PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Nesinkronizirani zvuk (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=172062)

Necromonger 29.12.2009. 13:56

Nesinkronizirani zvuk

Počea san pribacivat stare VHS kazete na dvd.
Video san spoija na tv karticu WinFast TV2000 XP Expert priko antenskog ulaza.
Video sniman u mpeg-2 4500kbps, zvuk mpeg-1 audio layer 2, 44100 kHz, 224 kbps.

Problem je šta mi zvuk sve više i više kasni šta više snimam.
Na početku snimke su zvuk i video sinkronizirani, ali nakon 3 sata snimke zvuk kasni par sekundi.
Instalira san najnovije drivere, opet ista stvar.
U drugin formatima ista stvar, jedino u nekomprimiranom avi je sve normalno, al u tom ne namjeravan radit jer će mi svaka kazeta imat priko 60gb nakon captura.

Ikakve ideje?

Nikky 29.12.2009. 14:43

Vjerojatno stvar capture softa. Za prvu ruku napravi:
- snimi u nekomprimirani avi da najprije dobiješ u elektronskom obliku,
- nađi neki dobar soft za kodiranje / dekodiranje AV materijala,
- sada u tom softu prekodiraš, obradiš materijal.

Necromonger 29.12.2009. 14:50

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1523604)
Vjerojatno stvar capture softa. Za prvu ruku napravi:
- snimi u nekomprimirani avi da najprije dobiješ u elektronskom obliku,
- nađi neki dobar soft za kodiranje / dekodiranje AV materijala,
- sada u tom softu prekodiraš, obradiš materijal.

Problem je šta neman dovoljno mista na hardu za snimat u nekomprimiranom, jer planira san na jedan dvd stavit 2,3 različite kazete sa neron.
Kad sniman u nekomprimiranom kazeta mi uzme 60gb za 3 sata.

Znas li mozda neki drugi dobri software za capturing?

9800pro 29.12.2009. 15:39

Možda nema veze s ovim al ajde....prije par godina kad sam kodirao DVD-ove u Xvid par puta sam u audio postavkama stavio 48000Hz umjesto 44100Hz što mi je rezultiralo kašnjenjem audio signala. Ajd pogle u postavkama dal takvo nešto imaš za podesiti...

Nikky 29.12.2009. 15:41

Poznato je da "igranje" AV materijalom treba imat dosta prostora na hdd. To šta ćeš u finalu stavit 2 - 3 kazete na 1 dvd je kraj "priće".

Sada sam vidio jedan detalj: "spoija na tv karticu priko antenskog ulaza", tako ćeš dobit dosta lošiji materijal, puno bolje bi bilo ako spojiš preko s-video ili ako ga vhs recorder nema onda composite video in. Ako tv kartica nema audio in onda audio provuci kroz Line In audio kartice.

U vezi softa nemam ideja / prijedloga. Potraži po netu vezano za gubitak sinhronizacije za soft koji sada koristiš, možda je poznat error > rješenje.

Necromonger 29.12.2009. 15:51

Citiraj:

Autor 9800pro (Post 1523634)
Možda nema veze s ovim al ajde....prije par godina kad sam kodirao DVD-ove u Xvid par puta sam u audio postavkama stavio 48000Hz umjesto 44100Hz što mi je rezultiralo kašnjenjem audio signala. Ajd pogle u postavkama dal takvo nešto imaš za podesiti...

Namišteno je na 44100.
Mislite li da ovo ima kakve veze. Kada snimam bez kompresije, audio sample rate je 44125 khz

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:56.