|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Nesinkronizirani zvuk
Počea san pribacivat stare VHS kazete na dvd. Video san spoija na tv karticu WinFast TV2000 XP Expert priko antenskog ulaza. Video sniman u mpeg-2 4500kbps, zvuk mpeg-1 audio layer 2, 44100 kHz, 224 kbps. Problem je šta mi zvuk sve više i više kasni šta više snimam. Na početku snimke su zvuk i video sinkronizirani, ali nakon 3 sata snimke zvuk kasni par sekundi. Instalira san najnovije drivere, opet ista stvar. U drugin formatima ista stvar, jedino u nekomprimiranom avi je sve normalno, al u tom ne namjeravan radit jer će mi svaka kazeta imat priko 60gb nakon captura. Ikakve ideje?
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vjerojatno stvar capture softa. Za prvu ruku napravi: - snimi u nekomprimirani avi da najprije dobiješ u elektronskom obliku, - nađi neki dobar soft za kodiranje / dekodiranje AV materijala, - sada u tom softu prekodiraš, obradiš materijal. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Kad sniman u nekomprimiranom kazeta mi uzme 60gb za 3 sata. Znas li mozda neki drugi dobri software za capturing?
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Možda nema veze s ovim al ajde....prije par godina kad sam kodirao DVD-ove u Xvid par puta sam u audio postavkama stavio 48000Hz umjesto 44100Hz što mi je rezultiralo kašnjenjem audio signala. Ajd pogle u postavkama dal takvo nešto imaš za podesiti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Poznato je da "igranje" AV materijalom treba imat dosta prostora na hdd. To šta ćeš u finalu stavit 2 - 3 kazete na 1 dvd je kraj "priće". Sada sam vidio jedan detalj: "spoija na tv karticu priko antenskog ulaza", tako ćeš dobit dosta lošiji materijal, puno bolje bi bilo ako spojiš preko s-video ili ako ga vhs recorder nema onda composite video in. Ako tv kartica nema audio in onda audio provuci kroz Line In audio kartice. U vezi softa nemam ideja / prijedloga. Potraži po netu vezano za gubitak sinhronizacije za soft koji sada koristiš, možda je poznat error > rješenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Mislite li da ovo ima kakve veze. Kada snimam bez kompresije, audio sample rate je 44125 khz
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|