|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
upomoć, i ja bih laptop :)
pozdrav! znam da vam je pun kufer više jednih te istih pitanja i zahtjeva i prohtjeva, no ipak sam se i ja odlučila za svoj topic ![]() ![]() dakle stvar je ovakva: zbilja ne mogu reći da se kužim u računala, nikad nisam imala laptop, niti prčkala previše po nečijem, ne znam kako funkcioniraju stvari kod njih; ali znam otprilike kaj hoću pa bih vam bila zahvalna kada bi mi pomogli nekim konkretnim prijedlozima ![]() kupujem laptop za 10ak dana koji bi trebao biti univerzalan, trebao bi imati bateriju pristojnog trajanja, ne namjeravam ga nositi okolo baš svaki dan, ali opet da nema 10kila i opet da nije neki treš i da izdrži barem narednih 4-5godina, jer nemam kinte kupovat novi svakih godinu dana... traži se: -cijena: 5000-5500kn (može gotovina,čekovi,kartice bilošta ako ima popust ![]() -monitor: 17'' (ili više; ne preferiram widescreen iz nepoznatog razloga) -hard: 320gb (može i više, a možda i manje ako se isplati..) -dobar procesor, grafičku i dosta rama (o tome nemam pojma a to znam da je najbitnije ![]() -nebih vistu ako nije neophodno, možda win7 načula sam da nisu strašni, a treba mi ako mislim imati 3 ili 4 gb rama.. treba mi za: -autocad 2009 ili 2010 ali 3D - nisam radila do sada u njemu, a htjela bih, pa neznam kako se ponaša i koliko je zahtjevan.. (veli: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet...12&id=11946449 ) - heroes of might and magic v ![]() -svakodnevne gluposti, office i sl. -internet -tu i tamo gledanje filmova i to je u principu to..... ![]() vidjela sam nečiji prijedlog za ovaj http://www.superbit.hr/Prijenosna-ra...?keyword=4710s koji mene što se tiče zvuči presuper, ali ne mogu procijeniti dali odgovara na moje prohtjeve ![]() i osim toga imam par glupih početničkih pitanja o laptopima ako netko ima strpljenja odgovoriti na njih bila bih zahvalna ![]() 1) jel mi može netko pojasniti onu urbanu legendu da kad lap radi na struju da se treba izvaditi baterija jer joj se smanjuje vijek trajanja itditd? jel to istina? ![]() 2) vidjela sam da dosta hpova ima razdovjene tipkovnice pa neznam jel to liči na šta kad se tipka ili je nezgodno ili ili..? 1) u dosta topica sam pročitala da ne preporučujete probook ali nisam nigdje našla neku konkretnu zamjerku (osim : ovaj ti je bolji od hp-a) pa me zanima čisto informativno zašto ta serija ne valja? unaprijed hvala!!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
uzmi taj iz superbita i dobro . sve ce raditi super.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
1. '17" ekran' i 'lagan za nošenje' ne mogu u istu rečenicu. Računaj da su lapovi sa 15,4" ekranom cca. 0,5kg lakši. Ako ga misliš češće nosati okolo, radije uzmi neki model s manjim ekranom. 2. trajanje 4-5g. Malo teže. Naime, problem nije u lap nego u baterijama koje rijetko kada dosegnu toliku starost ili u tom vremenu imaju bitno smanjen kapacitet u odnosu na novu. 3. HP ProoBookovi pate od izbijanja pozadinskog osvjetljenja ekrana 4. da bi iskoristila više od 3Gb rama, moraš imati 64bitni OS. Računaj da su i XP i Vista i Win7 32bitni OS-ovi, ali da postoje i njihove 64bitne verzije. Ako ti je tih 0,75Gb bitno, izvoli nabaviti 64bitni OS. Za tvoje potrebe je dovoljno i 2-3Gb rama. Vodi računa o tome da lap ima samo 2 utora za ram. 5. AutoCAD će raditi i na integriranoj grafi, tako da te zbog njega grafička snaga laptopa ne mora mučiti. Za igre je druga priča i tu dolazi do izražaja snaga grafičke kartice. 6. 'kvalitetan laptop' i '5.000kn' također ne mogu u istu rečenicu. Za tu lovu možeš dobiti prosječan laptop, a sa 17" ekranom laptop koji naginje ocjeni 'ispodprosječan'. Još ako uzmemo u igru da kod HP-a nastavak 's' u imenu znači 'standard' što podrazumijeva slabiju opremljenost, manje konektora i slabiju konstrukciju, jasno je zašto ima takvu cijenu. 7. pročitaj ovo. Nije bezveze stavljeno kao sticky. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=119455
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
nisam rekla da mora biti lagan, dapače, nije mi problem ako je malo teži ali da nema baš sto kila ![]() što se tiče sticky teme to sam pročitala ali meni običnom civilu to baš i ne pomaže previše.... ![]() nego, budžet se povećao pa je sada maksimalna cifra 6500kn. ![]() gledala sam neke dellove i toshibe u tom rangu .... npr http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=7355 http://www.superbit.hr/Prijenosna-ra...uct-flyer.html pa ako možete pomoći bila bih vam zahvalna !! ![]() Zadnje izmijenjeno od: novo_ime. 04.09.2009. u 16:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
..... i ja imam slicne zahtjeve i na srecu za 500kn vece mogucnosti. ganjam toshibu p300 u izvedbi sa c2d p8xxx procesorom, ili eventualno a500 sa istim pogonom.... mislim da su to dobra rjesenja i za tebe ![]() ali, moze li mi iko pomoci gdje da ih nadjem u slavoniji recimo, npr osijek, slavonski brod.... malo mi je komplikacija do zagreba, a kroz istocni dio stalno idem pa mi je jednostavnije. hvala!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|