|
![]() |
#1 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ulubljena membrana
Sučajno sam okinuo nogom sub na zvučnicima i sredinu membrane (di je ispupčena) ulubio prema unutra. Sad da li zbog toga dolazi do degradacije kvalitete zvuka ili nečeg sličnog? Recite mi tak da znam dal se isplati zejebavat sa otvaranjem zvučnika i ravnanjem membrane?!? Pozdraf ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Ukljuci ih i pusti nekaj da svira ![]() Mislim da nema nekog utjecaja.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
nema nikakvog utjecaja na zvuk (ima teoretski ali to nikad neces uspjeti cuti) a ako ti smeta (vizualno) mozes probat s usisavacem izravnat nazad (ali uzmi neki fakat slabi usisavac sa podesavanjem brzine, da ti nebi zavrsio taj dio u vrecici usisavaca). ja sam tak uspio izravnat na 3-4 stara zvucnika |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
JDM
|
Da nema istina. Otvorio da vidim kaj ima unuta. Kak sam otvorio tak sam i zatvorio. (puno žica...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
frendov Rott kad se zaletio glavom u zvučnik (puštali smo mu mačku kako zavija ![]()
![]() |
#7 | |
JDM
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Kupio sam zvučnike Cat Loeb 404 (švapski) u Spartaku. Cijena je bila smiješna, pa jednostavno nisam mogao ne uzeti. Na Novoj Godini sam uspio spaliti oba visokotonca (jedan je pukao, tj. cijeli se izobličio!!!). Zanima me hoće li mi priznati garanciju. Uzrok - yamahino pojačalo na trenutke do jaja i u winampu još podignuto za +9db...
![]() |
#9 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Re: Ulubljena membrana
Citiraj:
![]() Buduci da donje dvije oktave nisu tako egzekutivne nema veceg utjecaja no nema ni potrebe da tako deformirano ostane jer ce vremenom poceti kvrckati....to sto on svira donji registar ne cini njegovo titranje nista drugacijim po tu membranu (dugi tonovi i brzi tranzijenti) odnosno po kupolne kapice od milja zvane. (konusna ili kupolasta) Ima bolji nacin od usisavaca, lagano dodirnes "selotejpom" poravnas po povrsini koja je ušla i lagano povuces prema van i kad je u prvobitnom stanju lagano odljepiš nazad. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|