|
![]() |
#1 |
Župnik
Datum registracije: Jan 2007
|
Xbox360...Red screen of death?
Imam pitanje za vlasnike doticne konzole,prvenstveno arcade modela. Namjeravam si uzet doticnu konzolu i neki wide monitor,al problem je sto citam da te konzole malo malo pa riknu i to je cest slucaj na Xenon i Falcon konzolama,mene muci to sto u hr jos nema najnovije verzije Jasper,i neznam kaj da radim,dal da cekam da to dodje il da kupujem Falcona. Ajde vi koji imate xbox javi te se i pogotovo ako ima onih kojima je riknuo...... inace Red ring of death za one koji neznaju kao i o Jasper verziji,,, vise ovdje http://www.anandtech.com/gadgets/sho...spx?i=3472&p=1 Zadnje izmijenjeno od: Hellsing. 01.02.2009. u 23:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Misliš na Red Ring of Death? ![]() I ja ovaj tjedan idem u šoping i brinuo bih se, ali na Falcon konzolama se to dosta rijetko dešava tako da se vjerojatno neće nama dogodit. Ako se i desi, ima dosta rješenja (s novčićima, zamjenom šarafa, ručnicima ![]() Mislim da Jaspera još nema u Hrvatskoj, ali čitao sam kako ga skužiti, pogledaj amperažu konzole pokraj 12V, može se vidjeti kroz onu rupu na kutiji gdje se čita bar kod. Uglavnom, ako je 12.1 A imaš Jaspera, ako je 14.2A imaš Falcona, a ako je više najebo si ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
napajanje za falcona ima manje wata i po tome mozes skuziti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
A ne znam, razmišljam. Vidjet ću što mi Sophoslab javi, predomišljam se između Premium i Arcade jer bi htio moći zaigrati i igre sa starog Xboxa, za koje mislim treba hard zbog neke aplikacije, plus načuo sam da bi igre ubuduće mogle zahtjevati hard. Jedna od opcija mi je bila uzeti Arcade u Vemilu i dati nekom da je moda pa usput uzmem neki rabljeni hard od 20 gigi, a možda bih i uzeo neku preko oglasnika, znaju uletit modane konzole s garancijom za sitno para. Vidjet ću dok budem konkretno imao lovu u rukama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Xenoni (maticna bez HDMI-ja, 205W cucla struje) su bile 1. verzije. One su se dosta cesto kvarile. Zephyr-i (Prve Elite konzole, maticna s HDMI-jem, 205W cucla struje) su bili 2. generacija. Dosta su se manje kvarili. Falconi (maticna s HDMI-jem, cucla 175W struje) su treca generacija. Procesor je s 90nm procesa smanjen na 65, poboljsan je hladnjak na GPU, tj. na osnovni je jos jedan heatpipe i jos jedan HS na njemu. Na Falconima je rijetko da se to dogodi. Par savjeta: Nemoj drzat xbox uz zid ili imeđu necega gdje nema zraka. Pozeljno je konzolu drzati vodoravno. Za dodatnu sigurnost mozes nabaciti jedan vent sa strane. Evo kako sam ja to rijesio Nasao sam jedan stari adapter (7V, moze i 12V) i vent (80mm) s jednog starog napajanja, spojio zice i radi. Skines samo plastiku (Ne gubis garanciju) i sa plasticnim vezicama ga pricvrstis. Ja sam jos stavio fangrill da se netko ne ozlijedi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
a otkuda znaš da jasper neće crkavati, to je neprovjerena roba... uzmi falcon i siguran si... od xx komada šta su mi prošle kroz ruke svi rade... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Mislim da je već prošla godina dana ![]() Uglavnom, ako iole paziš na Xbox i ne pretjeruješ s igrom 20h na dan, eventualno ako montiraš kuler na njega kao pipe mislim da se ne moraš brinut, a ako ti se desi jebiga, probaš popravit ili kupiš novi/pređeš na PS3 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Honda Prelude 2.0i driver
|
ja imam dva falcona , benq i liteon , oba rade ko avion naposljetku rrod možeš nakon isteka garancije sam popravit uz mali trošak
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Xbox 360 RROD
Ovako: prvo mi je izbacio 3 RROD (problem sa grafom), kako garancije vise nemam popravio sam taj RROD! Na pocetku je sve valjalo ali dok sam nazad spojio sve plastike uspio mi je riknit dvd citac! Neznam na koju foru. Sad mi javlja 1 RROD, error E65, code 1001! Ili mi je totalno riknio ili ga treba samo flashat! Nakon tjedan dana borbe nisam ga uspio flashat nit vise imam zivaca stom sugavom consolom ista radi! Svrha ovoga je trazenje nekog tko ima iskustva, znanja i volje da mi popravi taj dvd jel bez njega ne mogu nista, i ako kupim novi ne mogu bez starog i nekog kljuca nista sa novim! Placeno bi bili naravno! Preso sam sve forume i tako dalje! Molim onda na PM ako ima netko da to radi za novce nek se javi da se dog! Moram probat, mozda se netko javi! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|