|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2015
|
Najam servera za nadzor ispisa
Imam pitanje za nekoga tko ima iskustva sa najmom printera i pripadajućih servera. Da je li najam centralnog posužiteljskog sustava za nadzor ispisa siguran za tvrtku koja unajmljuje takav uređaj? Da li je moguća krađa skeniranih dokumenata od strane iznajmljivača? Odnosno da li je firma koja je unajmila takav uređaj sigurna od potencijalne krađe npr. skeniranih tajnih dokumenata odnosno curednja podataka? I kako se zaštiti od toga? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa nemojte iznajmljivati nego kupite svoje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Koliko ja znam, kada unajmiš printer oni ti ga fizički donesu na tvoju lokaciju. Vaš admin će podesiti sve ostalo i ne vidim na koji način bi najmodavac došao do vaših dokumenata.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Kolko sam ja shvatio OP bi unajmio i printer i Server? Dakle nema "inhouse" informaticara? Kaj nije bolje rentat printere a umjesto servera lupit neki jeftiniji NAS (ukoliko nema pristupa izvana) ili - M365?
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Mi imamo unajmljene printere i posloženo da se šalje na mail kada se skenira, mada sam testno slagao i opciju slanja u dijeljenu mapu na NAS umjesto na mail. Naravno kada se izabere osoba ide u njegovu mapu koju sam kreirao. I ne spajaju se na printer, mjesečni broj kopija im pošaljem. Dođu samo kada se nešto dogodi na printeru.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U mojoj bivšoj firmi neki odjeli su imali ugovor sa iznajmljivačem u stilu da su toneri i servisi bili džabe, ali se plaćalo po isprintanoj kopiji. Moj odjel je imao svoj uređaj kupljen polovni u DE gdje smo plaćali servise i tonere. Što se tiče djeljenja, svaki djelatnik je dobio svoj mrežni folder u koji je skenirao materijal s time da je prije skeniranja na uređaju izabrao u koji folder će odlaziti skenovi.
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ako tražiš ozbiljne printere, znači samostojeće, 50 stranica u minuti i slično, kupite ih polovne. Mi smo tri printera tako kupili polovna, dva smo prodali dalje jer su nam postali prespori, sada smo zadnje kupili printer IRADV4751 sa 100k ispisa, pod garancijom za 1200+pdv eura. Takav novi printeri, sa DADF, klamericom, tri dodatne ladice za papir, i ostalim điđama bi došao nov oko 6000 eura. Pogledaj firme Skripta iz Osijeka, i imaš ih još par iz Zagreba na njuškalu koji prodaju polovno |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|