|
|
Rezultati ankete: Što mislite o ovoj ideji | |||
glupo |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 51.61% |
nije loše |
4 | 12.90% |
ok |
8 | 25.81% |
super |
3 | 9.68% |
Glasači: 31. Ne možete glasati na ovoj anketi |
![]() |
|
Uređivanje |
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Za sve one koji laptop koriste kao kučno računalo
Evo jedna ideja koju ja koristim na svom Laptopu koji je spojen stalno na punjać. Da bi baterija ostala u funkciji potrebno ju je mjesečno barem jedanput isprazniti, što naravno mnogi od nas zaboravljaju. Tom problemu se može doskočit korištenjem najobičnijeg AC on/off programiranog timera. Timer namjestite tako da preko noči nepuni nepotrebno laptop i namjestite još jedan period od 20 minuta da nepuni, neki dio dana kada niste baš često na laptopu ali barem da je taj period u upotrebi dva puta mjesecno. Ili po želji. Ovim načinom se baterija ne prepunjava i barem se par puta mjesečno isprazni. Nadam se da netko ovaj post smatra korisnim. Pozdrav svima!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Mislim da je glupo do daske. Ono da se baterija ne prepuni ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Ja svog jednostavno ištekam dok se ne isprazni. ![]() Al taj tajmer je dobar za svjetlo.. Npr. neku lampu, da svijetli preko noći kad vi niste doma. ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
baterija
moj recept (pokupio sa http://www.batteryuniversity.com/ - objavljen link na ovom forumu pod savjetima za kupnju laptopa) --> 1. baterija se ne prazni svakih mjesec dana, nego nakon određenog broja punjenja, ali to se ni ne treba gledati (na gornjem linku kažu da je to mišljenje o ispražnjavanju proisteklo još od upotrebe NiCd, a LIion se ne trebaju toliko često isprazniti) 2. ne ostavljati bateriju 100% napunjenu, već na 40-50% - jer su istraživanja pokazala da tako baterija manje gubi kapacitet kroz vrijeme 3. čuvati na hladnom mjestu - što hladnije to bolje za kapacitet - ovoga se i nisam pridržavao 4. kad se baterija ne koristi, treba ju izvaditi iz laptopa kako se nebi nepotrebno zagrijavala --> nakon 2 godine korištenja laptopa kapacitet baterije mi je oko sat i pol dok se napuni |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
I meni isto. A pazi sad: nisam ju čuvao na hladnome, nisam ju vadio iz laptopa, nisam ju redovno praznio. Još uz to sve, laptop mi služi uglavnom za igranje a ova moja ATi.ca nije ni hladna ni štedljiva. Toliko o "čuvanju" baterije. ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Najbolje nemojte niti koristit laptop možda onda bude trajala više ![]() Laptop je da ti služi, bilo kakve drkarije s vađenjem baterije nisu normalne jer je laptop namjenjen da bude s baterijom. Zamisli da ti nestane struje dok radiš nešto bez baterije, pa ja bi ga onda stuka od zid. Mislim tko hoće može, ali moje je mišljenje da nema smisla a ni koristi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
skroz se slazen, kako god se ponasa prema laptopu baterija ce ti i za 2 godine trajat makar uru vrimena, a dotad ces vjerojatno upast i u novu bateriju ako ne i novi lap |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |