|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Laserski i CNC strojevi
prije jednu 5 - 6 godina s prijateljem sam navratio do nekog njegovog poznanika i tamo sam vidio jedan odličan strojčič bio je to neki mini laserski ili cnc strojčič za rezanje, bušenje i graviranje neznam što je točno bilo jer išli smo nešto prijatelju izrezat tako da ja nisam baš previše obraćo pozornost svega što se ja sječam jest da je tip ubacio komad lima i da je to veoma brzo izašlo precizno izrezano izbužano i šta već ne pitao sam ga tad koliko ga je to to koštalo i rekao je da ga nije on kupio da je čačin ali da nije puno bar kad se usporedi sa pravim strojevima ovo je bio hobi tip alata jer nije moglo rezat ništa veče od 1 metar u svakom slučaju ja sam u zadnjih 2-3 godine izrezo izbušio i izgravirao miliun stvari i baš mi je neki dan kad sam po petnaesti put bušio jednu te istu rupu ručno jer ruka je ipak ruka i nikad neče biti savršeno, palo mi je napamet da bi ja sebi mogao nabavit tako nešto i surfam već neko vrijeme pokušavajuči nači nešto slično ali ništa sve što nalazim su ogromni strojevi koji koštaju malo bogastvo sad ili sam ja krivo razumio čovjeka kad je on to meni objašnjavao ili sam jednostavno zaboravio bilo je to podavno pa upisujem krive search podatke ili tako nešto nepostoji pa uzalud tražim u svakom slučaju da li je neko nešto slično vidio i zna gdje se može nabavit, pogledat neka napiše tu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
to je skupo i za hobiste totalno neisplativo i nepotrebno. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
vidio sam ljudi prave CNC ja sam to mislio izbječi ali izgleda da ču se morati uhvatiti čitanja i i proučavanja nacrta. i kad kažeš skupo koliko skupo daj broj i reci gdje si vidio i ja ču odlučiti da li je meni isplativo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
pa onda obična cnc mašina što je najgore ja sam viđo ta čuda gdje ubi me ali nemogu se sjetiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
edit Zadnje izmijenjeno od: khm. 19.09.2009. u 18:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
http://www.hudek.hr/prikaz.php?rv_sadr=kontakt nazovi i pitaj za cijene. ako bi gravirao i glodao, gledaj i racunaj da fine glodalice nema ispod 1200 kn. koju bi stavio na home made cnc. pa onda glodala za 250 kn komad i tako.... to je samo sitnarija. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ima u kini lasera za graviranje po cca 30000kn... |
![]() |
![]() |
|
|