|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Windows 7 katastrofalno spor
Pozdrav, Windows 7 32 bitna verzija Vjerujem u vaše znanje i iskustvo pa molim i pomoć...Windows 7 Ultimate instaliram po treći put jer uvjek dobijam isti problem.Nakon instalacije komp je mega brz,sve štim i sve radi kako treba.Onda stavim par programa za koje smatram da ne gutaju previše memorije:google crome, flashget je upaljen samo kad skidam nekaj preko rapidshare, opera po potrebi, ashampoo za prženje, total commander, i power ISO. Uglavnom mislim da sa programima nije problem jer nebi trebali toliko usporavati komp.Nakon instalacije NVIDIA drivera najnovijih i nakon instalacije realtek drivera za HD audio(zvučna integrirana na matičnoj) komp nakon sljedećeg učitavanja podiže windowse 5 minuta,onda kad dobijem desktop još mu treba 10 min da se spoji na wireless a kad kliknem na start čeka se 3 minute da se samo pokaže. Jutros sam uninstalirao nvidijije drivere i restartao komp ali onda mi očito treba još više da uđe u windowse..dali je zaista problem taj prokleti driver za Realtek? jer skinuo sam zadnje drivere koji su za VISTA sp2 i lud sam već. Što bi još osim drivera za zvuk moglo biti problem? Par infa o konfiguraciji : AMD x2 64 4800+ 2,5 dualcore 2 GB DDR2 MSI matična Point of view Ge force 8600 GT 2 SATA harda 250 i 320 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
pa mislim da je to prilicno jasno, ako ti sve radi dok ne stavis te drivere, i onda se sve raspadne... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
evo razlog blokiranja i zamrzavanja.Realtek driveri koju su za Vistu i koji bi trebali biti kompatibilni sa windows 7 nisu i ne preporučam ih da se instaliraju.sad trenutno imam zvuk ali samo na prednjim zvučnicima a htio bih 5.1 s obzirom da imam 5.1 sistem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Baš ove si skinuo: Vista, Windows7 Driver(32/64 bits) Driver only (Executable file) R2.35 2009/10/12 35820k? Prema tvojoj izjavi ne bih baš rekao: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
evo baš ove Vista, Windows7 Driver(32/64 bits) Driver only (Executable file) 3.25 ako se ne varam,,,napisao sam gore da su za vstu sp2 jer tako u readme fajlu i piše,,,čisto kompatibilnosti radi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
evo sad sam totalno u ulozi istraživača, naime, čim se napravi nekakav update u windowsima nakon sljedećeg resetiranja pokreće se check disk opcija i onda se par puta resetira i skenira i restora i onda uđe u windowse,,,windowsi su provjereni da rade ali ja sad sumnjam ili na RAM ili na Hard,,,što vi mislite da bi prije odapelo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Hmmm pa moguće da ti je disk,kolko je star? Ali ipak mislim da je software u pitanju. Probaj opet reinstalirati pa pusti neka sam update drivera napravi. I probaj http://www.seagate.com/www/en-us/sup...loads/seatools da vidiš da je disk zdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
hard je seagate barracuda 7200 RPM 250 Gb,,ima jedno 3,5 godine ,,,probat cu ga malo škicnut a razmišljam si da probam staviti stari čisti hard od 40 Gb i samo njega spojit u kompu i na njega friške qindowse stavit pa vidjet dali on zeza |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Pokusaj sa starijom revizijom realtek drivera, vjeruj mi neces primjetiti razliku a komp bi moga raditi normalno... U svakom slucaju triba bi minjati hdd dok jos radi ili napraviti backup barem dok ne uzmes novi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
ma očito nije problem do drivera nego do harda jer sam napravio error test sa Hdtune i omam greške na hardu na početku i negdje na sredini,što znači da bez obzira koji je software gore komp zašteka upravo na tom dijelu kad počne čitati oštečeni dio harda |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
problem riješen,kupljen novi hard i sve radi savršeno, |
![]() |
![]() |
|
|