![]() |
Za sve one koji laptop koriste kao kučno računalo
1 privitaka
Evo jedna ideja koju ja koristim na svom Laptopu koji je spojen stalno na punjać.
Da bi baterija ostala u funkciji potrebno ju je mjesečno barem jedanput isprazniti, što naravno mnogi od nas zaboravljaju. Tom problemu se može doskočit korištenjem najobičnijeg AC on/off programiranog timera. Timer namjestite tako da preko noči nepuni nepotrebno laptop i namjestite još jedan period od 20 minuta da nepuni, neki dio dana kada niste baš često na laptopu ali barem da je taj period u upotrebi dva puta mjesecno. Ili po želji. Ovim načinom se baterija ne prepunjava i barem se par puta mjesečno isprazni. Nadam se da netko ovaj post smatra korisnim. Pozdrav svima!!! |
Mislim da je glupo do daske. Ono da se baterija ne prepuni :D pa imaju regulatori u laptopu.
|
Ja svog jednostavno ištekam dok se ne isprazni. :D
Al taj tajmer je dobar za svjetlo.. Npr. neku lampu, da svijetli preko noći kad vi niste doma. :) |
baterija
moj recept (pokupio sa http://www.batteryuniversity.com/ - objavljen link na ovom forumu pod savjetima za kupnju laptopa) -->
1. baterija se ne prazni svakih mjesec dana, nego nakon određenog broja punjenja, ali to se ni ne treba gledati (na gornjem linku kažu da je to mišljenje o ispražnjavanju proisteklo još od upotrebe NiCd, a LIion se ne trebaju toliko često isprazniti) 2. ne ostavljati bateriju 100% napunjenu, već na 40-50% - jer su istraživanja pokazala da tako baterija manje gubi kapacitet kroz vrijeme 3. čuvati na hladnom mjestu - što hladnije to bolje za kapacitet - ovoga se i nisam pridržavao 4. kad se baterija ne koristi, treba ju izvaditi iz laptopa kako se nebi nepotrebno zagrijavala --> nakon 2 godine korištenja laptopa kapacitet baterije mi je oko sat i pol dok se napuni |
Citiraj:
Toliko o "čuvanju" baterije. :D |
Najbolje nemojte niti koristit laptop možda onda bude trajala više ;)
Laptop je da ti služi, bilo kakve drkarije s vađenjem baterije nisu normalne jer je laptop namjenjen da bude s baterijom. Zamisli da ti nestane struje dok radiš nešto bez baterije, pa ja bi ga onda stuka od zid. Mislim tko hoće može, ali moje je mišljenje da nema smisla a ni koristi. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:07. |