk ok,ali kad pokušam slušat nešto preko WMP-a kaže da fali audio device.!!!???????

igorba 16.02.2007. 15:24

Vjerojatno driveri. Ajd stavi screenshot od device managera. Ima li u njemu kakvih uskličnika?

coconut 16.02.2007. 15:31

I reci o kojem je lapu riječ.

greenfly 16.02.2007. 15:37

IBM R60e (think pad) 0657Y11

intel core duo T5500 1,6GH

2x512 RAM

Zvucna kartica Intel 82801GBM ICH7-M - High Definition Audio Controller

stuc 16.02.2007. 15:47

http://www.imagesforme.com/thumbs/1631gdfshgdfshgdh.JPG
A kakva je situacija u ovom tabu ?

igorba 16.02.2007. 15:55

Možda je čak stvar u ovome - moraš prvo instalirati Microsoft UAA Bus Driver for HD Audio (ili tako nešto slično), a zatim driver za zvučnu.

greenfly 16.02.2007. 15:58

Sad sam na poslu , pa ne mogu vidjeti, ali u device menageru pod Other devices ima oko četiri - pet žutih upitnika.
Što se tiče sound-a u menageru nema "žutih"

stuc 16.02.2007. 16:01

E pa to ti je to ! Ti other su nešto od zvuka što se nije kako spada instaliralo. 99%

igorba 16.02.2007. 16:04

Kod mene na laptopu (HP, Realtek HD zvučni čip) mora se prvo instalirati taj MS UAA... (nisu mogli kraće ime smisliti!), pa tek onda za zvučnu (i modem) drivere. I još je 35MB teško (s HP-ove stranice), ali sam našao nešto puno manje, a isto radi (hint: kb888111xpsp2.exe), pa ako ti se ne skida probaj prvo s ovim.

technix 16.02.2007. 16:30

Citiraj:

Autor greenfly (Post 647427)
instalirao sam windowse XP(SP2) na novi laptop, Free Dos, skinuo drivere sa ibm-ove stranice,,,,,,sad mi se pojavljuje : OVO
???

meni se ista stvar događa, ali ne prilikom instalacije nego mi se driveri za zvuk deinstaliraju sami od sebe random, po cca 2 puta dnevo - što je postalo prilično iritantno. ??? pokušao sam s asio driverima, instalirao friške windoze, apdejto realtekove drivere.. ništa ne pomaže.

greenfly 17.02.2007. 00:34

Riješio sam , dečki hvala puno .Na kraju je bila takva glupost da mi je uopče bed to reči.......Sram me ,poslije bi me netko pljuvao po forumu,,..
No..problem je riješen, a ja sam nešto i naučio,,,.......THANKS

domy_os 17.02.2007. 00:35

Reci u čemu je bio problem, ne smije te nitko pljuvat... :D

greenfly 17.02.2007. 00:54

Skinuo sam drivere sa IBM-ove stranice na desktop , i dobim OVO
Kad ga kliknem on se ne instalira nego samo premjesti u C:,,,j***ga nisam znao, . I tako ja pomislio da sam sve te shortcut-e "instalirao" , dok ih nisam prije sat vremena vidio u C: i odande instalirao. Domy,,da se nisi smijao --
obečao si..........

igorba 17.02.2007. 00:57

Učimo dok smo živi. Kad pomislimo da više nemamo što naučiti... ne znam kako dalje ide. Nek je problem riješen. Ako te tko bude zafrkavao, Domy će mu opaliti infrekšn :D
A ja ću poduplati :D :D
šala mala

domy_os 17.02.2007. 01:03

Nije mi uopće čudno da ti se to dogodilo jer je ista stvar bila i kod mene s instalacijom HP-a iz siga, ali sam ja u odnosu na tebe tijekom instalacije uočio da će nešto smjestit u root C particije pa odmah pogledao šta ima tamo i instalirao. :)

dr.hook 06.04.2010. 00:22

crveni križ na zvučniku i piše
no audio output device is instaled
i tako po tjedan dana nema zvuka, onda se desi da jedan dan ima, pa opet nema..
zna li itko u čemu je stvar?
gledao sam u dev.menageru uopće nemam nikakvih žutih upitnika, svaki dan deinstaliram, pa instaliram ovi realek i opet ništa, dođe mi da deinstaliram vistu

Joke 06.04.2010. 12:35

Citiraj:

Autor dr.hook (Post 1613573)
gledao sam u dev.menageru uopće nemam nikakvih žutih upitnika, svaki dan deinstaliram, pa instaliram ovi realek i opet ništa, dođe mi da deinstaliram vistu

Unistall taj drajver, pocisti u safe mode sve driver cleanerom i onda instaliraj zadnji sa realtek sajta.

dr.hook 18.04.2010. 15:50

evo nakon dužeg vremena bez audia danas imam zvuk i sad sam pogledao u device menageru
ispod modems - imam žuti uskličnik i piše sljedeće
HDAUDIO Soft Data Fax Modem with Smartcp,
a pod Sound,video and game controllers (napokon!) instaliran i radi
Realtek High Definition Audio
Je li to znači da bih treba zauvjek onesposobiti ovaj HDAUDIO Soft Data..pa ionako mi ne triba

dr.hook 20.04.2010. 13:37

Citiraj:

Autor dr.hook (Post 1624045)
evo nakon dužeg vremena bez audia danas imam zvuk i sad sam pogledao u device menageru
ispod modems - imam žuti uskličnik i piše sljedeće
HDAUDIO Soft Data Fax Modem with Smartcp,
a pod Sound,video and game controllers (napokon!) instaliran i radi
Realtek High Definition Audio
Je li to znači da bih treba zauvjek onesposobiti ovaj HDAUDIO Soft Data..pa ionako mi ne triba

evo sad opet nemam zvuka, ali u dev.menag. nemam sound, video.. niti modems, zna li tko kako to otvoriti i postaviti u slučaju kao što mi je gore pokazivalo

Joke 20.04.2010. 15:27

Citiraj:

Autor dr.hook (Post 1625611)
evo sad opet nemam zvuka, ali u dev.menag. nemam sound, video.. niti modems, zna li tko kako to otvoriti i postaviti u slučaju kao što mi je gore pokazivalo

Ocito ti nesto ne valja sa drajverima?
Inace prvo stavis sound driver, pa izad njega od modema.
O kojoj se konfiguraciji radi, je li to laptop pod "Moj komp"?

dr.hook 20.04.2010. 23:28

Citiraj:

Autor Joke (Post 1625708)
Ocito ti nesto ne valja sa drajverima?
Inace prvo stavis sound driver, pa izad njega od modema.
O kojoj se konfiguraciji radi, je li to laptop pod "Moj komp"?

jeste to je pod moj komp Fu-Siemens, i znam da je nekakav problem sa driverima ali koji ne znam.
Evo sa Driver Chekerom sam provjerio i on mi veli da imam samo dva outdated drivera i to:
NVidia nForce Serial ATA controller i
USB Mass Storage Device
a imaju li oni kakve veze sa audio ne znam

Joke 21.04.2010. 00:52

Zayebi taj driver cheker, napravi unistall sound drivera pocisti sve driver cleanerom ili ga (revom unistallaj) i instaliraj zadnji drajver sa sajta.
Jesi sve drajvere do sad manualno instalirao, ili si "povlacio" preko tih driver chekera i slicnih?

dr.hook 21.04.2010. 08:18

Citiraj:

Autor Joke (Post 1626077)
Zayebi taj driver cheker, napravi unistall sound drivera pocisti sve driver cleanerom ili ga (revom unistallaj) i instaliraj zadnji drajver sa sajta.
Jesi sve drajvere do sad manualno instalirao, ili si "povlacio" preko tih driver chekera i slicnih?

dosad sam ručno instalira, pa pošto nisam dobija zvuk proba sam sa raznim programima za drivere a zadnje sam proba sa driver checom.
Nego, naveo sam gore da kad nemam zvuka u d.manageru uopće nemam sound,video and games conrollers, ali sinoć sam na jednoj stranici naša kako da mi prikaže skrivene uređaje u d.manageru pa sad nemam zvuk(još uvjek) ali imam sound,video and game controllers u d.m. i šest stavki ispod tih controllers:
Microsoft Kernel DRM Audio Descrambler, Microsoft Streaming....zadnji je Realtek High Definition Audio ali u properities piše sljedeće
''Currently, this hardware device is not connected to the computer. (Code 45)''

Joke 21.04.2010. 13:44

Je li imas kakvih errora u event vieweru pod system?
Start -> Run -> eventvwr.exe -> ok..

dr.hook 21.04.2010. 16:15

Citiraj:

Autor Joke (Post 1626400)
Je li imas kakvih errora u event vieweru pod system?
Start -> Run -> eventvwr.exe -> ok..

imam i previše
zadnji sat 6
zadnjih 24 sata 107
zadnjih 7 dana 617
ali ne znam koji od njih imaju veze sa audiom, ima ih i previše poput:

AERTFilters-
ACPI
Kernel-WHEA
cdrom...
MsiInstaler...
i tako slični
btw. ni dvd drive mi ne očitava dvd-e

Joke 21.04.2010. 21:17

Citiraj:

Autor dr.hook (Post 1626548)
imam i previše
zadnji sat 6
zadnjih 24 sata 107
zadnjih 7 dana 617
ali ne znam koji od njih imaju veze sa audiom, ima ih i previše poput:

AERTFilters-
ACPI
Kernel-WHEA
cdrom...
MsiInstaler...
i tako slični
btw. ni dvd drive mi ne očitava dvd-e

Imas ti malo vise problema osim toga sa zvukom, kazes i da DVD drive ne cita DVD medije ili opcenito medije?
Jer koliko vidim naveo si i jedan od errora iz event viewera je cdrom..
Ja bi na tvom mjestu zgazio sadasnju instalaciju (odnosno dignuo sve nanovo) -> citaj formatirao, i sve drajvere instalirao rucno jedan po jedan.

1.Chipset
2.Grafika
3.Audio
4.Modem
5.LAN
6.WLAN
7.Bluetooth
8.Touchpad
9.Card reader
10.Camera
11.Launch manager

dr.hook 21.04.2010. 22:22

Kako da dignem nanovo windowse kad mi ne čita ni jedan dvd,cd..

Joke 22.04.2010. 00:46

Citiraj:

Autor dr.hook (Post 1626815)
Kako da dignem nanovo windowse kad mi ne čita ni jedan dvd,cd..

Preko USB sticka?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:27.