![]() |
Mrlje po papiru nakon zamjene tonera
Prvi put sam na laseru morao mijenjati toner (Brother DCP-L3520CDW) i nakon što sam stavio (zamjenski doduše) TN-248BK (crni), papir mi ima ove mrlje sa strane - https://imgur.com/a/tyLxqzu
Neovisno jel printam CB ili u boji. Jel se da to srediti, jesam nešto krivo dotaknuo? Mislim da nisam bubanj dotaknuo tokom zamjene - ali i njega ću zamijeniti ako treba :D Guglajući sam naišao da bi bilo dobro očistiti bubanj, ali ne znam s čime. Zna li netko kako bi se ovo moglo riješiti, pa da je ispis opet čist i uredan? |
Prvo provjeri dal ti je bubanj uopće prljav.
Ja ga čistim magičnom krpom koju malo navlažim ako nejde na suho. Može i vateni štapići za čiščenje uha poslužiti. |
Probao po uputama ali rezultat je i dalje isti. Zanimljivo mi je da i kada pustim kopiranje (ali ništa nije u kopirki/skeneru) isto izlazi muljavi papir -> https://imgur.com/a/LpHmUzU
|
Provjeri / očisti koliko možeš cijeli put kuda ide papir od ladice preko bubnja pa izlaz vani.
Moguće da ti se negdje "prosuo" prah tonera i sada ga papir pokupi putem. |
Ako si tek zamijenio prvi toner, pretpostavljam da ti jedinica s bubnjem ima još mnogo ciklusa do isteka.
Ono što bi rekao da je problem nekompatibilnost zamjenskog tonera tj. praha u njemu s originalnim bubnjem. Probaj vratiti stari originalni toner i vidi da li se javlja isti problem. |
I javi nam rezultat, da znamo koji zamjenski toner nevalja!
|
Citiraj:
Ali da, javim - vidjet ću pa možda piknuti originalni ili se javiti nekom servisu pa nek probaju |
Pretpostavljam da si ga ekološki zbrinuo, a ne bacio u komunalni otpad
|
Citiraj:
Ja sam upravo ubacio Orink zamjenski C/B. Pojavile se nekakve crne točke, provjerio bubanj, očistio jednu mrljicu koja se pojavila na njemu, vratio sve nazad, sve 5. Tak da moja preporuka za Orink za sada, bumo vidli dal će stvarno uspjet isprintat 1500 stranica na kolko je deklariran. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:41. |