Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Članci
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.07.2010., 12:15   #1
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Devolo dLAN

Po meni ono najbitnije od svega nije bilo testirano. Jedini razlog zašto bi netko ovo odabrao umjesto WLANA je ping, ne propusnost, i to nije ovdje istestirano.
markecSMB je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2010., 20:19   #2
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor markecSMB Pregled postova
Po meni ono najbitnije od svega nije bilo testirano. Jedini razlog zašto bi netko ovo odabrao umjesto WLANA je ping, ne propusnost, i to nije ovdje istestirano.

To uopce nije jedini razlog a niti najbitniji.
Evo, na primjer, meni ovo treba ali ne radi pinga nego radi spoja dva mjesta izmedju kojih se nalazi X zidova (sto nosivih, sto pregradnih) i na kojem wireless radi nikako ili, u najboljem slucaju, jako lose.

Ono sto mene zanima (a nije pokriveno u ovom review-u, niti u bilo kojem drugom) je upotrebljivost u uvjetima gdje se nalazi trofazna instalacija, jedna ili vise razvodnih kutija i gdje se izmedju mjesta mogu naci cak i mjerni satovi (na dva razlicita mjerna sata).

Kad je tek izisao prvi Devolo kit (onaj od 14 megabita) mislio sam da sam rijesio problem spoja. Na kraju se ispostavilo da vrazja naprava nije htjela raditi nikako drugacije osim kad je spojena u dvije susjedne uticnice.

Potencijalni sam kupac ali ne zelim ponovo baciti novac u vjetar. Ne trazim puno: stabilni link od otprilike 8 megabita na udaljenosti do 30tak metara kabela ali sa trofaznom strujom i par razvodnih kutija ukljucenih u jednadzbu.

Oglas
Staro 25.07.2010., 21:16   #3
markecSMB
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
To uopce nije jedini razlog a niti najbitniji.
Evo, na primjer, meni ovo treba ali ne radi pinga nego radi spoja dva mjesta izmedju kojih se nalazi X zidova (sto nosivih, sto pregradnih) i na kojem wireless radi nikako ili, u najboljem slucaju, jako lose.

Ono sto mene zanima (a nije pokriveno u ovom review-u, niti u bilo kojem drugom) je upotrebljivost u uvjetima gdje se nalazi trofazna instalacija, jedna ili vise razvodnih kutija i gdje se izmedju mjesta mogu naci cak i mjerni satovi (na dva razlicita mjerna sata).

Kad je tek izisao prvi Devolo kit (onaj od 14 megabita) mislio sam da sam rijesio problem spoja. Na kraju se ispostavilo da vrazja naprava nije htjela raditi nikako drugacije osim kad je spojena u dvije susjedne uticnice.

Potencijalni sam kupac ali ne zelim ponovo baciti novac u vjetar. Ne trazim puno: stabilni link od otprilike 8 megabita na udaljenosti do 30tak metara kabela ali sa trofaznom strujom i par razvodnih kutija ukljucenih u jednadzbu.
Pa onda napraviš repetitore od nekoliko rutera...
Uglavnom, mene ne interesira nego bratića, koji je na brodu i na brodu imaju to.
Jedino što je po meni bitno, a nije obrađeno kod ovog testa je ping.
Staro 25.07.2010., 22:00   #4
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Citiraj:
Pa onda napraviš repetitore od nekoliko rutera...

I dobijes - sta ? I potrosis - koliko novaca ? Sve se moze, no pitanje je da li je rezultat vrijedan investicije.

Homeplug je odlicna stvar ako bi radila u ekstremnim situacijama, kao sto je gore navedena.

A sto se tice pinga, trebao bi biti u razini pinga preko normalne mreze, marginalno uvecan.
Staro 25.07.2010., 22:06   #5
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
mislim da ti homeplugovi ne rade preko mjernih satova

a ovo pise u testu:

Moguće je koristiti dLAN uređaje i u kućama sa trofaznom strujom i to bez bilo kakve prilagodbe, čak i ako neke utičnice imaju zasebno izvedeno uzemljenje

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2

Zadnje izmijenjeno od: Renesis. 25.07.2010. u 22:13.
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2010., 08:05   #6
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
mislim da ti homeplugovi ne rade preko mjernih satova

a ovo pise u testu:

Moguće je koristiti dLAN uređaje i u kućama sa trofaznom strujom i to bez bilo kakve prilagodbe, čak i ako neke utičnice imaju zasebno izvedeno uzemljenje

Ma znam da pise, ali "pisanija" je jedno a stvarnost drugo, ako nije istestirano, naravno.
Staro 26.07.2010., 10:22   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ja pak mislim da bi i mogli radit "preko" mjernih satova ali je važnije da se radi o istoj fazi i udaljenosti koju mogu "pokrit".
Šta kaže kolega poviše, treba testirat na lokaciji.
Cijena bez razloga napuhana.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2010., 10:30   #8
markecSMB
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
I dobijes - sta ? I potrosis - koliko novaca ? Sve se moze, no pitanje je da li je rezultat vrijedan investicije.

Homeplug je odlicna stvar ako bi radila u ekstremnim situacijama, kao sto je gore navedena.

A sto se tice pinga, trebao bi biti u razini pinga preko normalne mreze, marginalno uvecan.
Čemu pametovanje? Pa potrošiš malo novaca, rabljenih wireless rutera imaš za 50kn. Evo ja doma imam 3 koja ne korsitim.

Ping je ono što je meni (bratiću) bitno, ne namjerava naružavat novi stan stan od 250k€ s kablovima, a bitan mu je jedino ping, inače bi to izveo kao što sam napisao.

Ne znam za sat, al nema šanse da dlan radi na različitim fazama jer su galvanski odvojene.

http://www.guru3d.com/article/devolo...apter-review/1
Staro 26.07.2010., 11:09   #9
feelgood
I'm DEAD sexy!!!

feelgood's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Mene zanima čemu služi onaj encription gumbić i kak zaštit mrežu. Volio bih se spojit dva stana u zgradi al ne da mi svi susjedi mogu prek mene na mrežu.
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
feelgood je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2010., 13:03   #10
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Citiraj:
Čemu pametovanje? Pa potrošiš malo novaca, rabljenih wireless rutera imaš za 50kn. Evo ja doma imam 3 koja ne korsitim.
Nije pametovanje, ne govorim iz glave. Nagledao sam se "repeatera" koji odjednom ne prenose u jednom smjeru iz cista mira. Ili mu smeta kisa, ili spustena roleta od prozora, ili otvorena/zatvorena vrata i sl.

Oglas
Staro 26.07.2010., 13:54   #11
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
brutalno iskreno

cijena je odvratna...

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2010., 22:21   #12
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
brutalno iskreno cijena je odvratna...
drito to. sve je to lijepo, rješava baš problem koji imam i to na jako elegantan način, ali bih se osjećao kao totalni kreten da dam 10 kuna za čunga-lungu, kad znam da čunga-lunga košta 80 lipa i ne vrijedi ni lipe više. meni. niti ikome tko ima ikakvog drugog izbora, pa makar to značilo da će slati dimne signale routeru na drugom kraju stana.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2010., 23:03   #13
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

jap, već dugo snimam nešto ovako no nikako da cijena dođe na neku normalnu razinu.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2010., 08:32   #14
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

BTW, offtopic, ako imate razvedene telefonske zice po stanu sve se da elegantno rjesiti sa Ethernet over VDSL2 converter, ili ako imate koaksijalne kablove (tzv. antenske) onda moze ici Ethernet over Coaxial Extender.

Osobno imam ovaj prvi na jednom mjestu i stvar radi k'o zvrk. Cisti "ustekaj i zaboravi da postoji". U symetric modu poteze 80Mbit u sekundi na otprilike 50 metara telefonske zice. Stvar bi trebala raditi teoretski i do 2 kilometra.
Jedina "mana" mu je da ne radi na ozicenju na kojem je vec neka vrsta DSLa u pogonu, sto je samo po sebi razumljivo. Telefon radi normalno.

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na