Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.09.2009., 15:47   #1
novo_ime
Registered User
Moj komp

novo_ime's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
upomoć, i ja bih laptop :)

pozdrav!

znam da vam je pun kufer više jednih te istih pitanja i zahtjeva i prohtjeva, no ipak sam se i ja odlučila za svoj topic zbilja sam se potrudila i pročitala većinu topica u vezi kupnje laptopa ali ne mogu reći da sam našla neki koji bi meni ponudio neko konkretno riješenje....

dakle stvar je ovakva:

zbilja ne mogu reći da se kužim u računala, nikad nisam imala laptop, niti prčkala previše po nečijem, ne znam kako funkcioniraju stvari kod njih; ali znam otprilike kaj hoću pa bih vam bila zahvalna kada bi mi pomogli nekim konkretnim prijedlozima
kupujem laptop za 10ak dana koji bi trebao biti univerzalan, trebao bi imati bateriju pristojnog trajanja, ne namjeravam ga nositi okolo baš svaki dan, ali opet da nema 10kila i opet da nije neki treš i da izdrži barem narednih 4-5godina, jer nemam kinte kupovat novi svakih godinu dana...

traži se:
-cijena: 5000-5500kn (može gotovina,čekovi,kartice bilošta ako ima popust )
-monitor: 17'' (ili više; ne preferiram widescreen iz nepoznatog razloga)
-hard: 320gb (može i više, a možda i manje ako se isplati..)
-dobar procesor, grafičku i dosta rama (o tome nemam pojma a to znam da je najbitnije )
-nebih vistu ako nije neophodno, možda win7 načula sam da nisu strašni, a treba mi ako mislim imati 3 ili 4 gb rama..

treba mi za:
-autocad 2009 ili 2010 ali 3D - nisam radila do sada u njemu, a htjela bih, pa neznam kako se ponaša i koliko je zahtjevan.. (veli: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet...12&id=11946449 )
- heroes of might and magic v
-svakodnevne gluposti, office i sl.
-internet
-tu i tamo gledanje filmova

i to je u principu to.....

vidjela sam nečiji prijedlog za ovaj http://www.superbit.hr/Prijenosna-ra...?keyword=4710s koji mene što se tiče zvuči presuper, ali ne mogu procijeniti dali odgovara na moje prohtjeve

i osim toga imam par glupih početničkih pitanja o laptopima ako netko ima strpljenja odgovoriti na njih bila bih zahvalna
1) jel mi može netko pojasniti onu urbanu legendu da kad lap radi na struju da se treba izvaditi baterija jer joj se smanjuje vijek trajanja itditd? jel to istina?
2) vidjela sam da dosta hpova ima razdovjene tipkovnice pa neznam jel to liči na šta kad se tipka ili je nezgodno ili ili..?
1) u dosta topica sam pročitala da ne preporučujete probook ali nisam nigdje našla neku konkretnu zamjerku (osim : ovaj ti je bolji od hp-a) pa me zanima čisto informativno zašto ta serija ne valja?

unaprijed hvala!!!!
novo_ime je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2009., 20:07   #2
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
uzmi taj iz superbita i dobro .

sve ce raditi super.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.09.2009., 08:23   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
1. '17" ekran' i 'lagan za nošenje' ne mogu u istu rečenicu. Računaj da su lapovi sa 15,4" ekranom cca. 0,5kg lakši. Ako ga misliš češće nosati okolo, radije uzmi neki model s manjim ekranom.
2. trajanje 4-5g. Malo teže. Naime, problem nije u lap nego u baterijama koje rijetko kada dosegnu toliku starost ili u tom vremenu imaju bitno smanjen kapacitet u odnosu na novu.
3. HP ProoBookovi pate od izbijanja pozadinskog osvjetljenja ekrana
4. da bi iskoristila više od 3Gb rama, moraš imati 64bitni OS. Računaj da su i XP i Vista i Win7 32bitni OS-ovi, ali da postoje i njihove 64bitne verzije. Ako ti je tih 0,75Gb bitno, izvoli nabaviti 64bitni OS. Za tvoje potrebe je dovoljno i 2-3Gb rama. Vodi računa o tome da lap ima samo 2 utora za ram.
5. AutoCAD će raditi i na integriranoj grafi, tako da te zbog njega grafička snaga laptopa ne mora mučiti. Za igre je druga priča i tu dolazi do izražaja snaga grafičke kartice.
6. 'kvalitetan laptop' i '5.000kn' također ne mogu u istu rečenicu. Za tu lovu možeš dobiti prosječan laptop, a sa 17" ekranom laptop koji naginje ocjeni 'ispodprosječan'. Još ako uzmemo u igru da kod HP-a nastavak 's' u imenu znači 'standard' što podrazumijeva slabiju opremljenost, manje konektora i slabiju konstrukciju, jasno je zašto ima takvu cijenu.
7. pročitaj ovo. Nije bezveze stavljeno kao sticky.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=119455
Staro 04.09.2009., 15:12   #4
novo_ime
Registered User
Moj komp

novo_ime's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
nisam rekla da mora biti lagan, dapače, nije mi problem ako je malo teži ali da nema baš sto kila

što se tiče sticky teme to sam pročitala ali meni običnom civilu to baš i ne pomaže previše....

nego, budžet se povećao pa je sada maksimalna cifra 6500kn.

gledala sam neke dellove i toshibe u tom rangu ....
npr
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=7355
http://www.superbit.hr/Prijenosna-ra...uct-flyer.html

pa ako možete pomoći bila bih vam zahvalna !!

Zadnje izmijenjeno od: novo_ime. 04.09.2009. u 16:35.
novo_ime je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2009., 15:18   #5
banja_luka
Registered User

Datum registracije: Aug 2008
..... i ja imam slicne zahtjeve i na srecu za 500kn vece mogucnosti. ganjam toshibu p300 u izvedbi sa c2d p8xxx procesorom, ili eventualno a500 sa istim pogonom.... mislim da su to dobra rjesenja i za tebe

ali, moze li mi iko pomoci gdje da ih nadjem u slavoniji recimo, npr osijek, slavonski brod.... malo mi je komplikacija do zagreba, a kroz istocni dio stalno idem pa mi je jednostavnije. hvala!!!
banja_luka je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno