|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2005
|
Opel Corsa C Xenon svjetla kolko jaka??
Imam taj autich i na njemu H7 55W original farovi. Htio bi si staviti H7 Xenon plave farove, pa me zanima koliko jake smijem staviti?? Da li smijem staviti one od 100W??? Chuo sam da ako stavim prejake da bi mi mogao se rastopiti relej od svjetala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Meni se cini da te plave nesmijes stavljat po zakonu tj. neces moc proc tehnicki ali nisam 100% ziher. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ja mislim da se to odnosi samo na skroz plava (ili zelena itd.) svjela poput ledica i neonki a ne na xenon svjetla koja bacaju na plavo ja ih bas jucer vidio na nekom novom mercedesu, cisto sumnjam da su naknadno stavljana, a ako je to u serijskoj proizvodnji valjda smi bit u svakom slucaju raspitaj se sto se tice snage - ja mislim da ne smis stavit jaca svjetla nego sto je predvidjeno jer ce nesto garant crknit sada pitanje je za koliko je tvoja corsa predvidjena - nazovi servis i pitaj
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
nemoj stavljati xenon svjetla... xenon svjetla trose vise struje (npr 2 x 70W) i svi auti koji imaju xenon svjetla imaju jaci alternator od auta bez xenon svjetala... znam jer imam Corsu, Corsa sa xenon svjetlima ima allternator koji je nekih 50W jaci (tj moze vece opterecenje izdrzati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Dečki, evo i mog iskustva. "Xenon" i xenon svijetla nemaju NIŠTA zajedničko. Stric mi je stavio "xenon" Eagle Vision u Golf...katastrofa...sad vozi na Philipsovim koje su dosta dobre. A i u Auto blicu je bio test tih "xenon" svjetala gdje ni jedno nije dobilo ocjenu dobar, većina loš i dovoljan (zapravo, mislim da je Philips ili Osram Blue Vision bila dosta dobra, začudo). Ono čega se ČUVAJTE : obične H4/H7 sa plastičnim plavim presvlakama. Sfukat ćete cijeli far sa tim sranjem, kad počne isparavati i taložiti se na sve strane. Postoji i opcija kupovine originalnih ksenon farova, ali to je po meni skuplja pita nego tepsija. Ima kopanja po cijelom prostoru motora i elektronici, a i mnogi ovlašteni serviseri to ne rade. A majstori iz garaže...ne želite dati to nekome u ruke tko to prvi put radi/vidi. Na svom autu imam pravi bi-xenon. Što da kažem, i sljedeći auto koji budem kupovao mora imati bi-xenon. Kad se usporedi sa bilo kojim H4/H7 svjetlom po noći (zaboli me briga što kako izvana izgleda, kad vidite 150 metara ispred sebe sa dugim svijetlima...dušu dalo za noćnu vožnju auto cestom kad nema nikoga...kao da voziš po danu)...ma ne stanu u istu rečenicu. Oni koji su se vozili sa mnom po noći znaju o čemu pričam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Xenon svjetla ako se ugrađuju u starije aute zahtijevaju promjenu skoro cijele struje.... Jedan frend misli ih stavljat u Peugeota 106, ali samo zato jer radi u Peugeot servisu i složit će to sa frendovima iz servisa. Inače PREvelika zafrkancija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
navodno od nekih zarulja i farovi mogu potamnit pa je refleksija puno slabija. drzi se standarda |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2005
|
Ok, onda chu staviti H7 55W standardne, samo xenon plave tako da se neche nishta desiti sa plastikom niti sa nechim drugim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Evo testa tih žarulja : http://www.autobild.de/test/zubehoer...rtikel_seite=2 Dakle, Philips BlueVision. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|